Το Πράσινο Κίνημα για το καθεστώς επιτήρησης που τέθηκε ο ΟΠΕΚΕΠΕ από την Κομισιόν

Το Πράσινο Κίνημα για το καθεστώς επιτήρησης που τέθηκε ο ΟΠΕΚΕΠΕ από την Κομισιόν

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Αναγκαία όσε ποτέ η εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Σε καθεστώς επιτήρησης έθεσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Κομισιόν, επιβεβαιώνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο όλα όσα είχε αποκαλύψει το Πράσινο Κίνημα πριν από μερικούς μήνες (Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Αυτή η εξέλιξη καθιστά ακόμα πιο αναγκαία από ποτέ την εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος Παραγωγικής Ανασυγκρότησης που έχει καταθέσει δημόσια το Πράσινο Κίνημα.

Το Πράσινο Κίνημα ήταν το πρώτο κόμμα που αποκάλυψε τα όσα συμβαίνουν με τις αγροτικές επιδοτήσεις που δίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Μάλιστα, μετά την πρώτη ανακοίνωση του κόμματος πολλές ήταν οι καταγγελίες που έφτασαν στα χέρια μας και δείχνουν πως η “οσμή σκανδάλων” στον Οργανισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι πολύ έντονη. Επιδοτήσεις, για τις οποίες έχουν γίνει αναφορές στη δικαιοσύνη, για διάφορα θέματα και προκαλούν το κοινό αίσθημα. Ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαχειρίζεται 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ αγροτικών επιδοτήσεων, ετησίως.

Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης, δήλωσε τα εξής: “Δυστυχώς, η Ελλάδα γίνεται η πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα, της οποίας ο Οργανισμός που πληρώνει τις κοινοτικές επιδοτήσεις στους αγρότες τέθηκε σε Ευρωπαϊκή επιτήρηση. Επί της ουσίας, το Πράσινο Κίνημα δικαιώθηκε για άλλη μία φορά και είναι επιβεβλημένο περισσότερο από ποτέ, να εφαρμοστεί στη χώρα μας το Εθνικό Πρόγραμμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης που κατέθεσε δημόσια το κόμμα μας, με όραμα και με δίκαιη κατανομή των κονδυλίων σε αυτούς που πραγματικά ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα.

Αυτός είναι και ο λόγος που το Πράσινο Κίνημα ζητά την ψήφο των πολιτών στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 γιατί ένα ισχυρό Πράσινο Κίνημα θα λειτουργήσει υπέρ των αγροτών και της κοινωνίας. Γιατί εμείς γνωρίζουμε τα θέματα και έχουμε προτάσεις ολοκληρωμένες. Η Ελπίδα είναι στο Πράσινο. Στο Πράσινο Κίνημα.”

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη
Επόμενο άρθροΟ ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης στο Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης