Πανελλήνιος σύλλογος Λουτροπόλεων Ελλάδος: 1η συνεδρίαση του συλλόγου για την χρονιά του 2024

Καλούνται τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου επιτροπές δουλειάς και  Παραρτήματα  29/1/2024 στη Θέρμη για την πρώτη μας συνεδρίαση του 2024 με την απουσία του προέδρου για λόγους υγείας.

 ΩΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ ΤΗΛ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΝΙΚΟΥ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟ

                                            Θέματα ημερήσιας διάταξης

Εκτός ημερήσιας διάταξης είναι απολογισμός δουλειάς 2023 από τον πρόεδρο ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
Δεύτερο θέμα είναι το θέμα εκδήλωση του συλλόγου αλλαγή ημερομηνίες και αν θα πραγματοποιηθεί λόγω ανακαίνισης στο πλανητάριο.

             Τα θέματα της σημερινής διάταξης είναι το εξής

1ΟΝ  ιατρική επιτροπή με επικεφαλής των καθηγητή patrick από το πανεπιστήμιο στη Γαλλία στέκεται σταθερά στην αποστολή της να καθιερώσει επιστημονικά αναγνωρισμένη θεραπευτική και προληπτική λουτρό- θεραπεία σε όλη την Ευρώπη.
Για το παραπάνω θέμα ενημέρωσε τον επιστημονικό μας συνεργάτης στη Γαλλία και μου δόλωσε ότι θα έρθεις σε επαφή με τον κύριο καθηγητή προκειμένου αν είναι δυνατόν να συμμετέχουμε και εμείς σε αυτήν την ευρωπαϊκή επιτροπή.

2ον  θέμα είναι τα λουτρά παρανεστίου υπάρχει ένα σχετικό δημοσίευμα και υπάρχει το θέμα ότι εγκρίθηκαν οι 5000.000€ για τη διάνοιξη της οδού από το Παρανέστη μέχρι τα λουτρά και στη συνέχεια διαγωνισμό για Την  ανάπτυξη του θεραπευτικού τρυσμού στην περιοχή.

3ο θέμα είναι μία πρόταση προς το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για κατασκευή μιας ελληνικής λουτρόπολης επειδή έχουμε επαφές με το παραπάνω ίδρυμα θα έλεγα δεν είναι και τόσο άδικο να προτείνουμε μια  λουτρόπολη όπως είναι τα λουτρά στο Παρονέστη ακριτική  περιοχή να γίνει η επένδυση που χρειάζεται.

4ΟΝ  από τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο έχουμε μία ενημέρωση για μία λουτρόπολη στην Σερβία όπου γύρω από αυτήν τη λουτρόπολη που έχει πάρει και αρκετά βραβεία υπάρχει μία τεράστια ανάπτυξη της θεραπευτικού  κάτι που μπορεί να γίνει και στην Ελλάδα  διαβάστε το κείμενο.

5ον το προεδρείο έχει στείλει μία επιστολή στην αποκεντρωμένη διοίκηση κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης σχετικά με την έρευνα που διέταξε το υπουργείο εσωτερικών για το κατάντημα των λουτρών Απολλωνίας και την επιστολή του συλλόγου προς τα μέσα ενημέρωσης και στο υπουργείο εσωτερικών.

6 έργα και δράση συνολικού προϋπολογισμού άνω των 80 εκατομμυρίων περιλαμβάνει ολοκληρωμένη χωρική επένδυση που θα υλοποιηθεί θα τη νέα προγραμματική περίοδο Ατλάντας κονδύλια κυρίως από το εσπα αλλά και άλλους χρηματοδοτικούς οργανισμούς στο νέο εσπα θα περιλαμβάνει την βόρειο πίνδου με επίκεντρο της ιαματικές πηγές Αμαράντου -καβασίλων πυξαριά και λοιπά.
7ΟΝ ) υπάρχει ένα δημοσίευμα σχετικά με τα λουτρά της κιβωτού Γρεβενών πριν από καμιά δεκαριά χρόνια και απεικονίζουνε τις εγκαταστάσεις που έχουνε  στις  ιαματικές πηγές και  Γρεβενών και της πισίνες κι όμως η περιοχή μας έχει και η αμαρτίες πηγές λέει το δημοσίευμα εμείς σαν  σύλλογος προτείνω να επισκεφθούμε αυτής αυτήν την λουτρόπολη.

