Βουλγαρία: Η Εθνική Ολυμπιάδα Ορνιθολογίας θα πραγματοποιηθεί την Παγκόσμια Ημέρα Πτηνών τον Απρίλιο

Η πρώτη φάση της Εθνικής Ολυμπιάδας στην Ορνιθολογία θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου, την Παγκόσμια Ημέρα Πτηνών, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Βουλγαρική Εταιρεία για την Προστασία των Πτηνών (BSPB), ο διοργανωτής της εκδήλωσης.

Στόχος της Ολυμπιάδας είναι να τονώσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τον κόσμο των πτηνών και να ευαισθητοποιήσει για την ευθύνη για τη διατήρησή τους.
Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει μπορεί να εγγραφεί για να λάβει μέρος μέχρι τις 31 Μαρτίου στην πλατφόρμα Kyoso, όπου θα μπορούσε να κάνει ένα προπαρασκευαστικό τεστ για να ελέγξει τις γνώσεις του για τα πτηνά και να πάρει μια σαφή ιδέα για το αντιπροσωπεύει η Ολυμπιάδα.
Διοργανώνεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων LIFE “Pelican way of LIFE”, “Conservation of the Red-breasted Goose along the Global Flyway” και “LIFE for Eagle’s Habitats”. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Η Ολυμπιάδα θα αποτελείται από δύο φάσεις. Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την 1η Απριλίου – οι συμμετέχοντες θα έχουν 60 λεπτά για να απαντήσουν σε ένα κουίζ μεταξύ 10 π.μ. και 6 μ.μ. Οι είκοσι με τα καλύτερα αποτελέσματα θα προκριθούν στον δεύτερο γύρο και θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν για βραβεία, υποστηρίζοντας το ενδιαφέρον τους για την Ορνιθολολογία, σύμφωνα με την BSPB.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΚληρώσεις ΠΡΟΤΟ: Κλήρωση & διαλογή της 26-02-2023
Επόμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Καθαρά Δευτέρα 27-2-2023