Ελληνική Λύση: Ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Φαρμακευτικοί Σύλλογοι – Πανελλήνιος Φαρμακευτικός

Θα ξεκινήσω με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που λέει ότι έχει καταστεί ανεξέλεγκτη η διάλυση του ΕΣΥ! Πρόκειται για την έκθεση του Ε.Σ. του 2023 για τα δημόσια νοσοκομεία.

 

Τα συμπεράσματα της έκθεσης αφορούν σε λανθασμένες τιμολογήσεις, ανεκπαίδευτο προσωπικό, υπηρεσίες χωρίς καμμία αξιολόγηση, ανεξέλεγκτες νοσοκομειακές δαπάνες και κόστος ανά κλινική και νοσηλεία και άγνωστη κατασπατάληση πόρων.

Εγώ αν ήμουν υπουργός θα ντρεπόμουν γιατί είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα. Πού είναι η μεταρρύθμιση της ΝΔ; Σταμάτησε στο πλαφόν που επιβάλατε για τις κότες; Καμμένη γη θα αφήσετε φεύγοντας. Όπως λέει ο λαός φεύγοντας θα φάτε και τα πόμολα. Γιατί φεύγετε στις 21 Μαΐου.

Θα ήθελα μέσα σε τόσα δάνεια που έχετε κουρέψει και διαγράψει για φίλους σας, να κάνετε μια διαγραφή του προστίμου των 100 ευρώ κατά των συνταξιούχων που δεν εμβολιάστηκαν. Άλλες χώρες ζητούν τα λεφτά τους πίσω γιατί τα εμβόλια ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, στο οποίο συμμετείχε και η κα Φον ντερ Λάϊεν.

Κάνετε εγκλήματα. Την επομένη που έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα ερευνάται από τον Ευρωπαίο εισαγγελέα για τις παράνομες υποκλοπές, φέρατε φωτογραφική διάταξη για άσκηση δίωξης εναντίον του Ράμμου και του Μενουδάκου!

Σύμφωνα δε με την διάταξη: Τα μέλη των συνταγματικά κατοχυρωμένων ανεξάρτητων αρχών και το προσωπικό τους δεν εξετάζονται, ούτε διώκονται ποινικά, για πράγματα που έκαναν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εκτός αν παραβίασαν το απόρρητο των πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση τους ή αν ενήργησαν με δόλο.

Η επίμαχη διάταξη μπήκε στο ν/σ του υπ.εσ. χωρίς να τεθεί προηγουμένως σε διαβούλευση. Μα καλά δεν ντρέπεστε;

Ο Όττο φον Μπίσμαρκ είχε πει: «οι άνθρωποι δεν πρέπει να βλέπουν πώς φτιάχνονται δύο πράγματα: οι νόμοι και τα λουκάνικα».

Τι είδους ανεξάρτητες αρχές είναι αυτές που έχουν και ακαταδίωκτο τα μέλη τους; Μιλάμε για ένα κράτος μέσα στο κράτος. Και αυτό αποδεικνύεται από την μισθοδοσία τους. 36 ανεξάρτητες αρχές μας στοιχίζουν 2 δις. ευρώ το χρόνο. Διορίζετε τις αρχές και αυτές αναλαμβάνουν να ψηφίσουν ό,τι δυσκολεύεστε εσείς να ψηφίσετε. Αυτό το παρακράτος εμείς θα το ξανακάνουμε κράτος!

Πάμε στο ανεξέλεγκτο και όχι ανεξάρτητο ΕΣΡ και τον κο Κουτρουμάνο. Διαβάζω την ανάρτηση του προέδρου του ΕΣΡ στον ιστοχώρο του Συμβουλίου με την οποία με εμποδίζει να κάνω τη δουλειά μου μέσω τηλεοπτικών καναλιών. Λέει λοιπόν:

«Με απόφαση της ολομέλειας του ΕΣΡ (215/2022) που δημοσιεύτηκε την 3η Μαρτίου 2023, έγινε δεκτό ότι -για λόγους νομικούς και ουσιαστικούς- τηλεοπτικός σταθμός περιφερειακής εμβέλειας υπέπεσε σε διοικητικό αδίκημα, διότι μετέδωσε σε τακτική επαναλαμβανόμενη βάση ενημερωτικά τηλεοπτικά προγράμματα, που είχαν προηγουμένως προβληθεί και από άλλον τηλεοπτικό σταθμό. Ο δε ισχυρισμός του ότι έπραξε τούτο επειδή είχε συμβληθεί με την ίδια παραγωγό του προγράμματος επιχείρηση προβάλλεται αλυσιτελώς. Επεβλήθη δε στην λειτουργούσα τον σταθμό εταιρεία διοικητική κύρωση και δη εκείνη της συστάσεως εν όψει του ενδεχομένου να τελούσε σε (πάντως όχι δικαιολογημένη) νομική πλάνη». Και ακολουθεί η υπογραφή του προέδρου του ΕΣΡ. Μία λέξη το περιγράφει όλο αυτό: Αηδία!

Μόνο εγώ έχω πληρώσει 2 εκατ. πρόστιμο. Και η ευτυχής συγκυρία είναι ότι στο ΣτΕ καταπέφτει η όποια κατηγορία έχει εκφράσει εναντίον μας ο κος Κουτρουμάνος. Αλλά αυτός συνεχίζει γιατί προφανώς έχει εμμονή με εμάς.

Το Μαξίμου έχει επιδοθεί σε μία εκστρατεία φίμωσης μας. Το κάνει μέσω του ΕΣΡ, της Εφορίας, του ΣΔΟΕ και της ΑΑΔΕ. Νομίζετε ότι έτσι θα μας εκβιάσετε; Σας πληροφορώ ότι δεν εκβιαζόμαστε! Δεν φοβόμαστε! Δεν εξαρτώμαστε! Θα νικήσουμε!

Συνεχώς νομοθετείτε. Η χώρα υποφέρει από πολυνομία. Στα 4 χρόνια που κυβερνά η ΝΔ έφερε 9 νομοσχέδια του υπ. Δικαιοσύνης και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει 25 ν/σ!

Ο Λάο Τσέ είχε πει πως όσο πληθαίνουν οι νόμοι, τόσο πολλαπλασιάζονται οι παράνομοι.

Ο Ροΐδης είχε πει: «Ένας νόμος απαιτείτε σε αυτή τη χώρα, ο οποίος να επιτάσσει την εφαρμογή όλων των υπόλοιπων νόμων». Αυτό είναι που θα κάνουμε εμείς όταν γίνουμε κυβέρνηση: μόνο ένα νόμο θα θεσπίσουμε, ο οποίος θα επιβάλει την εφαρμογή των νόμων.

Και ενώ έχουμε τόση πολυνομία, η Ελλάδα είναι στην 48η θέση στον κόσμο στην απόδοση δικαιοσύνης. Είμαστε κάτω ακόμα και από την Ναμίμπια, την Ρουάντα και την Αντίγκουα!

Όσο για την διαφθορά στους δικαστές, έχω εδώ έρευνα που λέει ότι το 75% των Ελλήνων πιστεύει ότι οι δικαστές είναι διεφθαρμένοι! Και αυτό γιατί τους διορίζετε εσείς, επειδή δεν θέλετε να είναι ανεξάρτητοι οι δικαστές.

Και υπάρχουν γι’ αυτό σκανδαλώδεις αποφάσεις της δικαιοσύνης, που ελήφθησαν με εντολή της κυβέρνησης:

-Απόφαση – εξπρές του Α.Πάγου υπέρ των Funds για τους πλειστηριασμούς

-Αποφυλάκιση – σκάνδαλο του παιδοβιαστή Σειραγάκη, που βίασε 36 παιδιά. Ο Σειραγάκης είχε αποφυλακιστεί πάλι πριν από δύο χρόνια και είχε παραβιάσει τους όρους αποφυλάκισης!

-Συγκάλυψη των παιδοβιαστών του Κολωνού. Αυτή η λίστα, άραγε, με τα 200 άτομα θα ανακοινωθεί ποτέ; Θα μάθουμε ποτέ ονόματα;

-Αποφυλάκιση του 68χρονου παιδοβιαστή, ο οποίος μετά την αποφυλάκισή του βίασε άλλα δύο παιδιά.

-Αποφυλάκιση του Λιγνάδη.

-Αθώωση του Χριστοφοράκου και όλων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο SIEMENS.

-Απόφαση του πρωτοδικείου Φλώρινας για το Μακεδονικό Σωματείο.

-Απόφαση για τη NOVARTIS

-Απόφαση για τις περικοπές των συντάξεων, του λαού βεβαίως. Τις δικές σας συντάξεις δεν τις περικόψατε!