8ον πάρχει ένα δημοσίευμα σχετικά με ένα παμπάλαιο ξενοδοχείο που αναφέρεται στις ιαματικές πηγές που  εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην Ιαπωνία.

9ον  υπάρχει ένα άλλο δημοσίευμα δεν ξέρω κατά πόσο είναι δυνατόν να έχει κάποια αλήθεια σχετικά με τις ιαματικές πηγές στην Αθήνα ποιες είναι και πού βρίσκονται αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί το Δ.Σ.

 10Ν  μετά από τηλεφωνική επαφή που είχε το προεδρείο  του συλλόγου μας με το δήμο ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ  ανακοινώθηκε και ξεκινάει το έργο της βελτίωσης του δρόμου από το ΠΑΡΑΝΕΣΤΗ  προς τα λουτρά θερμιών.

11 ένα δημοσίευμα σχετικά με τα λουτρά η Ελευθερών καβάλας αναφέρει ότι η οικογένεια Χαρακίδη επιμένει για την ανάπτυξη αυτής της λουτρόπολης παρακάτω υπάρχει επιστολή είναι του  κυρίου Χαρακίρη προς το υπουργείο τουρισμού για το παραπάνω θέμα.

13ΟΝ  είναι το πρακτικό συνεδρίασης από την προηγούμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου ρίξτε μία ματιά αν ΤΟ  επιθυμείτε.

14ΟΝ  είναι μία επιστολή που έχουμε στείλει σε όλους τους δημάρχους που εκλέχθηκαν και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία παραπάνω επιστολή δημοσιεύτηκε σε αρκετά φίλα

15ΟΝ  είναι η επιστολή προς την επικεντρωμένη διοίκηση κεντρικής Μακεδονίας και Θράκης προς αρμόδιο γραφείο σχετικά με την εντολή την οποία έχετε στείλει στο δήμο Βόλβης για την έρευνα για τα ιαματικά νερά και το ξενοδοχείο το λουτρών Απολλωνίας που καταστράφηκε ένα 70% και όπου μας ΚΟΣΤΙΣΕ  πάνω 8 δισεκατομμύρια σε ελληνικά χρήματα.
Πάμε σε αυτή την επιστολή και σε προηγούμενες εποχές δεν πήραμε κάποια απάντηση πού και από το δήμο αλλά ούτε από την αποκεντρωμένη διοίκηση αλλά ούτε και από το υπουργείο εσωτερικών που έδωσε εντολή.

16ΟΝ  είναι εντολή δική μας άλλη στον επιστημονικό μας συνεργάτης στη Γαλλία για να έρθει σε επαφή με τον γάλλο καθηγητή προκειμένου να συμμετέχουμε και εμείς στην επιτροπή που θα είναι  ότι από όλα τα ευρωπαϊκά κράτη και μας ευχαριστεί ο φίλος μας Μανώλης και για την εμπιστοσύνη

17 είναι η επιστολή του κυρίου Χαρακίρη που απευθύνεται προς το υπουργείο τουρισμού κυρία Κεφαλογιάννη όλγα όπου λέει τα παρακάτω με ελάχιστον σχόλια εκεί όπου με  παρούσα επιστολή αίτησή μας θέλουμε να σας ενημερώσουμε με την επέτειε μας και ταυτόχρονα ζητήσουμε συνάντηση μαζί σας το συντομότερο δυνατόν που παρκέτο αναφέρεται για τα λουτρά Ελευθερών καβάλας και λοιπά ρίξε μία ματιά και στο δελτίο τι πω ελπίζω να μπει το άλλο θέμα.

