Εκτάκτοι Ζάχαρης Πλατύ : “Η Διοίκηση να συζητήσει με το αναγνωρισμένο σωματείο”

Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα το σωματείο έκτακτων εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων Ζάχαρης εργοστασίου Πλατέος “Η Ενότητα “για να ενημερώσει για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε την Παρασκευή το πρωί με την Διοίκηση της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των μελών του Δ.Σ .  η διοίκηση  της ΕΒΖ έθεσε θέμα αναγνώρισης του σωματείου ,δεν θέλει να συζητήσει με τα μέλη του και τους ανέφεραν ότι οι προσλήψεις για την λειτουργία και συντήρηση  του εργοστασίου θα γίνουν μέσω εργολάβου διότι δεν προλαβαίνουν να τις προκηρύξουν μέσω ΑΣΕΠ.

DSC06303Σε ερώτηση μας για ποιό λόγο η διοίκηση κάνει αυτές τις ενέργειες ο γραμματέας του συλλόγου Νίκος Φιλακτάκης μας είπε ότι  σκοπός είναι να μειωθεί το εργατικό κόστος και να αποφύγει την αστική ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος. Μην ξεχνάμε ότι στα πλαίσια της συντήρησης πέρυσι ένας εργάτης έχασε την ζωή του και για αυτό το λόγο απαιτείται η πρόσληψη προσωπικού που έχει γνώση της λειτουργίας του εργοστασίου.

DSC06295Την Τρίτη 26-07-2016 στις 10.00 π.μ το σωματείο έκτακτων εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων ζαχαρεως Πλατέος “Η Ενότητα “θα  πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι έκτακτοι της Ζάχαρης έχουν αποφασίσει σε προηγούμενη συνέλευση την μη υπογραφή σύμβασης για κανένα μέλος τους με όποιον εργολάβο αναλάβει την συντήρηση και λειτουργία του εργοστασίου.

Δείτε το βίντεο:

Η επιστολή διαμαρτυρίας των εργαζομένων

Σωματείο Εκτάκτων                                Προς: Διεύθυνση  Εργοστασίου

Εργατοτεχνικών  &                                            Ζάχαρης Πλατέος

Υπαλλήλων Ζαχάρεως                          Κοιν.  Διοικητικές   Υπηρεσίες

                                                                          Εργοστασίου Πλατέος

                                                                                                   Οικονομικές

                                                                                                     Υπηρεσίες

Αριθμός πρωτοκόλλου                                              Τεχνικές  υπηρεσίες

(2/ 24\07\2016)                                                  Κεντρικής Διοικήσεις Ε.Β.Ζ

 

                                              Επιστολή      Διαμαρτυρίας

Εκφράζουμε την έντονη και κατηγορηματική διαφωνία μας στην απόφαση του Δ.Σ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης να προβεί σε  απαράδεκτη  μεθόδευση της παράκαμψης του ΑΣΕΠ μέσω της ανάθεσης εργασιών που απαιτούν εμπειρία παραγωγής και συντήρησης, σε εργολαβική εταιρία η οποία θα βαφτίσει τους εργαζόμενους πλήρως ανειδίκευτους προκειμένου να τους προσλάβει με μισθό 586€ μικτά και τους νέους κάτω των 25 με 510€.

Επίσης γίνεται κατάτμηση των εργαζομένων και σαλαμοποίηση εξαιρώντας κάποιες ειδικότητες που απαιτούν πτυχία ΑΕΙ και ΤΕΙ γιατί έτσι θα απογυμνώνονταν εντελώς η ισοπεδωτική λογική της μείωσης του κόστους άνευ όρων.

-Είναι η μνημονιακή λογική όπου ευημερούν οι αριθμοί και πεθαίνουν οι άνθρωποι.

-Η άγνοια των ιδιαιτεροτήτων της κάθε βιομηχανικής εγκατάστασης δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για την πρόθεση της διοίκησης να στελεχώσει την παραγωγική διαδικασία ακόμα και με εντελώς νέα άτομα αγνοώντας εντελώς την επικινδυνότητα την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας πράγματα που ενέχουν διαρκώς τον κίνδυνο της πρόκλησης ακόμα και θανάσιμων ατυχημάτων.

-Μήπως άραγε στόχος είναι και η αποφυγή οποιαδήποτε αστικής ευθύνης προκύψει από περίεργες καταστάσεις που τυχόν προκύψουν κατά την εκτέλεση των εργασιών;

-Γιατί αν πράγματι ενδιαφέρει την διοίκηση η ποιοτική και με παραγωγικούς όρους λειτουργία της επιχείρησης που πρώτα από όλα μας ενδιαφέρει να έχει μέλλον. Και συνέχεια οφείλει να επιμορφώσει και να εξειδικεύσει τους εργαζόμενους όχι να τους   αντικαταστήσει με άλλους τους οποίους θα εκμεταλλεύεται περσότερο.

-Και τέλος ο βασικότερος παράγοντας που οδηγεί τις εξελίξεις είναι η ίδια η κατάσταση του εργοστασίου αν δεν γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις και το πέρας των εργασιών από τους γνώστες της εγκατάστασης ώστε να είναι έτοιμο για παραγωγή το συντομότερο δυνατόν όλα όσα λέμε τα λέμε άδικα.   

Προηγούμενο άρθροΠρασινάδα – Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής: Πανήγυρης και υποδοχή τεμαχίου Ιερού Μαφορίου της Παναγίας
Επόμενο άρθροΝησελούδι: Γιορταστικές εκδηλώσεις για την κοιμηση της Αγίας Άννας – Συμμετέχουν και οι Καππαδόκες Πλατέος