Και όπου δεν βολεύουν οι αποφάσεις τις προσπερνάτε. Όπως κάνατε πρόσφατα με την απόφαση του ΣτΕ για το νερό. Για ποια δικαιοσύνη μιλάμε λοιπόν;

Έχουμε επίσης την έφεση που άσκησε το Δημόσιο κατά την απόφασης για αποζημίωση συγγενών θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι. Σε αποζημίωση ύψους 300 χιλιάδων ευρώ που επιδικάστηκε, η κυβέρνηση άσκησε έφεση για να μειωθεί το ποσό. Μα δεν ντρέπεστε καθόλου; Αν διαβάστε το κείμενο της εφέσεως είναι συγκλονιστικό.

Να θυμηθώ την απόφαση για την greek mafia, που το δικαστήριο αποφάσισε ότι οι υποκλοπές ήταν καθ’ όλα νόμιμες;

Φτιαχνετε νόμους για να κατοχυρώσετε το ακαταδίωκτο. Όπως είπε όμως ο Αριστοτέλης, «όπως το σώμα όταν στερηθεί την ψυχή πεθαίνει, έτσι και η πόλη όταν δεν υπάρχουν νόμοι καταλύεται».

Εμείς θα καταδιώξουμε τους ακαταδίωκτους. Μετρήστε πόσα αποκαταδίωκτα έχετε ψηφίσει:

-1) ακαταδίωκτο για υπουργούς – Ν. 3126/2003

-2) ακαταδίωκτο για τραπεζίτες. Αφορά το αδίκημα της απιστίας τραπεζικών στελεχών: ΑΡΘΡΟ 19 Ν. 4947 /2022

-3) ακαταδίωκτο σε ανεξάρτητες αρχές

-4) ακαταδίωκτο για τα μέλη του ΔΣ του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης – ΑΡΘΡΟ 19 Ν. 4826 /2021

-5) ακαταδίωκτο για τα μέλη της εθνικής επιτροπής προστασίας της δημόσιας υγείας, για τις αποφάσεις που έλαβαν για την αντιμετώπιση του COVID 19 – του κου Πλεύρη είναι αυτό.

-6) ακαταδίωκτο για την επιτροπή που θα διερευνήσει το έγκλημα των Τεμπών. Το περάσατε με την Τροπολογία 1681 του υπουργείου υποδομών και μεταφορών – ΑΡΘΡΟ 5.

Κύριοι της ΝΔ, επαναστατήσαμε για να απελευθερωθούμε από τους Οθωμανούς και υποβληθήκαμε σε ένα κράτος εσωτερικής κατοχής, που το ενορχηστρώνουν οι ολιγαρχικές συμμορίες. Η Δικαιοσύνη είναι σαφώς ακρωτηριασμένη, αφού η ηγεσία της διορίζεται από την κυβέρνηση. Φτιάξατε κράτος βόρειας Κορέας, έλεγχος δικαιοσύνης, χειραγώγηση αντιπάλων, παρακρατικοί μηχανισμοί, μπράβοι. Ο Χάρυ Κλυν έλεγε ότι κάθε παρακράτος έχει διάφορα ονόματα. Στην Ιταλία λέγεται Καμόρα, στην Ελλάδα λέγεται κυβέρνηση!

Εμείς θα επαναφέρουμε την ποινή του θανάτου, τα πραγματικά ισόβια και τη δήμευση της περιουσίας για εγκλήματα που αφορούν: εσχάτη προδοσία κατά της πατρίδας, κατάχρηση δημοσίου χρήματος και παιδεραστία. Και θα επαναφέρουμε αυτές τις ποινές με ανανδρομική ισχύ.

Πάμε στην ακρίβεια. Ο κος Γεωργιάδης δεν έχει αφήσει σουπέρ μάρκετ που να μην πάει για να τον δουμε στα κανάλια. Όμως ο κος Γεωργιάδης έχει λεφτά για να πάει στο σούπερ μάρκετ, τους Έλληνες τους ρώτησε αν έχουν λεφτά για να πάνε;

Είστε ρατσιστές έναντι όλων των Ελλήνων. Το χειρότερο είδος ρατσιστή είναι αυτό που μισεί την ίδια του τη ράτσα, που νομοθετεί και ασκεί εξουσία εις βάρος της. Το ζητούμενο είναι να αγαπάς τη δική σου χώρα πολύ και όχι να μισείς τις άλλες.

