Αλέξανδρος Τερζάκης: Γυμναστής και υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος στο δήμο Νέας Ιωνίας

Ο Άλεξανδρος Τερζάκης είναι γυμναστής και υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος στο δήμο Νέας Ιωνίας στο πλευρό του Παναγιώτη Μανούρη.

Απαντάει αποκλειστικά για όλους και για όλα όσα διαδραματίζονται στο δήμο Νέας Ιωνίας πριν τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Πόσο καιρό ασχολείστε με τα δημοτικά δρώμενα;

Α.Τ: Με τα δημοτικά δρώμενα ασχολούμαι πιο έντονα τα τελευταία 2 χρόνια, όταν και πήρα την απόφαση να συνταχθώ στο πλευρό του κυρίου Μανούρη στον αγώνα που δίνει να γίνει η Νέα Ιωνία μια πόλη πρότυπο. Η αλήθεια είναι όμως πως από μικρή ηλικία ήμουν πρόεδρος σε 5μελη και μέλος σε 15μελη σχολικές επιτροπές καθώς είχα έντονο το αίσθημα της ενεργής συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων για το κοινό καλό.

Γιατί πήρατε την απόφαση να συμπορευτείτε με τον κ. Παναγιώτη Μανούρη:

Α.Τ: Η απόφαση μου να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά της πόλης με επικεφαλής μου τον κύριο Παναγιώτη Μανούρη ήταν η πιο εύκολη απόφαση της ζωής μου.
Τον γνώρισα από κοντά πριν από περίπου 2 χρόνια και κατάλαβα από την πρώτη στιγμή με τι είδος ανθρώπου είχα την τιμή να συνομιλήσω.

Ένας άνθρωπος με γνώσεις, με ήθος, με όραμα για την Νέα Ιωνία και αγάπη για αυτό που κάνει, ένας άνθρωπος που έχει βάλει σκοπό της ζωής του αυτή η πόλη να γίνει μια απο τις καλύτερες της Αττικής.
Του έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη και σεβασμό.

Πoιες είναι οι αντιδράσεις και τα σχόλια των δημοτών:

Α.Τ: Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα τόσο μεγάλη κοινή αποδοχή και αγάπη προς το πρόσωπο του κυρίου Μανούρη.

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να βγαίνω στους δρόμους, να συνομιλώ με συμπολίτες μου ακούγοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά και ενημερώνοντας τους για το δικό μας σχέδιο για την Νέα Ιωνία, ο κόσμος με αγκάλιασε, μου έδινε συγχαρητήρια που αποφάσισα σε μικρή ηλικία να ασχοληθώ με τα κοινά και μου έλεγαν όλοι πόσο τυχερός είμαι που συναντήθηκαν οι δρόμοι μας με τον κύριο Παναγιώτη, καθώς είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος και επαγγελματίας και έχω να διδαχθώ πολλά από εκείνον.

Αυτό που έχω καταλάβει έως τώρα είναι πως ο κόσμος έχει απηυδήσει και ανυπομονεί να δει τον Παναγιώτη Μανούρη ως δήμαρχο.

Ποια είναι τα βασικότερα προβλήματα που έχει ο δήμος;

Α.Τ: Δυστυχώς, και λυπάμαι που το λέω, δεν έχω από πού να αρχίσω και που να τελειώσω…

Η πόλη μας είναι παρατημένη και αφημένη στο έλεος του Θεού γιατί τα τελευταία 4 χρόνια διοικείται από μια δημοτική αρχή που δεν ενδιαφέρεται για το παραμικρό παρά μόνο για το φαίνεσθαι.

Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, απτά πιο βασικά που μπορώ να σας πω είναι οι κάκιστοι δρόμοι, τα μη προσβάσιμα πεζοδρόμια, οι άθλιες εγκαταστάσεις στα σχολεία μας και έλλειψη ασφάλειας των παιδιών, οι ανύπαρκτες και μη πιστοποιημένες πλατείες, η έλλειψη πρασίνου στην πόλη που έχει γεμίσει τσιμέντο, το δημοτικό πάρκινγκ που σταμάτησε και έχει προκαλέσει καθημερινό κυκλοφοριακό πρόβλημα στο πιο εμπορικό κομμάτι της πόλης, καθιστώντας το μη προσβάσιμο, η αδιαφορία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και η απαξίωση τους κατατάσσοντας τους πολίτες β’ διαλογής και η έλλειψη σχεδίου για τα αδέσποτα της πόλης μας.

Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε απ’την επόμενη κιόλας μέρα…

Αν εκλεγεί ο συνδυασμός σας ποια είναι η πρώτη κίνηση που θα κάνετε;

Α.Τ: Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και για άμεση και διαδραστική επαφή με τον πολίτη ώστε να βελτιωθεί τάχιστα η καθημερινότητα του.

Επιπλέον, η άμεση υλοποίηση των 8 αξόνων του επιχειρησιακού μας σχεδίου, οπως παρουσιάστηκε από τον επικεφαλής μας, κύριο Παναγιώτη Μανούρη.

Oι νέοι δημότες ασχολούνται με τα κοινά;

Α.Τ: Δυστυχώς η νεολαία στη σημερινή εποχή έχει γυρίσει την πλάτη της στα κοινά τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Να σας πω την αλήθεια, εν μέρη τους καταλαβαίνω.

Είμαι κι εγώ ένας θυμωμένος νέος.

Θυμωμένος γιατί η πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω έχει φτάσει στο σημείο μηδέν. Γι’αυτό αποφάσισα να ασχοληθώ. Για να κάνω την πόλη μου καλύτερη για εμένα και τα παιδιά μου.

Αυτή είναι η συμβουλή μου προς τους νέους ανθρώπους που νιώθουν θυμό, όπως εγώ.

Η λύση δεν είναι να μην ασχολούμαστε, γιατί έτσι δεν θα αλλάξει τίποτα ποτέ.

Η λύση είναι να ασχοληθούμε ακόμη πιο ενεργά με τα κοινά για να έχουμε λόγο και να γίνουμε κομμάτι της επόμενης μέρας.

Έτσι φτιάχνεται το μέλλον.

Γιατί Μανούρης και όχι Θωμαΐδου:

Α.Τ: Πολύ εύκολη ερώτηση με μια πολύ απλή απάντηση.

Γιατί ο κύριος Μανούρης είναι the best man for the job.

Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Είναι η μόνη μας επιλογή και ευκαιρία να γίνει η Νέα Ιωνία ένας σύγχρονος δήμος που θα χαίρεσαι να ζεις εδώ, που θα χαίρεσαι να μεγαλώνεις τα παιδιά σου εδώ.

Η υπάρχουσα δημοτική αρχή αυτά τα 4 χρόνια διοίκησης έχει κάνει πάρα πολλά λάθη, την χαρακτηρίζει η απραξία και η αδιαφορία για τους πολίτες της πόλης και έχει πάει την Νέα Ιωνία 100 χρόνια πίσω.

Είναι οι συνθήκες κατάλληλες για να αναλάβετε το δήμο;

Α.Τ: Θεωρώ πως είναι το πιο κομβικό σημείο για να αναλάβουμε τη διοίκηση της πόλης γιατί η Νέα Ιωνία δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς, δεν αντέχει άλλους ανθρώπους που θα βάλουν ένα ακόμη λιθαράκι στην καταστροφή της και δυστυχώς όλοι εμείς που ζούμε εδώ δεν αντέχουμε άλλη απαξίωση.

Δικαιούμαστε να ζούμε ανθρώπινα, σε μια πόλη που θα μας αξίζει.

Η Νέα Ιωνία πρέπει να αλλάξει διοίκηση.

Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα, έχουμε έτοιμο σχέδιο και πολλή όρεξη για δουλειά.

Γι’αυτό στις δημοτικές εκλογές χρειαζόμαστε Δημιουργία και Αλληλεγγύη.

FB IMG 1688131064450

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Νεκρές όλες οι πίνες που εντοπίστηκαν σε περιοχές του Θερμαϊκού και της Χαλκιδικής- Ξεκίνησαν δράσεις για την αποκατάσταση των πληθυσμών τους
Επόμενο άρθροΠανελλαδικές 2023 – Άνοδος βάσεων για τις σχολές Νομικής, Ψυχολογίας και Πολυτεχνείων και πτώση για τις Ιατρικές «δείχνουν» τα στατιστικά των βαθμολογιών