Το πρόβλημα της Αριστεράς & ο χαρωπός Κασσελάκης – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Χθες, ήταν η ημέρα που εννέα ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξαν την πόρτα και χαιρέτησαν! Προχθές,  έγιναν γνωστές ένα σωρό ακόμη αποχωρήσεις. Έφυγαν 90 στελέχη του τομέα δικαιωμάτων κι ανάμεσά τους ο υπεύθυνος του τομέα Πάνος Λάμπρου και η συντονίστρια Βασιλική Κατριβάνου. Ταυτοχρόνως, αποχώρησαν 21 μέλη της Νομαρχιακής του Πειραιά και  18 στελέχη από τη Μαγνησία.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο Κασσελάκης, λειτουργεί ως Πολάκης. Δηλαδή, ως ταύρος εν υαλοπωλείω. Να φύγουν όσοι ενοχλούν τον … Πολάκη και κατά τη γνώμη του αποτελούν βαρίδια για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, όλα λειτουργούν πια με τους κανόνες της επικοινωνίας και της χαρωπής «κασσελάκειας» καθημερινότητας. Όλα κινούνται με ταχύτητα και εκθέσεις ιδεών.

Για σκεφτείτε: Στο άψε σβήσε εμφανίστηκε ο Κασσελάκης, έδειξε τον σύντροφό του και στο άψε σβήσε έγινε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Στο άψε σβήσε ακολούθησε κι η διάλυση. Στο άψε σβήσε έφυγε ο Τσακαλώτος, βρίζεται με όλους ο Πολάκης, ενώ μέσα σ’ ένα μήνα γράφηκε και βιβλίο (του καθηγητή του Παντείου, Ξενοφώντα Κοντιάδη) με τίτλο το «Φαινόμενο Κασσελάκη». Πήγε κι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην παρουσίαση, είπε την έκθεση ιδεών του και στο άψε σβήσε έφυγε.

Όλα στο άψε σβήσε! Όλοι κι όλα μοιάζουν με προϊόντα από τα καλάθια της λαϊκής. Όλα φτηνά και παντελώς αμφίβολης ποιότητας.  Ειδικά στην Αριστερά! Κι όπως είπε ο γηραιός καθηγητής Λιάκος  «τα παλιά βιβλία δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα τού σήμερα», διότι ο νέος που κάθεται στο μπιτσόμπαρο και σκρολάρει ανηλεώς στο TikTok αποκλείεται να καθίσει να διαβάσει Μαρξ. Ή οτιδήποτε.

Ιδού λοιπόν το μεγάλο, το τεράστιο, το υπαρξιακό πρόβλημα της Αριστεράς, κομμουνιστικής ή μη. Ποιος θα βάλει ή θα προτρέψει σήμερα το παιδί του να διαβάσει Μαρξ; Ποιος νέος θα επιθυμήσει σήμερα να διαβάσει Μαρξ; Για να μάθει τι, στον 21ο αιώνα; Αυτά που κατέρρευσαν;

Μοιραία λοιπόν, μπαίνουν σε fast track  διαδικασίες και υπαρξιακή εσωστρέφεια. Η Αριστερά δεν μπορεί να πορευτεί με τα παλιά της στερεότυπα και μοιραία μπαίνει σε διαδικασίες αναζήτησης «εσωτερικών εχθρών», «Πέμπτης φάλαγγας» και τελικά ανυποληψίας. Όλα σε διαδικασία …άψε σβήσε!

Ξέρετε κάτι; Με τα δεδομένα της Αριστεράς σκέψης, όσοι έφυγαν και φεύγουν έχουν δίκιο. Οι Τσίπρας –Πολάκης, εμφάνισαν έναν εφοπλιστή, πρώην εργαζόμενο στην Goldman Sachs που ζούσε στα Hamptons και ουσιαστικά τους απενεργοποίησαν. Ο Κασσελάκης όντως μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε άμορφο κόμμα των συμφερόντων του Τσίπρα και των απωθημένων του Πολάκη! Κόμμα με αντιφατικές απόψεις, εκθέσεις ιδεών και αυταρχισμό. Κόμμα χαρούμενη παιδική χαρά με ώριμο καιροσκοπισμό.

Η ουσία είναι τα νταούλια του Τσίπρα έχουν σιγήσει, ανεξαρτήτως αν ο ίδιος είναι ή όχι, πίσω απ’ όσα συμβαίνουν. Η δε γνωστή επωδός… «ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα», δεν έχει πια σημασία, την ώρα που πέφτουν οι τίτλοι τέλους.

Κάτι τελευταίο: Η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τωρινό γεγονός. Απλώς ο Κασσελάκης επισημοποίησε αυτό που είχε συμβεί από το 2019 και δεν ήθελαν να το παραδεχτούν. Δεν είναι ο Κασσελάκης η αιτία της διάλυσης, είναι το σύμπτωμα…

Και δη στο άψε σβήσε…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 2023
Επόμενο άρθροΆδωνις Γεωργιάδης: Ανοιχτό το υπουργείο Εργασίας στον κοινωνικό διάλογο για τον σχεδιασμό πολιτικών που θα φέρουν περισσότερη δικαιοσύνη στην αγορά εργασίας
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.