Αλεξάνδρεια : Ο πρόεδρος των Αγροτών Γιώργος Διαμαντόπουλος μας μιλά για τις αγροτικές κινητοποιήσεις . Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις Βίντεο-Φώτο

 Στο μπλόκο που έχουν οι γεωργοί του Δήμου Αλεξάνδρειας συναντήσαμε τον πρόεδρο του Συλλόγου Γεωργών Αλεξάνδρειας Γιώργο Διαμαντόπουλο και είχαμε μαζί μια συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους του.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Δείτε το βίντεο:

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης μας  έχουν αναγκάσει να ξεκινήσουμε μαζικές κινητοποιήσεις.  Σήμερα όπως τόνισε χαρακτηριστικά ήρθαν και άλλα τρακτέρ υπάρχει μεγάλη δύναμη πλέον και αυτό ήταν αναμενόμενο.  Το περιμέναμε από τον κόσμο γιατί η αγροτιά βράζει,  δεν είναι τίποτα τυχαίο σε  ότι γίνεται Αν  ήμασταν όλοι καλά θα είμαστε στα σπίτια όπως έχω  ξαναπεί,δεν είμαστε επαγγελματίες μπλοκατζήδες και δεν μας αφήνουν  να παράγουμε σε αυτό που έχουμε μάθει τόσα χρόνια να κάνουμε. Τα προβλήματα λοιπόν είναι μεγάλα,   όπως ανέφερε ο πρόεδρος των αγροτών και πάρθηκε σήμερα η απόφαση να κάνουμε κάποια κινητοποίηση στην  έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πάμε για τέσσερις μέρες  με 300 τρακτέρ στον εκθεσιακό χώρο που βρίσκεται στον πύργο του ΟΤΕ  και θα κλείσουμε για κάποιες ώρες την είσοδος της έκθεσης. Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι στο χώρο της έκθεσης θα έρθουν και άλλα τρακτέρ από άλλους συλλόγους και η κινητοποίηση αυτή θα είναι πάρα πολύ μεγάλη.

 Σε ερώτηση μας αν έχει προκύψει κάτι θετικό από τις μέχρι τώρα  επαφές με τα κυβερνητικά κλιμάκια, ο κύριος Διαμαντόπουλος μας ανέφερε ότι ο κύριος υπουργός λέει ότι τα αυτιά μας είναι ανοιχτά για να ακούσουμε τα προβλήματα των γεωργών, αλλά εμείς προσωπικά δεν έχουμε πάρει καμιά πρόσκληση ακόμη για να πάμε να συναντηθούμε, ενώ και οι τοπικοί βουλευτές έχουν ενημερωθεί για τα προβλήματα του Συλλόγου. Μέχρι τώρα δεν έχουμε πετύχει να κάτσουμε σε κάποιο τραπέζι να συζητήσουμε τα θέματα που μας  απασχολούν .

Όσον αφορά τα προβλήματα τα οποία είναι πάρα πολλά με πρώτο  το πετρέλαιο,  την αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ που έγινε, έτσι πχ εμείς δεν ξέρουμε πράγματα για το αν ένα χωράφι που καλλιέργησε  δύο φορές βαμβάκι αν θα μπορείς να το βάλεις και τρίτη δεν ξέρουμε πότε ισχύει αν το βάλουμε φέτος βαμβάκι  θα χάσουμε το 4% της βασικής ενίσχυσης δεν βγήκε κάνεις να μας εξηγήσει, το  πετρέλαιο στα ύψη με 1,75 το λίτρο, λιπάσματα  ακρίβεια, ρεύμα πληρώναμε  στο δίκτυο 22€ το στρέμμα και πληρώνουμε τώρα 40€ ποια παραγωγή μας έχει πάρει αυτή την αύξηση στην τιμή, καμία σας λέω εγώ, όλες έχουνε μείωση.   Τέλος σε ερώτηση μας αν έχουν σκεφτεί οι αγρότες της Ημαθίας οι οποίοι κυρίως ασχολούνται με τη καλλιέργεια του λευκού χρυσού(βαμβάκι) να  στραφούν και σε άλλες καλλιέργειες της τροφικής αλυσίδας ο επικεφαλής του Συλλόγου μας απάντησε ότι αναγκαστικά θα πάμε προς τα εκεί.  Ήδη με τις τιμές που επικρατούν στο βαμβάκι στα ροδάκινα, επιτραπέζια και βιομηχανικά, και παρότι ο κάμπος στη Ημαθίας θεωρείται ο μεγαλύτερος φρουτόκηπος της Ελλάδος  για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και παρότι ο δήμος Αλεξάνδρειας είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος σε καλλιεργήσιμα στρέμματα θα αλλάξει ο χάρτης της καλλιέργειας  της συγκεκριμένης περιοχής. Άξιο αναφοράς ότι αύριο οι αγρότες στις 17.00 θα πραγματοποιήσουν  πορεία στους δρόμους της πόλης, όπως μας είπε ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Καμανάς.

Φωτογραφίες:

DSC 0001 DSC 0002 DSC 0003 DSC 0004 DSC 0006 Σύλλογος Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας 1 Σύλλογος Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας 2 Σύλλογος Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας 3 Σύλλογος Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας 4 Σύλλογος Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας 5 Σύλλογος Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας 6 Σύλλογος Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας 7

Προηγούμενο άρθροΚύπελλο ΕΠΣ Ημαθίας : Αλεξάνδρεια – Αγία Μαρίνα το μεγάλο ντέρμπι της προημιτελικής φάσης
Επόμενο άρθροΑλεξάνδρεια: Μαζί Αλλάζουμε: Ο Δήμος Αλεξάνδρειας βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο