Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή, κατά τη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της από 29 Μαρτίου 2023 Τροποποίησης και Κωδικοποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της “Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.” – Κύρωση της από 29 Μαρτίου 2023 Συμφωνίας Τροποποίησης της από 2 Φεβρουαρίου 2018 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της “Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.”».

Όλοι ξέρουν ότι τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και οι δρόμοι πρέπει να είναι κρατικά. Εσείς όμως είστε εδώ και χρόνια αντίθετοι από την γραμμή του Κων/νου Καραμανλή του πρώτου, που ήθελε όλα αυτά μαζί με το νερό και το ρεύμα να είναι κρατικά. Ο Ξενοφών στα «Περί Οικονομίας» έλεγε ότι 3 είναι οι τομείς στην οικονομία στους οποίους πρέπει να δοθεί προσοχή. Ο πρωτογενής τομέας, ο ορυκτός πλούτος και τα λιμάνια. Εσείς κάνετε ακριβώς το αντίθετο. Κάνετε τα πάντα για να μην είναι ελληνικά. Το Ρότερνταμ, το Αμβούργο κερδίζουν 300 δις ευρώ από τη μεταφορά προϊόντων, από τα κοντέϊνερ.

Θυμάμαι τον κο Σημίτη να λέει τη Θες/νίκη πύλη των Βαλκανίων, γιατί λοιπόν πρέπει το λιμάνι αυτό να μην είναι κρατικό; Όταν η Ηγουμενίτσα ενώνει Ασία και Δυτ. Ευρώπη εσείς αποδομείτε το γεωστρατηγικό πλεονέκτημα της χώρας.

Και θυμώσατε γιατί αποκάλεσα ψεύτη τον πρωθυπουργό, αλλά στο πρωτοσέλιδο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ υπάρχει σχόλιο με τίτλο «Με φόντο την ολόμαυρη Θράκη» ο πρωθυπουργός αποκαλείται άτομο μεθυσμένο από την εξουσία, άτομο το οποίο πάσχει από φιλαυτία και αλαζονεία, άτομο που έχει ως δόγμα το «φίμωτρο» και είναι γυάλινος και χάρτινος και αποτεφρωμένος.

Το σχόλιο αναφέρει χαρακτηριστικά: «η εν εξουσία και εκ της εξουσίας μέθη είναι ό,τι συνηθέστερο. Σπανίζουν όσοι κατανοούν το θώκο τους μόνο ως ευθύνη. Όσοι γνωρίζοντας ότι τα αξιώματά τους είναι δοτά και δανεικά, αρνούνται πεισματικά την αλκοόλη της φιλαυτίας και της αλαζονείας, που πλουσιοπάροχα τους προσφέρει η αυλή τους αλλά και το ίδιο το διαβρωτικό συναίσθημα της ισχύος. Το μαρτυρεί η πρώτη πρωθυπουργική θητεία του κου Μητσοτάκη. Στη διάρκειά της κάθε κριτική για την τραγωδία στα Τέμπη, το δράμα των δεκάδων χιλιάδων νεκρών της πανδημίας, τις σκανδαλώδεις υποκλοπές, τη θλιβερή αντιμετώπιση των πυρκαγιών, καταγγέλθηκε ως ανίερη και ανάρμοστη, με το ψευδώνυμο της «εργαλειοποιητικής, της στοχοποιητικής, της λαϊκίστικης. Το προδιαγράφουν οι πρώτες εβδομάδες της δεύτερης θητείας, όπου κυριαρχεί το δόγμα – φίμωτρο: τολμάτε και βγάζετε γλώσσα στο 41%; Το δηλώνει η ειρωνική σιγουριά ότι η κατάκτηση και της τρίτης θητείας θα είναι περίπατος, πολύ πιο άνετος από τον «μεγάλο περίπατο» της ταλαίπωρης Αθήνας. Ο κος Μητσοτάκης απολαμβάνει εξ αρχής την εύνοια πρωτοφανούς μεγάλης μερίδας του τύπου, γυάλινου, χάρτινου, ψηφιακού, και αυτό κατέπνιξε οποιαδήποτε αυτοκριτική του διάθεση. Και στις δυσχερέστερες στιγμές της πολιτείας του, τις σφραγισμένες από τις δικές τους επιλογές, βρίσκει πληθώρα ευφάνταστων υπερασπιστών, ποικίλης ιδεολογικής προέλευσης. Απρόθυμοι όλοι τους να αποδεχθούν ότι λάθεψαν, ότι το είδωλο που έπλασαν απέχει πολύ από την αλήθεια, «εξηγούν» δικαιολογώντας και δοξολογώντας, μετακυλύουν συστηματικά την ευθύνη, από εκεί που θεσμικά ανήκει, τις πρωθυπουργικές πλάτες, σε αναλώσιμους υφιστάμενους και δαιμονοποιούν ό,τι θεωρούν πρόσφορε κάθε φορά: την κλιματική κρίση, τον κορωναϊό, τους εμπρηστές-πράκτορες, τους Ρομά, τους μετανάστες-πρόσφυγες, τους μετεωρολόγους, τους δασολόγους και πάντα τους «λαϊκιστές», ελπίζοντας ότι έτσι ανοίγουν για τον προστατευόμενό τους τις οδούς διαφυγής από την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα όμως παραμένει η ισχυρότερη αντιπολιτευτική δύναμη. Φτιασιδώνεται το αποτεφρωμένο; Δυστυχώς ακόμα και αυτό το επιχείρησε ο κος Μητσοτάκης στην Βουλή. Με φόντο την ολόμαυρη Θράκη, και υποτιμώντας τα αντιπολιτευόμενα κόμματα στα όρια της χλεύης, αξίωσε συγχαρητήρια για την απανθρακωτική κυβερνητική δράση. Τόση αυταρέσκεια πια;; (κατάθεση στα πρακτικά)

Χθες άκουγα τον πρωθυπουργό στο Ισραήλ να μιλά για τον άξονα Ελλάδας-Ισραήλ, που εμείς τον είχαμε προτείνει, να του λέει ο κος Νετανιάχου για τα συστήματα πυρόσβεσης με τεχνητή νοημοσύνη και κος Μητσοτάκης γελώντας είπε ελάτε να τα δοκιμάσετε στην Ελλάδα αφού καιγόμαστε! Αυτό δείχνει έλλειψη ενσυναίσθησης.

Και θέλει ο πρωθυπουργός, λέει, να κάνει την Ελλάδα μπαταρία της Ευρώπης, εγκαθιστώντας 26.000 ανεμογεννήτριες. Την ίδια ώρα όμως η Γερμανική ενεργειακή RWE, ξεκίνησε την αποσυναρμολόγηση του αιολικού πάρκου, για να επεκτείνει ένα λιγνιτωρυχείο, στην δυτική περιοχή της Ρηνανίας Βεστφαλίας. Εμείς σας λέμε: ανοίξτε τώρα και λειτουργήστε πάση δυνάμει τους λιγνίτες, για να έχουν οι Έλληνες τσάμπα ρεύμα!

Επίσης, το αμερικανικό περιοδικό TEXAS MONTHLY λέει ότι η περιοχή Sweetwater του Τέξας έχει πλημμυρίσει από πτερύγια ανεμογεννητριών. Η εταιρεία GLOBAL FIBERGLASS SOLUTIONS με έδρα την Ουάσιγκτον προσπαθεί να δημιουργήσει μια επιχείρηση ανακύκλωσης πτερυγίων. Το σχέδιο είναι να τεμαχιστούν για να χρησιμοποιηθούν ως υλικό για αντικείμενα όπως: παλέτες, σιδηροδρομικοί δεσμοί, πάνελ δαπέδου. Ήδη έχει αρχίσει να αποθηκεύει μεταχειρισμένα πτερύγια στην πόλη σε κάποιες τοποθεσίες και έχει συλλέξει τεράστιους σωρούς σε πόλεις της Αϊόβα. Και αυτά επειδή έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής οι ανεμογεννήτριες. Στα 20 χρόνια είναι άχρηστες!

Εκείνο που βλέπω επίσης είναι ότι κάποιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες παρέλαβαν πλεονασματικά ταμεία και τώρα παραδίνουν ελλείμματα. Εμείς λέμε ότι σε αυτούς θα έπρεπε να απαγορεύεται δια νόμου να θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Εννοείται ότι το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για τα κόμματα στις εθνικές εκλογές. Όπως γίνεται και με τους πολίτες, που όταν χρωστούν 1 ευρώ δεν μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα για να κατέβουν σε διαγωνισμό. Αυτή είναι η διαφορά μας από εσας!

Το σύστημα όμως έχει εφεύρει τρία θέματα για να απασχολούν τα ΜΜΕ και τον κόσμο. Ποια είναι αυτά τα θέματα;

-1) ο κος Κασσελάκης

-2) το κόμμα με τις γραφικότητες και τις παλινδρομήσεις

-3) οι ταυτότητες και η αντιμετώπισή τους με γραφικό τρόπο.

Αυτά είναι σημαντικά για μερικούς. Την ώρα που μιλάμε εμείς εδώ, η Ελλάδα οδηγείται στην λαιμητόμο με την Χάγη.

Και σήμερα 5 Σεπτεμβρίου, επέτειο των σεπτεμβριανών, του πογκρόμ που εξαπέλυσαν οι Τούρκοι εναντίον των Ελλήνων της Κων/πολης, το οποίο σήμανε την αρχή του τέλους της Ελληνικής ορθόδοξης μειονότητας στην Κων/πολη. Αυτή την ημέρα επέλεξαν οι σύμβουλοι του κου Γεραπετρίτη για να τον παροτρύνουν να επισκεφθεί τον πρώην αρχηγό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και νυν υπ.εξ., ώστε να συζητήσουν την περαιτέρω, ειρηνική αυτή τη φορά, σμίκρυνση του ελληνισμού.

Έρχεται η Χάγη, έρχεται ο κατακερματισμός της χώρας, έρχονται σημαντικά πράγματα. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων, και με τα ζητήματα των άλλων κομμάτων.

Εμείς θα σας μιλάμε όπως μας μιλάτε. Μάχαιραν έδωσες, μάχαιραν θα λάβεις. Ύβρι έδωσες, ύβρι θα λάβεις.

Και την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μιλάει με τον Φιντάν στην Τουρκία, αποφασίζει και κλείνει τα κέντρα εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων στην Ρόδο και την Κω! Η κυβέρνηση που άνοιξε τζαμιά σε αυτά τα νησιά! Γιατί το κάνετε αυτό;

Πάμε και στις ταυτότητες…

Έχετε τα δεκανίκια σας που έχουν αναλάβει να παρουσιάζουν ως γραφικούς όλους και όλα. Το θέμα δεν είναι μόνο τι περιλαμβάνει η ταυτότητα. Είναι θέμα δημοκρατίας, είναι θέμα ελευθερίας, είναι θέμα πίστης του καθενός.

Από το 2019 έως σήμερα έχουν κηρυχθεί άκυροι δύο διαγωνισμοί. Ο πρώτος προκηρύχθηκε το 2019, αλλά ακυρώθηκε με την εκλογή της ΝΔ στην εξουσία. Επαναπροκηρύχθηκε και διεξήχθη το 2020. Το 2022 ματαιώθηκε ο δεύτερο διαγωνισμός και η όποια ενημέρωση έγινε από τα ΜΜΕ και όχι από κάποιο κρατικό φορέα.

Δόθηκε μια προσωρινή άδεια έκδοσης των νέων ταυτοτήτων με απ’ ευθείας ανάθεση σε έναν επιχειρηματία της εμπιστοσύνης του αμερικανικού παράγοντα.

Ο προϋπολογισμός του έργου φθάνει τα 600 με 700 εκατ. ευρώ! Ήδη έχουν εκταμιευτεί τα 70 εκατ. τα οποία κατέληξαν στην εταιρεία που εκπροσωπεί ο επιχειρηματίας Ηλίας Σαμαράς. Ο διαγωνισμός έγινε κατά παράβαση όλων των διατάξεων.

Ο Υπ. Προ.Πο. ανακοίνωσε ότι η παράδοση των ταυτοτήτων αρχίζει στις 25 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται δλδ για συνειδητή διατήρηση των συνθηκών παρανομίας. Ρωτάω λοιπόν, πότε έγινε διαγωνισμός; Πόσο κοστίζει; Και απάντηση δεν λαμβάνω. Και συγχίζεται ο πρωθυπουργός γιατί τον αποκάλεσα ψεύτη. Μα όταν λέει συνεχώς ψέμματα πώς να τον αποκαλέσω;

Όμως, εκεί στην κυβέρνηση, -ρωτάω- θέλετε να συνεννοείστε προτού κάνετε δηλώσεις; Βγήκε ο πρωθυπουργός και είπε ότι οι ταυτότητες δεν θα έχουν κάμερες, μικρόφωνα, ούτε τον ΑΜΚΑ! Και μετά βγήκε ο κος Οικονόμου και είπε ότι αφού δοθούν οι ταυτότητες, σε 3-4 μήνες μπορεί να προστεθεί ένας ενιαίος αριθμός, που θα αντικαταστήσει όλα τα υπόλοιπα!

Υπάρχει απόφαση του ΣτΕ που λέει ότι δεν μπορούν τα προσωπικά δεδομένα να είναι στις ταυτότητες. Και η κυβέρνηση τι κάνει; Βγάζει μια απόφαση και λέει ότι «θα δύνανται να αποθηκευτούν στοιχεία της ψηφιακής διακυβέρνησης στις ταυτότητες, εάν αυτό το αποφασίσει η κυβέρνηση». Δηλ. με ένα «δύνανται», παραβλέπει την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.

Όλα αυτά τα κάνετε γιατί θέλετε τους Έλληνες διχασμένους. Εμείς θέλουμε τους Έλληνες ενωμένους.

Και τώρα έρχεται το νέο φρούτο. Τέτοια αγάπη του πρωθυπουργού με τους ΛΟΑΤΚΙ δεν την καταλαβαίνω. Ας κάνει ό,τι θέλει ο καθένας στο κρεβάτι του, αλλά να έχουν τα ομόφυλα ζευγάρια δικαίωμα τεκνοθεσίας; Και τι κάνετε; Έχετε κανονίσει να ψηφίσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ώστε να παραστήσουν τους δεξιούς κάποιοι μέσα στη ΝΔ. Λύσαμε όλα τα προβλήματα της χώρας και τώρα θα λύσουμε και αυτό. Αντί να δώσετε κίνητρα στους Έλληνες να κάνουν παιδιά.

Όπως θα έλεγε και ο Σάμιουελ Τζόνσον: Μήπως όλος αυτός ο «μη αλλά και… κυβερνητικός» ακτιβισμός περί ελευθεριών και δικαιωμάτων είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων;

Θα κλείσω με την φράση του Παπαδιαμάντη: «και τι πταίει η γλαυξ; Η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια». Και τα ερείπια τα έφτιαξαν οι κακές κυβερνήσεις της Ελλάδας.

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Μάντζος: «Τον νεοναζισμό τον νικάς στην κοινωνία, αλλά χρειάζεται και το ελάχιστο θεσμικό οπλοστάσιο»
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Εκλογικά Τμήματα Ημαθίας για την εκλογή Προέδρου