Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης) – Ερώτηση – Φέτα και λευκό τυρί – 30.11.2023

Εμπορική υποχώρηση της φέτας λόγω… λευκών τυριών

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μέλος της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης), με ερώτησή του προς την Επιτροπή, αναφέρει το ζήτημα της εμπορικής υποχώρησης της φέτας έναντι του λευκού τυριού εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων.
Τυριά «τύπου φέτας» ή λευκά τυριά στην αγορά με ψευδή αναφορά ως «φέτα» προκαλούν τεράστιο πλήγμα στην ελληνική παραδοσιακή τυροκομική παραγωγή. Επιπλέον, η αύξηση τιμών του αιγοπρόβειου γάλακτος, λόγω της αύξησης των ζωοτροφών, όπως και η πρόσφατη καταστροφή στη Θεσσαλία λόγω πλημμυρών οδηγούν την εμπορική θέση της φέτας σε φθίνουσα πορεία.
Ο Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης) απευθύνεται στην Επιτροπή ζητώντας τη διερεύνηση επιβολής αποτελεσματικών οικονομικών αντίμετρων σε κράτη και επιχειρήσεις που σφετερίζονται το όνομα της ελληνικής παραδοσιακής φέτας, καθώς και τρόπους προώθησης της πραγματικής ελληνικής φέτας, δεδομένων των δυσμενών εμπορικών συνθηκών.

* Επισυνάπτεται η ερώτηση του Ευρωβουλευτή. Εμμανουήλ Φράγκος (Φραγκούλης) – Ερώτηση – Φέτα και λευκό τυρί – 30.11.2023

 

Προηγούμενο άρθροΗ ψηφιακή αναβάθμιση της Ημαθίας, στην ατζέντα της συνάντησης του Λάζαρου Τσαβδαρίδη με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA