Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Τοπική Κοινότητα Ξηρολίβαδου

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

 

Α. Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του άρθρου 52§2 Ν.2696 «Περί κυρώσεως Κ.Ο.Κ.», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
  1. Το υπ’ αριθ. 37753 από 11-07-2023 έγγραφο της Δημοτικής Κοινότητας Κουμαριάς.

3.Το υπ’ αριθ. 38362 από 13-07-2023 έγγραφο της Δ.Τ.Υ./Δήμου Βέροιας.

  1. Την υπ’ αριθ. 4842/23/1404076 από 14-07-2023 αναφορά – πρόταση Τ.Τ. Βέροιας με την οποία συνηγορεί για την έκδοση της παρούσης,

Β. Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων,

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Άρθρο 1ο

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης όπου αυτή επιτρέπεται, παντός είδους οχημάτων άνω των 3Τ, σε τμήμα της Κεντρικής οδού του Ξηρολίβαδου, από το ύψος της πλατείας έως και την έξοδο από τον οικισμό, από την 12:00΄ ώρα της 14-07-2023 έως την 23:59΄ ώρα της 20-07-2023.

Άρθρο 2ο

Α. Οι ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με μέριμνα της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Βέροιας και η προβλεπόμενη σήμανση, καθώς και τα μέτρα ασφάλειας που θα εφαρμόζονται, θα είναι σύμφωνα με τις Προδιαγραφές και Οδηγίες Σήμανσης Εκτελούμενων Έργων των Οδηγιών Μελετών Οδικών Έργων σύμφωνα με τη ΔΜΕΟ/Ο/613/16-02-2011 (ΦΕΚ 905, τ. Β΄ 20-05-2011) Απόφαση Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Επιπρόσθετα της σήμανσης θα τοποθετηθούν αναλάμποντες φανοί καθώς οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα συνεχιστούν και μετά τη δύση του ηλίου.

Β. Η κυκλοφορία των οχημάτων, κατά τις ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην παραπάνω οδό θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Γ. Από τις παραπάνω απαγορεύσεις, εξαιρούνται τα ασθενοφόρα, τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και γενικώς οχήματα έκτακτης ανάγκης, η

2 διέλευση των οποίων θα επιτρέπεται, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης και εφόσον αυτό απαιτηθεί από τις επικρατούσες συνθήκες.

Δ. Επιπλέον:

  1. i) η ανωτέρω σήμανση θα τοποθετηθεί πριν από την έναρξη των εκδηλώσεων και θα απομακρυνθεί μετά το πέρας αυτών από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας.
  1. ii) η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας υποχρεούται, καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, να συντηρεί και να επιτηρεί την εγκεκριμένη σήμανση για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων και με αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των κυκλοφοριακών μέτρων σε σχέση με το ευρύτερο δίκτυο κυκλοφορίας της περιοχής.

iii) σε κάθε περίπτωση η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας οφείλει να διασφαλίσει τη μη ύπαρξη παράγοντα που μπορεί να προκαλέσει ατύχημα και να διασαλεύσει την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

  1. iv) τα μέτρα που θα λαμβάνονται θα ισχύουν από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων σήμανσης.
  1. v) σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ταχεία και ασφαλής διέλευση οχημάτων έκτακτης Ανάγκης.
  1. vi) η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας θα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα σήμανσης και προφύλαξης κατά μήκος των εκδηλώσεων με κώνους, ταινίες σήμανσης, αναλάμποντες φανούς (εφαρμογή νυχτερινής σήμανσης), άτομα με ειδικούς επενδυτές και ενημερωτικά σημειώματα για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, την έγκαιρη ενημέρωση των οδηγών, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις του Κ.Ο.Κ., ιδιαίτερα στα σημεία εκτροπής της κυκλοφορίας για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

vii) η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας έχει την υποχρέωση του τακτικού ελέγχου της κατάστασης των πινακίδων που θα τοποθετηθούν.

viii) στις οδούς που εκτρέπεται η κυκλοφορία, η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας να μεριμνήσει έτσι ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια ή έργα υπό κατασκευή και να εξασφαλίσει ότι το οδικό δίκτυο είναι ικανό να ανταπεξέλθει με ασφάλεια στις αναμενόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες

  1. ix) Μετά το πέρας των εκδηλώσεων η οδός θα αποδοθεί πλήρως και ασφαλής για την κυκλοφορία των οχημάτων και απόλυτα καθαρή από σημάνσεις, κώνους και άλλα παρεμφερή μέτρα σήμανσης.

Άρθρο 3ο

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν.2696/1999 (Α-57) «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Άρθρο 4ο

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει με την δημοσίευσή της, σύμφωνα με το αρθ. 109 του Κ.Ο.Κ., την ανάρτησή της στο διαδίκτυο σύμφωνα με το Άρθρο 4 του Ν.3861/2010 και την τοποθέτηση της σχετικής σήμανσης, τα δε οριζόμενα από αυτή μέτρα ισχύουν από την τοποθέτηση των σχετικών πινακίδων σήμανσης, εκτός εάν κατά το χρόνο ισχύς των παραπάνω μέτρων, η κυκλοφορία ρυθμίζεται με τροχονόμους.

Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμιας Ημέρας Αιολικής Ενέργειας! Πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος εορτασμός της ΕΛΕΤΑΕΝ
Επόμενο άρθροΌμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας :Εξασφάλιση θεατρικών εκπτώσεων για τα μέλη