Ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση του σ/ν του Υπ. Εθνικής Αμύνης: “Δημιουργία Πάρκου ναυτικής Παράδοσης – Κύρωση σύμβασης δωρεάς μεταξύ της εταιρείας

Κύριε Χαρδαλιά είπατε ότι δεν κανουν κουμάντο οι εφοπλιστες; Μάλλον ειστε υπουργός σε άλλη χώρα. Πείτε μου μια φορά που είπατε όχι σε εφοπλιστές.

 

Μιλάτε το παραλιακό μέτωπο. Ποιο μέτωπο; Αυτό του τερατουργήματος που λέγεται «Νιάρχος»; Του τερατουργήματος που θυμίζει αισθητική της επταετίας; Της Ριβιέρα; Ήρθαμε ολοι από τα χωριά σας και μάθαμε και τη Ριβιέρα. Μήπως εννοείται όσα γίνονται τη νύχτα; Τι εννοείτε; Το παραλιακό μέτωπο που ελέγχεται από τη σκοτεινά συμφέροντα; Δεν τα ξέρετε αυτά φαίνεται.

Κάνατε τον Έλληνα δούλο των τραπεζών. Θα υπενθυμίσω τι έλεγε ο Μένανδρος: «Τα δάνεια δούλους τους ελευθέρους ποιεί».

Και ξεκινάμε με το θέμα των κρατικών ενισχύσεων στις τράπεζες γιατί πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαος την αλήθεια:

-κυβέρνηση Κ.Καραμανλή 2008 – 28 δις ευρώ

-κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου 2010-2011 – 110 δις ευρώ

-κυβέρνηση Λ.Παπαδήμου 2011-2012 – 48 δις ευρώ

-κυβερνηση Α.Σαμαρά 2012-2014 – 39 δις ευρώ

-κυβέρνηση Α.Τσίπρα 2015 8 δις ευρώ

Συνολικά από το 2008 έως το 2015 οι τράπεζες έχουν πάρει 233 δις ευρώ! Ποσό υπερπολλαπλάσιο του εθνικού μας προϊόντος!

Όλοι οι υπόλοιποι δούλεψαν για τα κοράκια εκτός από τον Κ. Καραμανλή τον δεύτερο. Ο οποίος δεν το υποσχέθηκε προεκλογικά αλλά με το νόμο 3714 του 2008 προστάτεψε την πρώτη κατοικία χωρίς αστερίσκους. Όλοι οι υπόλοιποι κάνατε τα λάγνα μάτια στους τραπεζίτες. Και θα σας το αποδείξω

Νόμος του ΠΑΣΟΚ του 2003 για τα δάνεια; Ορίζει πως όσα έσοδα αποκτήσουν από την διαχείριση των κόκκινων δανείων, αγοράζουν στο 8% τις απαιτήσεις, αλλά μέσω ενός πλειστηριασμού μπορεί να εισπράξουν πολλαπλάσια ποσά. Δηλαδή αφορολόγητο κέρδος! Ο τραπεζίτης, το κοράκι δεν φορολογείται.  58 δις ευρω χρωστούν οι τραπεζίτες φίλοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στον ελληνικό λαό. Να τα δώσουν τώρα.

Πάμε και στον Άρειο Πάγο. Σε ποιο νόμο βασίστηκε η γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου για τα funds; Στο νόμο 4354/2015 του ΣΥΡΙΖΑ (ΦΕΚ Α’ 176 / 16-12-2015). Το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ ήταν συριζαϊκής έμπνευσης. Δεν υλοποιήθηκε όταν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά το νομοθέτησε η ΝΔ και ο ‘σοφός’ κος Τσακαλώτος ωρυόταν στην Βουλή ότι του κλέβουν το έργο! Εδώ μέσα! Στην Βουλή!

Κλέβουν τα σπίτια των Ελλήνων με απόφαση –  προδοσία του Αρείου Πάγου! Ποιοι φταίνε; Το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο νόμος του 2003 του ΠΑΣΟΚ και ο νόμος 4592/2019 του ΣΥΡΙΖΑ που καταργεί την προστασία της πρώτης κατοικίας. Τον Φεβρουάριο του 2019 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε την προστασία με το νόμο 4592! Είναι διαχρονικό το έγκλημα της λεηλασίας της εστίας του Έλληνα.

Πόσο σοβαρή είναι η ολομέλεια του Αρείου Πάγου που χρειάστηκε μόνο 8 μέρες για να διαβάσει τις 1.000 σελίδες του νόμου και να αποφασίσει. Και τελικά  αποφάσισε ότι τα funds μπορούν να διενεργούν πλειστηριασμούς! Η απόφαση ελήφθη με 56 ψήφους υπέρ έναντι 9. Η απόφαση αυτή αφορά 700 χιλιάδες ενυπόθηκα ακίνητα, αξίας 45 δις ευρώ. Είναι ντροπή!

Δυστυχώς βρέθηκαν μόνο 9 «Τερτσέτηδες» και «ΠΟλυζωΐδηδες» στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Από το σύνολο των 65 Αρεοπαγιτών μόνο 9 στήριξαν τα σπίτια των Ελλήνων. Παρέδωσαν την εστία των Ελλήνων στα κοράκια. Στα Funds. Η Ελληνική Λύση θα επιστρέψει τα σπίτια των Ελλήνων στους ΄Ελληνες.

Είναι ντροπή να κάνεις κούρεμα στους φίλους σας ολιγάρχες και του Έλληνα να του παίρνεις το σπίτι. Αυτή είναι η ντροπή όλων σας.

Και μετά από όλα αυτά μαθαίνουμε ότι ο υιός Ντογιάκου εργάζεται και σε εισπρακτική εταιρεία (στην EPAL) και ως μετακλητός στην Βουλή! Δεν ντρέπεται κανένας σας. Αυτό βεβαίως είναι νόμιμο. Ηθικό όμως είναι; Εκτιμούσα τον κο Ντογιάκο και τώρα ντρέπομαι.  Προκύπτουν όμως κι άλλα ερωτήματα: Πόσοι από τους δικαστές που συμμετείχαν στην ολομέλεια διαθέτουν συγγενείς, που να εργάζονται για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, FUNDS – SERVICERS;; Θέλουμε τα ονόματα. Ακόμα περιμένουμε τα 220 ονόματα των κτηνών των παιδεραστών του Μίχου και εσείς τα θάψατε. Δεν λέει κανείς τίποτα! Πώς εργάζεται ο γιός του κου Ντογιάκου μετακλητός του υπουργού υποδομών; Καταθέτω στα πρακτικά, το έγγραφο που υπογράφει ο ίδιος για να πάρουν το σπίτι Έλληνα. Αυτά με την Ελληνική Λύση κομμένα! Εμείς θα ελέγξουμε όλους όσοι εργάζονται! Όταν οι υπουργοί νομοθετούν υπέρ κάποιου ολιγάρχη και ταυτόχρονα η γυναίκα ή το παιδί του υπουργού εργάζεται σε εταιρεία του ολιγάρχη, τότε η πτωμαΐνη μυρίζει πολύ έντονα.

Και τώρα το ΠΑΣΟΚ τρέχει να καταθέσει δική του τροπολογία για τα ακίνητα, αντιγράφοντας αυτή την Ελληνικής Λύσης. ¨Όμως κάνει κακή αντιγραφή, αφού και πάλι προστατεύει τις τράπεζες μέχρι το ύψος της αξίας του ακινήτου. Και όταν εμείς καταθέσαμε την τροπολογία εσείς του ΠΑΣΟΚ δεν συναινέσατε. Τώρα όμως που έρχονται οι εκλογές τρέχετε να καταθέσετε τροπολογίες. Και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι πρέπει να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί μέχρι τις εκλογές.

Το 2018 η Τράπεζα Πειραιώς κέρδισε την αγωγή σε βάρος της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά από καταγγελία της σύμβασης για το θαλασσοδάνειο που είχε πάρει η ΝΔ και η απόφαση ήταν άμεσα εκτελεστή: «Κατάσχεση κάθε περιουσιακού στοιχείου, και μπλοκάρισμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρεί ως κόμμα»! Δεν έχει προβεί βεβαίως σε εκτέλεση! Απαιτούμε από τον Άρειο Πάγο να γίνουν κατασχέσεις στα κόμματα τώρα!

Πάμε στα δάνεια των κομμάτων, των οικονομικά κατεστραμμένων κομμάτων που κατέστρεψαν τη χώρα.

-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: έχει διαχρονικά ελλείμματα παρά το ότι εισπράττει 7,7 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα τραπεζικά δάνεια που έχει πάρει δεν εχουν ρυθμιστεί, τυπικά δηλ. είναι ληξιπρόθεσμα. Οι υποχρεώσεις της προς τις τράπεζες αυξήθηκαν από το 2020 στο 2021 κατά το ποσό των τόκων. Δηλαδή δεν κατέβαλαν ούτε τους τόκους ούτε το κεφάλαιο. Οφείλει σε προμηθευτές, δηλ. στην αγορά, περί τα 10 εκατ. το χρόνο ενώ οι συσσωρευμένες ζημιές στις οικονομικέ καταστάσεις στις 31/12/2021 ήταν 383.362.113,24 ευρώ.

-ΣΥΡΙΖΑ: έχει καλύψει τις ζημιές που είχε, δεν έχει τραπεζικά δάνεια, οι υποχρεώσεις του είναι μικρές. Έχει ένα κονδύλι περί το 1 εκατ. ευρώ σε υποχρεώσεις που δεν διευκρινίζεται.

-ΠΑΣΟΚ: τα χρέη στις τράπεζες είναι 356 εκατ. ευρώ έναντι 318 το 2020. Δεν εξυπηρετεί τα δάνειά του που αυξάνονται κάθε χρόνο στο ποσό των τόκων, εισπράττει 600 χιλιάδες / έτος ως ενίσχυση από τον προϋπολογισμό ενώ μόνο για τους τόκους των δανείων χρειάζεται 38 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των χρεών του μαζί με τα δάνεια στις τράπεζες φθάνει τα 362 εκατ. ευρώ.

Πάμε και στα μικρά κόμματα. Η ετήσια έκθεση ελέγχου για τα βιβλία των μικρών κομμάτων για το 2020 δείχνει ότι έχει δοθεί ασυλία από την κυβέρνηση. Και μιλάω για το 2020 γιατί το 2021 δεν έχει ελεγχθεί ακόμα. Ακούστε λοιπόν:

-1ο κόμμα: παράλειψη υποβολής ετήσιων οικονομικών καταστάσεων.

-2ο κόμμα: έχει έσοδα από συνδρομές και εισφορές 3.274.780,00 € χωρίς τήρηση των προϋποθέσεων ιδιωτικής χρηματοδότησης. Την ίδια ώρα έχουμε παράληψη της δημοσιοποίησης των στοιχείων από δωρεές και κληρονομιές, ύψους 785.554,66 €. Γι’ αυτό επεβλήθη πρόστιμο 15.063,48 €.

-3ο δήθεν πατριωτικό κόμμα: διακίνηση εσόδων 1.160,00 € εκτός τραπεζικών λογαριασμών, διακίνηση δαπανών 19.548,61 € επίσης εκτός τραπεζικών λογαριασμών, μη ανάρτηση των οικονομικών καταστάσεων του κόμματος στην ιστοσελίδα του. Πρόστιμο 20.833,33 €.

-4ο κόμμα – εθνοσωτήρες από το πανέρι: διάθεση κουπονιών ανώνυμης χρηματοδότησης στην επόμενη χρήση, μη κατάρτιση οικονομικών καταστάσεων σύμφωνε με την Κ.Υ.Α. Τελικά δεν δόθηκε πρόστιμο, αλλά έγινε μια επίπληξη για τα λάθη στις οικονομικές καταστάσεις.

Αυτά όλα τα λέω για να καταλάβει ο κόσμος ποιος στηρίζει ποιον υπόγεια. Αν εσείς στηρίζετε τους ναζί εμείς είμαστε πάνω και πέρα από κάθε φασισμό και κάθε ναζισμό.

Την ίδια ώρα, δεν έχετε αντιμετωπίσει κανένα αίτημα των ομογενών μας για τα δάνεια, αντίθετα κουρέψατε όλα τα δάνεια των ολιγαρχών φιλων σας. Άλυτο παραμένει και το ζήτημα της διευθέτησης των δανείων αποκατάστασης των παλιννοστούντων της πρώην ΕΣΣΔ, εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Και οι άνθρωποι έρχονται τώρα αντιμέτωποι με διαταγές πληρωμής. Άλυτο παραμένει ακόμα και το ζήτημα των συντάξεων προς τους Βορειηπειρώτες. Που οι άνθρωποι στον ξένο τόπο ήταν Έλληνες και εδώ είναι ξένοι.

Αποτύχατε στην οικονομία. Έρχεται νέο μνημόνιο το οποίο θα λέγεται «συμβόλαιο»! Κάνετε το κρέας, ψάρι. Σας φωνάζαμε μην παίρνετε δάνεια και τα μοιράζετε ως επιδόματα. Τα παιδιά τώρα θα πληρώνουν ως το 2090 τα δικά σας εγκληματικά λάθη. Το νέο μνημόνιο που καλείται να υπογράψει η Ελλάδα με την Κομισιόν, ως υπερχρεωμένο κράτος, ονομάζεται «4ετές συμβόλαιο δημοσιονομικής προσαρμογής», ενώ το «κλειδωμένο μαξιλάρι» ρευστότητας που έχουμε μόνο εμείς κοστίζει κάθε χρόνο τόκους από 500 έως 800 εκατ. ευρώ! Για ποιο μαξιλάρι μιλάτε; Δάνειο είναι!

Όλοι καταστρέψατε τη χώρα. Σύμφωνα με απογραφή της γεωργίας και της κτηνοτροφίας που έκανε η ΕΛΣΤΑΤ, την τελευταία δεκαετία μειώθηκαν κατά 22% οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις, 20% οι κτηνοτροφικές, 17% οι μελισσοκομικές, ενώ η σημαντικότερη μείωση παρατηρήθηκε στα αμπέλια με 41%. Και εμείς κάνουμε εισαγωγή γαλακτοκομικών.

Ζούμε από τις εισαγωγές. Δεν παράγουμε τίποτα. Τεράστιο πρόβλημα είναι οι εισαγωγές και το εμπορικό έλλειμμα. Μόνο για το 2022 η Ελλάδα έδωσε 93 δις ευρώ για εισαγωγές από το εξωτερικό. Είναι πρόβλημα αυτό. Σας το λέμε από το 2019 και δεν το καταλαβαίνετε.

Αλλά πώς να τα καταλάβετε αυτά όταν πληρώνεστε χωρίς να έρχεστε στην βουλή; Όσο άδικο είναι να εργάζεται κάποιος και να μην πληρώνεται άλλο τόσο άδικο το βρίσκω να μην έρχεται στην δουλειά του και να πληρώνεται!

Και θα δώσω ακόμα ένα παράδειγμα στον κο Χαρδαλιά που λέει ότι δεν χαρίζεται η κυβέρνηση στους εφοπλιστές. Στους εφοπλιστές φίλους σας δώσατε αφορολόγητο πετρέλαιο, στους αγρότες δεν δώσατε. Γιατί;

Κατακλέψατε τους συνταξιούχους, όπως και όλους τους Έλληνες. Και τώρα τους πετάτε ένα επίδομα και αυτό όχι σε όλους τους συνταξιούχους. Είστε η κυβέρνηση των επιδομάτων.

Οι Έλληνες πεινουν. Θα σας πω κάτι. Ο Διογένης, ερωτηθείς τι ώρα πρέπει να γευματίζει κανείς ειπε: «Αν είναι πλούσιος, όποτε θέλει. Αν είναι φτωχός, όποτε έχει». Εμείς θέλουμε να έχουν και να τρώνε όποτε θέλουν όλοι οι Έλληνες! Είναι ποιοτική η διαφορά μας.

Εκείνο το περιβόητο πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών θα στο σταματήσετε; Δεν το έχετε πάρει πίσω. Τα χρήματα τοκίζονται.

Είστε κυβέρνηση τοξική. Δηλητηριάζετε τους Έλληνες. Εμείς σας λέμε: Σε έναν κόσμο γεμάτο φίδια, δεν κερδίζει εκείνος που έχει το πιο ισχυρό δηλητήριο αλλα εκείνος που έχει το αντίδοτο. Εσείς είστε το δηλητήριο και εμείς το αντίδοτο.