Έχω εδώ την έρευνα της ΓΣΕΕ για τη φτώχεια και την ακρίβεια στην Ελλάδα. Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα:

-86,8%-91,3% ζει χωρίς θέρμανση,

-73,5% έχει μειώσει τη χρήση θερμοσίφωνα και πλυντηρίου,

-57%-74,4% έχει μειώσει τη χρήση της κουζίνας και του φούρνου,

-71%-83% θεωρούν ότι δεν είναι χρήσιμο το ‘καλάθι του νοικοκυριού’,

-77% έχει κόψει την ψυχαγωγία και ό,τι αφορά στην προσωπική φροντίδα,

-83,5%-90,4% έχει προχωρήσει σε περικοπές στην ένδυση και την υπόδηση,

-60% δεν κάνει καθόλου διακοπές,

-70% κάνει αγορές βάσει τον τιμών των προϊόντων, ενώ

-91,5% στηρίζουν τις λαϊκές αγορές.

Κύριοι της ΝΔ, 700 χιλιάδες Έλληνες θα χάσουν τα σπίτια τους! Έχουμε αλματώδη αύξηση των επιτοκίων. Από όσα έχει ζητήσει ο κος Σταϊκούρας οι τραπεζίτες δεν έχουν κάνει τίποτα! Την ίδια ώρα εσείς δεν κάνετε τίποτα σχετικά με το αίτημα για διαγραφές χρεών και δανείων. Αυτοί οι άνθρωποι που θα χάσουν τα σπίτια τους, είναι αυτοί που σας έκαναν κυβέρνηση. Κάντε τώρα διαγραφή όλων των χρεών και δανείων, όπως κάνατε με τους φίλους σας. Και μη μας λέτε ότι δεν προλαβαίνετε να κάνετε κάτι τώρα. Γιατί προλάβατε να περάσετε την τροπολογία για τη νυχτερινή λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και για την πώληση του νερού.

Και σταματήστε να σπαταλάτε χρήματα σε προεκλογικές συγκεντρώσεις εδώ κι εκεί, ειδικά εσείς που έχετε δανειστεί τόσα χρήματα και δεν τα έχετε επιστρέψει. Καταχρεωμένα κόμματα κάνουν φιέστες! ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κάνετε φιέστες σε πολυτελή ξενοδοχεία. Δώστε πίσω τώρα τα λεφτά που έχετε δανειστεί!

Και ζήτησε, πολύ σωστά, ο πρόεδρος των δανειοληπτών να γίνουν γνωστά τα ονόματα των εταιρειών – κελύφων, για να δηλωθούν  ποιοι είναι αυτοί που πήραν τα δάνεια. Γιατί δεν το ζητά κανείς; Ούτε ο κος Μητσοτάκης, ουτε ο κος Τσίπρας;

Και μου αρέσει που στην ΝΔ θέλετε να μείνετε άλλα 4 χρόνια στην εξουσία. Μα η ΝΔ κυβέρνησε έως τώρα τα μισά χρόνια της μεταπολίτευσης! Ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης είναι βουλευτής εδώ και 15 χρόνια και πρωθυπουργός εδώ και 4 χρόνια. Ο πατέρας του ήταν βουλευτής 58 χρόνια και πρωθυπουργός 3 χρόνια. Η κα Ντόρα Μπακογιάννη είναι βουλευτής 34 χρόνια, υπουργός 5 χρόνια και Δήμαρχος Αθηναίων 3 χρόνια! Πόσα χρόνια χρειάζεται αυτή η οικογένεια για να μάθει να κυβερνά και να φτιάξει τη χώρα;

Και πάμε στον Κασιδιάρη… Ας μιλήσουμε για τον… φυλακισμένο.

-Ποιος είναι αυτός που του επιτρέπει να κάνει αναρτήσεις στα social media; Εσείς! Η ΝΔ!

-Ποιος τον έβαλε στο ιατρείο της φυλακής στο Δομοκό; Εσείς! Η ΝΔ!

-Ποιος βγαίνει φωτογραφίες με υποψηφίους του; Εσείς! Η ΝΔ!

-Ποιος συζητά μαζί τους; Εσείς! Η ΝΔ!

-Ποιος τον διαφημίζει όλη την ημέρα στα ΜΜΕ που ελέγχετε; Εσείς! Η ΝΔ!

