… Scheiß auf euch Olaf Scholz… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Έχω την αίσθηση ότι δεν έχουμε αναδείξει όσο πρέπει την ιστορία  με την Αλβανία και τη διένεξή μας μαζί της. Όχι μόνο για το θέμα Μπελέρη, αλλά και για την κοροϊδία της στο ζήτημα οριοθέτησης της ΑΟΖ ή της από κοινού προσφυγής στη Χάγη.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Οι σχέσεις με την Αλβανία δοκιμάζονται κι εν πολλοίς δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Ο Αλβανός σοσιαλιστής πρωθυπουργός, κάνει εδώ και καιρό ότι περνά από το χέρι του για να τις τορπιλίζει. Σταθερός σύμμαχος του Ερντογάν και συνοδοιπόρος της Τουρκίας, παίζει τον ρόλο του ως κάκιστος γείτονας. Κι ας σιτίζεται η χώρα του σε μεγάλο βαθμό από τα εμβάσματα των εδώ ευρισκόμενων κι εργαζόμενων συμπατριωτών του.

Η αλήθεια είναι στην Αλβανία, τόσο ο Ράμα, όσο κι η αντιπολίτευσή του, έχουν περίεργες απόψεις σχετικά με το κράτος Δικαίου, τον ηλίθιο μεγαλοϊδεατισμό τους  και γενικά με την στάση τους απέναντι στην Ελλάδα.

Μια άλλη  αλήθεια είναι ότι ο Ράμα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό –πλην των Τούρκων- και στην στήριξη των σοσιαλιστών της Γερμανίας που κυβερνούν. Δηλαδή τους Σολτς.

Πάλι οι Γερμανοί μπροστά μας. Απέναντί μας. Αδιαφορώντας αν η επιμονή τους στην είσοδο της Αλβανίας δημιουργεί μεγαλύτερα περιφερειακά προβλήματα στα Βαλκάνια. Οι Γερμανοί αδιαφορούν για το αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι αρχές συμβίωσης ανάμεσα στα κράτη της ΕΕ στηρίζονται σε συμφωνίες και κανόνες που οι Αλβανοί δεν τηρούν. Αδιαφορούν που ο Ράμα και  οι βουλευτές του αρνούνται τη δημοκρατία και στήνουν ψεύτικες υποθέσεις που τις οδηγούν στην ελεγχόμενη Αλβανική δικαιοσύνη και τις διαιωνίζουν κατά το δοκούν.   Αδιαφορούν ακόμη και για τις σοβαρότατες καταγγελίες ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός και βουλευτές του απέκτησαν  περιουσίες στη Χειμάρρα με πλαστογραφίες! Αδιαφορούν  αν ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας είναι φυλακή με ψεύτικες κατηγορίες κι ο Ράμα με την ελεγχόμενη δικαιοσύνη του, δεν του επιτρέπουν να ορκιστεί! Χώρια που τον κρατούν ενώ εκείνος που δήθεν δωροδόκησε για να τον ψηφίσει, έχει εξαφανιστεί.

Οι Γερμανοί σοσιαλιστές αδιαφορούν ακόμη και για το γεγονός ότι τα κορυφαία ζητήματα αρχών και δημοκρατίας, αποτελούν λεπτομέρειες στην Αλβανία.

Προσέξτε: Ο Σολτς, επιχειρεί και το ανήκουστο: Να ενταχθεί η Αλβανία στην ΕΕ με ειδική πλειοψηφία, ακόμη κι αν η Ελλάδα βάζει βέτο. Μάλιστα, στέλνει μήνυμα στην Ελλάδα προκειμένου να συναινέσει και να σταθεί στη  «μεγάλη εικόνα» και να μην χάνεται στο κάδρο με την Μπελέρη. Γεγονός που αποθρασύνει τον Ράμα.

Η Ελλάδα, μπροστά στην αναμφισβήτητη ηγέτιδα της ΕΕ, έχει κάνει τις δικές της συμμαχίες, αλλά ουδείς γνωρίζει αν είναι αρκετές. Μάλιστα έχουν πέσει στο τραπέζι η εφαρμογή ελληνικών κυρώσεων προς την Αλβανία, αν δεν εφαρμοστούν οι αρχές του κράτους δικαίου στην περίπτωση του ελληνικής καταγωγής, πολίτη της Αλβανίας και εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φ. Μπελέρη.

Αρκεί αυτό; Θα δούμε.

Προς το παρόν βλέπουμε μια χώρα στην οποία ένας πρωθυπουργός κατηγορείται ότι οι βουλευτές του υφαρπάζουν γη στη Χειμάρρα με πλαστογραφημένα έγγραφα, ενώ ο ίδιος ποδηγετεί τη δικαιοσύνη της χώρα του και κρατά φυλακισμένο έναν εκλεγμένο δήμαρχο.

Κι από την άλλη, βλέπουμε τη Γερμανία να συντάσσεται με τη διεθνή «πειρατεία» και να εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Η ιστορία με τον Μπελέρη δεν αποτελεί μόνο διμερές ζήτημα Ελλάδας – Αλβανίας, αλλά αφορά τον σεβασμό  του κράτους δικαίου, που είναι η κορωνίδα της ενταξιακής διαδικασίας.

Κατανοώντας το γεγονός ότι ούτε ο πρωθυπουργός ούτε η διπλωματία μπορούν να μιλήσουν στους Γερμανούς και στον Σολτς όπως τους χρειάζεται, ας το κάνουμε όλοι μαζί:

… Scheiß auf euch Olaf Scholz!!!

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου 2023
Επόμενο άρθροΕπεκτείνεται η χρήση POS σε 35 δραστηριότητες της ελληνικής οικονομίας
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.