Διακαναλική- Αλ.Τσίπρας: Μια προοδευτική κυβέρνηση θα στηρίξει την κοινωνία και θα δημιουργήσει βιώσιμη προοπτική που θα φέρει και την επενδυτική βαθμίδα

«Δεν πρόκειται να δεχτούμε εμείς τη λεηλασία της κατοικίας και της περιουσίας της μεσαίας τάξης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ερωτηθείς για το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχεΙ παρουσιάσει ολιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση «του μεγάλου προβλήματος της οικονομίας, το ιδιωτικό χρέος, που είναι μια βραδυφλεγής βόμβα».
Για να τελειώνουν τα ψέματα, είπε, υπήρχε πλαίσιο προστασίας από το 2010 έως το ‘21-’22 και έπαψε να υπάρχει με τοΝ νέο Πτωχευτικό που ψήφισε η ΝΔ. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε εν συντομία τις βασικές προβλέψεις του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις ρυθμίσεις που αφορούν στην προστασία της πρώτης κατοικίας, κάνοντας λόγο για σχέδιο που δίνει λύση, η οποία είναι ρεαλιστική και μπορεί να δώσει διέξοδο.
Ερωτηθείς για τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν και το ζήτημα της επενδυτικής βαθμίδας, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι έχει πλήρη επίγνωση των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Υποστήριξε ότι το ‘19 χάθηκε η ευκαιρία να αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα η χώρα «γιατί γυρίσαμε στις παλιές δοκιμασμένες νεοφιλελεύθερες συνταγές που είχαν οδηγήσει και στη χρεοκοπία». Προσέθεσε ότι «η οικονομία δεν πάει τόσο καλά όσο νομίζουμε, ο αναπτυξιακός ρυθμός είναι ακριβώς εκεί που τον αφήσαμε εμείς το ‘19». Σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απολογηθεί, γιατί ενώ δεν είχε μείνει τίποτε άλλο ανολοκλήρωτο από τον ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει, πέρα από την επενδυτική βαθμίδα, εκείνος ενώ το υποσχέθηκε, απέτυχε.
Σημείωσε ότι μια προοδευτική κυβέρνηση θα καταφέρει να στηρίξει την κοινωνία και να δημιουργήσει βιώσιμη προοπτική που θα φέρει και την επενδυτική βαθμίδα παράλληλα με ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο που θα αξιοποιήσει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Πράσινου Κινήματος στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΟμιλία Αλ. Τσίπρα αύριο στο Ηράκλειο