18ον  είναι το δελτίο από το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο ήταν η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και των ομάδων εργασίες του  συλλόγου ιαματικών πηγών  που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της άνω τούμπας στη Θεσσαλονίκη.

19ον  είναι δημοσίευμα σχετικά με την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που μετά από πολύ καιρό δημοσιεύτηκε στην στο site της εφημερίδες Μακεδονία και μάλιστα κρατήθηκε για πολλές μέρες αυτή η δημοσίευση.

20ον  θέμα αφορά είδηση από τον ευρωπαϊκό σύνδεσμο ιαματικών πηγών και μας ενημερώνει βράβευση των καλυτέρων και πιο καινοτομούν ιδεών προϊόντων και υπηρεσιών στη βιομηχανία σπα είναι  αιτήσεως διαγωνισμός που διοργανώνεται από την ευρωπαϊκό σύνδεσμο κάθε χρώμα και δίνει φωνή και βραβείο  προτάσεις   νέες εξαιρετικές και πιο αποτελεσματικές προσεγγίσεις και τη βελτίωση της ποιότητας των ξενοδοχείων για τον θέρετρων υγείας σπα.

21ον  έχει ένα τεράστιο δημοσίευμα του δεν μας θύμισαν τον   θεραπευτικό τουρισμού και αναφέρεται ξανά στα λουτρά Ελευθερών καβάλας σε Αθηναϊκή  εφημερίδα ρίξε μία ματιά και βάλτε ένα κομμάτι στο δελτίο τύπου

22ον  Απειλή λουκέτου για το λουτρά Λαγκάδα  και αγώνας δρόμου για να σωθούνε το υπουργείο τουρισμού αφορά την  εκκρεμότητες που δεν επιτρέπουνε στα λουτρά να έχουνε το ειδικό σήμα λειτουργίας ενώ ο πρόεδρος επιχείρησης λέει ότι λειτουργούνε με ένα άτομο και μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
Ενώ από την επίσκεψη που είχαμε κάνει με τον πρόεδρο της επιτροπής τουρισμού με το γενικό γραμματέα και τον πρόεδρο είχαμε ενημερωθεί ότι τα λουτρά πάνε καλά ΚΑΙ να δυστυχώς ξανά τα ίδια ελπίζουμε η νέα δήμαρχος θα κάνει κάτι

Την ημερησία διάταξη την έκανε  και μάλιστα με δυσκολία το γραφείο πρόεδρου από πλευράς  της υγείας του προέδρου  και σας ευχαριστώ όλα τα μέλη για την  συνεδρίαση που θα κάνετε με την απουσία μου να κόψετε την πίτα και να ευχηθείτε σε όλο τον ελληνικό λαό να πάνε όλα καλά  και σε όλες τις ελληνικές Λουτροπόλεις  να είναι πάντα καλά για να υπάρχει ανάπτυξη και προβολή

 χρόνια πολλά σε όλους.

Αντί του προέδρου ο αντιπρόεδρος

Αχιλλέας Μεταλλούλης

Θεσσαλονίκη 18/1/2024

Υ.Γ. Σχετικά με τον προϋπολογισμό του συλλόγου του 2023 με όλα τα παραστατικά στάλισαν  στο πρόεδρο της εξελικτικής επιτροπής Γεώργιο Πλαγάκο για την σύνταξη και στην συνέχεια στην λογιστή για την φορολογική δήλωση.

(Έσοδα 3000 και έξοδα 3000 ευρώ) Τραπεζικός Λογαριασμός 150 ευρώ

Προηγούμενο άρθροΥφΑΑΤ Σταύρος Κελέτσης: Διασφαλίζουμε το μέλλον της αλιείας με τη χρήση νέων τεχνολογιών και δράσεις για βιώσιμη ανάπτυξη
Επόμενο άρθροΑγορά ακινήτων: Υψηλή παραμένει η δυναμική της ελληνικής αγοράς ακινήτων – Οι περιοχές και οι προοπτικές ανά κλάδο