ΠΡΑΞΕΙΣ για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Επίσκεψη στο δήμο Εύοσμου -Ελευθερίου Κορδελιού

Τον δήμο Ευόσμου -Ελευθερίου Κορδελιού, για σειρά θεσμικών συναντήσεων, επισκέφθηκε, κλιμάκιο της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», στο οποίο συμμετείχαν ο επικεφαλής Χρήστος Παπαστεργίου, και ο συντονιστής της περιφερειακής παράταξης Χρόνης Μακρίδης.

Στα πλαίσια της επίσκεψης συναντήθηκαν στο δημαρχείο Εύοσμο -Ελευθερίου Κορδελιού με το δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κώστα Αμανατιάδη, τους αντιδημάρχους Γιώργο Σταυρίδη, Χρήστο Ταξίδη, Κώστα Σωτηράκη και τον γενικό γραμματέα του δήμου Σάκη Ξανθόπουλο.

Συζητήθηκαν τα κρίσιμα ζητήματα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της Δυτικής Θεσσαλονίκης, και ειδικότερα της μόλυνσης, η ανάγκη των έγκαιρων και αξιόπιστων περιβαλλοντικών μετρήσεων, προκειμένου να αναπτύσσονται ανάλογες πολιτικές προστασίας και διαφύλαξης της υγείας των ανθρώπων και της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και η ενίσχυση των κοινωνικών προγραμμάτων με την αξιοποίηση περιφερειακών και ευρωπαϊκών πόρων προκριμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες που αντιμετωπίζουν ζητήματα επιβίωσης.

Μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε «Ευχαριστώ πολύ όλους με τους οποίους συναντηθήκαμε και συζητήσαμε για τα προβλήματα του δήμου Ευόσμου -Ελευθερίου Κορδελιού. Τα συναισθήματα και οι σκέψεις είναι ανάμικτες. Αισιοδοξίας για τις δυνατότητες του τόπου και των ανθρώπων του, θλίψης και οργής για τις ανεπάρκειες και ελλείψεις κράτους και αυτοδιοίκησης, ιδία της περιφερειακής. Μόλυνση, οδικό δίκτυο, υποδομές, κοινωνικά ζητήματα κ.α. είναι προβλήματα που καταγραφούν σημαντική υστέρηση. Η κατάσταση αυτή δεν μας ταιριάζει συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία. Πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει».

Προηγούμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: Χρειάζεται ένα μοντέλο ανάπτυξης με κοινωνικό πρόσημο
Επόμενο άρθροΦρόσω Καρασαρλίδου: Αδιανόητο το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, το νερό, να αφεθεί στα χέρια συμφερόντων