Και για να αποδείξω ότι είστε μια κυβέρνηση της παλινωδίας, χθες ο πρωθυπουργός πήγε στην Μακδονία και τι είπε; Είπε ότι οι λιγνίτες είναι στρατηγική εφεδρεία για την Ελλάδα. Από το 2019 φωνάζουμε εδώ να μην κάνετε το έγκλημα και κλείσετε τους λιγνίτες. Και τώρα τους λεει στρατηγικη εφεδρεία, αφού πριν από 3,5 χρόνια τους είχε καταργήσει. Αυτό το λέει μονο κάποιος που είναι ανίκανος. Έχετε καταντήσει την ΝΔ χαμαιλέοντα του πολιτικού συστήματος.

Όσοι κόβονται, δε, από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ πάνε στη ΝΔ. Αυτό προσβάλλει την ίδια τη ΝΔ. Εμείς δεν θα πάρουμε κανένα από άλλο κόμμα. Εσείς λεηλατείτε τα υπόλοιπα κόμματα.

Επίσης, να πω στον κο Χαρδαλιά, έγινε ο σεισμός στην Τουρκία. Στείλαμε βοήθεια και πολύ καλά κάναμε. Τη Συρία γιατί την αφήσαμε μόνη; Γιατί ο κος Δένδιας πήγε στην Τουρκία; Ο ΣΚΑΪ έστειλε 160 φορτηγά στην Τουρκία με βοήθεια. Στη Συρία γιατί δεν στέλνουμε; Είναι άλλο πράγμα το «βοηθάω» και άλλο το «ξεχνάω». Και το λέω αυτό γιατί το Μάρτιο του 1987 η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια από άλλες χώρες έναντι της προκλητικότητας της Τουρκίας. Καμμία δυτική χώρα δεν βοήθησε. Ο πατέρας του νυν προέδρου της Συρίας, όμως, Χαφέζ αλ Άσαντ παρέταξε τα στρατεύματα του στα σύνορα με την Τουρκία και διεκήρυξε πως «Τούρκος στρατιώτης σε Ελληνικό ΄εδαφος ισοδυναμεί με Τούρκο στρατιώτη σε Συριακό έδαφος»! Και εμείς τι κάναμε; Κλείσαμε την πρεσβεία στη Δαμασκό και διακόψαμε τις σχέσεις μας με την Συρία επειδή το ήθελαν οι ΗΠΑ! Και περιμένουμε πότε θα το επιτρέψουν οι ΗΠΑ για να στείλουμε πρέσβη!

Δεν είναι ανθρώπινες συμπεριφορές αυτές. Είναι εθνικά επιζήμιες συμπεριφορές. Κάνετε όμως συνεχώς εγκλήματα. Αποστρατιωτικοποιήσατε τα νησιά μας, στέλνετε όπλα στην Ουκρανία, από τα 13 C130 που έχουμε λειτουργεί μονο ένα! Μα αν συμβεί κάτι στα νησιά πώς θα πάνε οι στρατιώτες μας; Κολυμπώντας; Τι είναι αυτά που κάνετε; Διαλύετε τα πάντα. Εμείς δεν θέλουμε διαλυμένη πατρίδα, διαλυμένη Ελλάδα. Θέλουμε Ελλάδα ετοιμοπόλεμη, αυτεξούσια. Και οι επόμενες εκλογές, το λέω σε όλους τους Έλληνες, θα είναι η μητέρα των μαχών. Να μην εμπιστευτούν τη ΝΔ που τους δίνει τώρα επιδόματα και θα τους τα πάρει πίσω μετά τις εκλογές πολλαπλάσια. Τους καλώ να ψηφίσουν την μόνη λύση για την Ελλάδα. Την Ελληνική Λύση.

Προηγούμενο άρθροΟ Λάζαρος Τσαβδαρίδης στους Άγιους Τόπους
Επόμενο άρθροΠρόσκληση στην εκδήλωση με θέμα: “Σχεδιασμός καινοτόμων καλλιεργειών σύμφωνα με τις ανάγκες της κλιματικής αλλαγής και της πράσινης συμφωνίας”