Πρόεδρος… Πολάκης! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο Πολάκης με τον Σκουρλέτη είναι χρόνια σύντροφοι. Έχουν περάσει παρέα ουκ ολίγες στροφές κι ευθείες του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι κι υπουργοί έγιναν!

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Κι όμως, μόλις ο Σκουρλέτης εξέφρασε διαφορετική γνώμη στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο αψύς Κρητικός τον περιέλαβε: Είσαι ανεπάγγελτος, του είπε.

Λες κι η Αριστερά δεν είναι από μόνη της επάγγελμα για πολλούς.

Προχθές ο γέρων Δρίτσας έκανε το λάθος να βγει στον ΣΚΑΪ και να υποστηρίξει ότι ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έπρεπε να θέσει υποψηφιότητα σε κόμμα που δεν είναι καν μέλος. Και προέτρεψε τον Κασσελάκη να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και… να ιδρύσει δικό του κόμμα!

Ο  Πολάκης αγρίεψε πάλι. Ο εκτελών χρέη προέδρου συντονιστής τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ,  δεν κατηγόρησε τον Δρίτσα για την έλλειψη σεβασμού στην πλειοψηφία και στη δημοκρατική διαδικασία εκλογής προέδρου, αλλά ότι… προσκύνησε τον ΣΚΑΪ για πέντε λεπτά δημοσιότητας. Το λες και σουρεαλιστικό.

Έτσι θεωρεί ο Πολάκης ότι πρέπει μα είναι ο δημόσιος διάλογος. Με κατηγορίες, ύβρεις, ένταση. Το ίδιο προφανώς θεωρεί κι ο τυπικός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο επειδή επέλεξε τον Πολάκη αλλά κι επειδή τον έχρισε ουσιαστικά αντ’ αυτού.

Είχαν προηγηθεί οι επιθέσεις κι οι οργισμένες αντιδράσεις του, εναντίον των Τσακαλώτου και Αχτσιόγλου, επειδή … υπονόμευαν τον Τσίπρα.

Ο Πολάκης έπεισε τον Κασσελάκη να προχωρήσει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος άρχισε να δείχνει την πόρτα της εξόδου σε όποιον ασκούσε και ασκεί κριτική. Τζουμάκας, Φίλης, Βίτσας, Σκουρλέτης είναι τα πρώτα θύματα αποκεφαλισμών. Κι όταν ο Κούλογλου ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πολάκης πανηγύριζε, ισχυριζόμενος τη γνωστή καραμέλα, περί υπονόμευσης Τσίπρα…

Συγκρούσεων συνέχεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντα νόμιζε ότι οι δημοσιογράφοι ήταν εχθροί. Ήταν κι είναι η κυρίαρχη άποψη αυτή κι όχι μόνο του Πολάκη. Προσφάτως ο αψύς Κρητικός τα έβαλε και με την Αχτσιόγλου που ανέφερε ότι με τους δημοσιογράφους μπορεί να οικοδομηθεί σχέση εμπιστοσύνης. Έσπευσε να της απαντήσει:  «ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ;;;» και κατέληξε: «Ενημερώνω προς πάσα κατεύθυνση: Θα συνεχίσω να «αδικώ»… αυτούς τους «δημοσιογράφους» και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης που υπηρετούν»!

Ο Πολάκης αποτελεί μια θολή περσόνα της Αριστεράς. Μέλος της ΚΝΕ, έφυγε με τη ΝΑΡ στην περίοδο του Συνασπισμού, βρέθηκε ομοτράπεζος του Τσίπρα, κολλητός του Καμμένου και τελικά πρωτοπαλίκαρο του Κασσελάκη αφού ΔΕΝ στήριξε τον αυτοκόλλητό του, Νίκο Παππά! Δεν τη λες και συνεπή πορεία.

Ο Πολάκης, το ξέρουμε όλοι πια, είναι ένας «ανειρήνευτος» τύπος που μπορεί να δείρει ακόμη και τον εαυτό του. Αυτό φυσικά είναι δικό του πρόβλημα. Μα το φορτώνει και στο κόμμα του, στον τυπικό πρόεδρο, ενώ ρυπαίνει και την κοινωνία με τόνους τοξικότητας.

Ο Πολάκης, από εκεί που ήταν για διαγραφή και αποκλεισμό από τους εκλογικούς καταλόγους του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε μέσα σε λίγους μήνες άτυπος αρχηγός του.

Μένει ενεός κάποιος λογικός άνθρωπος, τόσο από την εκλογή Κασσελάκη, όσο και από την εκτόξευση Πολάκη. Υπό την άγρυπνη συνεπικουρία του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πολάκης είναι ο άτυπος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που ήθελε να έρθει δεύτερη φορά  για να είναι… αλλιώς. Είναι ο κλασσικός νεφελοδιαβάτης, είναι εκείνος που ανέχθηκε κάποτε και τα συνονθύλευμα των… τροτσκιστών… μαοϊκών… σταλινικών…μαδουριστών…τσαβιστών και μηδενιστών των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πια ο επίσημος πορτιέρης της Κουμουνδούρου και των ενδότερων του Κασσελάκη.

Κι είναι εκείνος που μέρα με την ημέρα, μαζί με τους ομοίους του κονταίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ κι εξακολουθητικά ζουν μέσα σε έωλες ονειρώξεις…

Η κοινωνία απαντά καθημερινά. Κι ο εκτελών ατύπως χρέη προέδρου του, κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα: Κραυγάζει, βρίζει, απαξιώνει, απειλεί και συμμετέχει συστηματικά σε όλα τα σκετς της Αριστερής ιλαροταγωδίας…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου 2023
Επόμενο άρθροΆδωνις Γεωργιάδης: Εφικτός στόχος η αύξηση του μέσου μισθού στα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.