Εσείς φταίτε! Α, και τώρα που τα λέμε, από Μωυσή και τσιτάχ τον πρωθυπουργό τώρα το PROTAGON τον λέει Άη Γιώργη! Πάτε καλά; Τι του λέτε του ανθρώπου; Θα το πιστέψει και ο ίδιος!

Και πάμε στα Ελληνοτουρκικά. Το θέμα δεν είναι να θα υπάρξει κυβέρνηση μετά τις εκλογές, αλλά τι είδους κυβέρνηση θα υπάρξει, για να ξεπουλήσει 500 δις κοιτασμάτων στους Τούρκους.

Γιατί μετά τις εκλογές προωθείται οικουμενική κυβέρνηση με αποκλειστικό στόχο τις «Πρέσπες του Αιγαίου». Είπε ο κος Αλιβιζάτος, ομότιμος καθ/της Νομικής ότιΕ: «Μήπως είναι ιδανική περίοδος για έναν φιλόδοξο επανακαθορισμό των ελληνοτουρκικών σχέσεων, για μια συμφωνία του Αιγαίου, στο δρόμο που χάραξαν ο Ελ. Βενιζέλος και ο Κ. Ατατούρκ το 1930;».

Αυτά για να μην έχει απορίες κανείς για το τι έχει συμφωνηθεί για τη μοιρασιά του Αιγαίου. Μετά τις εκλογές έρχεται συνεκμετάλλευση και αυτό το έχουν πει πολλές φορές όλοι τους:

-ΝΤ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Δεν συνεργαζόμαστε με τον Βελόπουλο γιατί διαφωνούμε στα εθνικά θέματα». Αυτό βέβαια για εμάς στην Ελληνική Λύση είναι τιμή!

-ΝΤ.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Δεν είναι ταμπού η συνεκμετάλλευση με την Τουρκία. Η Τουρκία έχει απέραντες ακρογιαλιές στο Αιγαίο, άρα έχει δικαιώματα».

-Ν.ΦΙΛΗΣ: «Μοντέλο συμφωνίας των Πρεσπών με την Τουρκία»

-Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: «Η Τουρκία έχει δικαιώματα στο Αιγαίο».

-Β.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: «Το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη, έχει και η Τουρκία δικαιώματα».

-Μ.ΒΟΡΙΔΗΣ: «Υπάρχει ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης για τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου».

-ΜΠ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «Δεν είναι καθόλου κακό πράγμα η συνεκμετάλλευση».

-Δ.ΚΑΙΡΙΔΗΣ: «Η Τουρκία ως παράκτιο κράτος στο Αιγαίοι και στη Μεσόγειο έχει δικαιώματα».

-Θ.ΝΤΟΚΟΣ: «Η Ελλάδα θα μπορούσε να διαπραγματευτεί μία συμφωνία συνεκμετάλλευσης».

Εμείς λοιπόν σας λέμε, μετά τις εκλογές μπορείτε να συνεκμεταλλευτείτε την περιουσία της δική σας. Όχι των Ελλήνων!

Απευθυνόμαστε στους Έλληνες ψηφοφόρους: Προσέξτε σε αυτές τις εκλογές, αν ψηφίσετε ΝΔ θα σας βγει Τσίπρας. Αν ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ θα σας βγει Μητσοτάκης. Αν ψηφίσετε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ θα σας βγει Ανδρουλάκης. Σας το λέμε ωμά: Έρχεται τρικομματική συγκυβέρνηση.

Ρωτάμε λοιπόν τους Έλληνες: Αν είχατε μια ευκαιρία, μόνο μία, για να αλλάξετε τις ζωές σας, τι θα κάνατε; Στις 21 Μαΐου μπορούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας.

Δώστε μας μια ευκαιρία. Δώστε μας μία τετραετία και θα κάνουμε την Ελλάδα αυτεξούσια. Θα κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη.

Προηγούμενο άρθροΠροσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ένεκα αποκλεισμού τμήματος του αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε., από τον Α/Κ Κλειδίου έως τον Α/Κ Ν. Αγαθούπολης (Μεθώνης), στον κλάδο προς Αθήνα για εργασίες αποκατάστασης της διαγράμμισης μετά την απόδοση στην κυκλοφορία της Γέφυρας του Ποταμού Αλιάκμονα 222AR (Φ.Θ. 469+560)
Επόμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: «Για να σταθεί η χώρα όρθια, πρέπει να σταθεί στα πόδια της η νέα γενιά της Ελλάδας»