Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή

 

Κάποτε ως χώρα είχαμε έναν Κουν, έναν Κατράκη, έναν Χορν, ένα Νέζερ. Είχαμε την Παξινού, την ΚΟτοπούλη, τον Χατζηδάκι, τον Θεοδωράκη. Είχαμε τον Τσαρούχη, τον Ελύτη, τον Σεφέρη. Είχαμε την Ακαδημία Αθηνών. Μας έδειχναν δρόμους φωτεινούς, τελείως διαφορετικούς από ό,τι μας δείχνει το ελληνικό κοινοβούλιο. Τώρα τι έχουμε; Τώρα έχουμε μίσος και απαξία για την Ελλάδα. Η απαξία προς την πολιτική είναι αποτέλεσμα της απαξίας στην άσκηση σοβαρής πολιτικής από τα κόμματα. Πώς να πείσουμε τα παιδιά που μας παρακολουθούν από τα θεωρεία, όταν κοινοβουλευτικό κόμμα ανακοινώνει ότι θα απέχει από τις ψηφοφορίες στην βουλή; Και μάλιστα ενώ θα απουσιάζουν οι βουλευτές θα πληρώνονται! Μιλάμε για μίσος συνολικό, μίσος κομματικό, μίσος του ενός προς τον άλλον. Ακούσαμε ύβρεις μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου μεταξύ βουλευτών. Αυτά είναι μηνύματα που πρέπει να πάρουμε ο καθένας ξεχωριστά. Μπορεί εσείς να θέλετε να απαξιώσετε την δουλειά των υπολοίπων εδώ μέσα, που έρχονται με μεράκι και διάθεση να εργαστούν. Εμείς έχουμε προτείνει να καταθέσουν όλα τα κόμματα προτάσεις. Και η απαντήσεις που δίνουν τα δύο κόμματα είναι, ο ένας να λέει ότι κάποτε θα γίνουν κάποιες εκλογές, παίζοντας με το ύψιστο δικαίωμα της εκλογικής διαδικασίας και ο άλλος να λέει ότι θα απέχει από τις ψηφοφορίες. Κατά την άποψή μας αυτά είναι απεχθή, δεν είναι σωστά, δεν είναι σοβαρά. Το μόνο ιδανικό που κυριαρχεί εδώ μέσα είναι το κόμμα, είναι η κομματική σας μηχανή και όχι η συνολική μηχανή της χώρας, που καταρρέει καθημερινά.

Φτιάξατε πρότυπα στην πολιτική όπως κος Τατσόπουλος, ο οποίος μπορεί να βρίζει την ορθοδοξία και ό,τι άλλο θέλει, ενώ αν μιλήσω εγώ εναντίον του θα είναι ρατσισμό. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Βγήκε ο πρόεδρος της Ένωσης Θεολόγων και λέει ότι τα παιδιά μας στα σχολεία δεν διδάσκονται θρησκευτικά. Γιατί;  Γιατί τα παιδιά πρέπει να μην έχουν γνώσεις στα θρησκευτικά και την ιστορία;

Πριν από λίγοι κύριοι ενημερώθηκα ότι η Ολλανδία κλείνει το Τουρκικό προξενείο. Και εσείς εδώ, αντί να το εκμεταλλευτείτε αυτό και να κάνετε εξωστρεφή πολιτική, να δείξετε στον κόσμο τι σημαίνει Ερντογάν, ποιος είναι ο Ερντογάν και να τους καταδικάσουμε, εσείς ασχολείστε με τον μικρόκοσμό σας.

Εσείς, κε υπουργέ, προ καιρού είχατε συνάντηση με τον ομόλογό σας των Σκοπίων, με τον οποίο βγήκατε φωτογραφίες αγκαλιασμένοι και γελούσατε. Προεκλογικά άλλα λέγατε. Μας λέγατε ότι τα Σκόπια δεν μπορούν να έχουν το όνομα «Μακεδονία». Μετεκλογικά όμως είστε υπέρ της Βόρειας Μακεδονίας.

Και όλα αυτά τα κάνετε γιατί παίζετε με τις εκλογές. Παίζοντας όμως με τις εκλογές, στην πραγματικότητα παίζετε με την οικονομία.

Εμείς καταθέσαμε 2 προτάσεις που κανένα κόμμα εδώ στην βουλή δεν τις στήριξε. Ζητήσαμε να μην πληρώνονται οι βουλευτές που δεν έρχονται στην βουλή. Κανείς δεν μας στήριξε σε αυτό. Όλοι κάνατε τις πάπιες, γιατι προτεραιότητά σας είναι να ψηφίζετε υπέρ των ολιγαρχών, υπέρ των funds και των πλειστηριασμών, υπέρ των περικοπών μισθών και συντάξεων, υπέρ του χρηματιστηρίου ενέργειας.

Αύριο στη Φλώρινα θα γίνει το δικαστήριο για το ψευτο-μακεδονικό σωματείο. Εμείς θα είμαστε εκεί. Από τη ΝΔ ποιοι θα είναι εκεί; Πόσοι θα είναι εκει, από όλους εσάς που προεκλογικά φορέσατε τις περικεφαλαίες και πήγατε στο Σύνταγμα;

Το ΠΑΣΟΚ έχει ψηφίσει το 80% των ν/σ της ΝΔ και ο κος Ανδρουλάκης στην αρχή έλεγε ότι στις εκλογές θέλει να πάρει εντολή από τον λαό, και τώρα λέει ότι θα μιλήσει με το πρώτο κόμμα. Πώς να τον εμπιστευτείς αυτόν; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει το 50% των ν/σ της ΝΔ. Πείτε μου ποια είναι η διαφορά μεταξύ των τριών;

 Εμεις προτείναμε και κανείς σας δεν συμφώνησε, να προχωρήσετε σε κούρεμα των χρεών. Δεν το κάνατε για τους πολίτες, ενώ για τους φίλους σας ολιγάρχες το κάνατε! Γιατί αυτοί είναι φίλοι σας και τους  υπηρετείτε.

Σε ό,τι είπαμε μέχρι τώρα έχουμε επιβεβαιωθεί. Μιλήσαμε για τα πετρέλαια, επιβεβαιωθήκαμε. Σας φωνάζαμε για τα lockdown ότι είναι επιζήμια. Δεν μας ακούσατε. Σήμερα βγήκε ο κος Ζαούτης, καθ’ ύλην αρμόδιος του ΕΟΔΥ, και είπε ότι συνεπεία των lockdown έχει μειωθεί το προσδόκιμο ζωής των νέων παιδιών.

Η διαφορά μας από εσας είναι ότι εμείς θέλουμε ανεξάρτητη δικαιοσύνη, ενώ εσείς την θέλετε εξαρτώμενη από τα κόμματα. Απόδειξη είναι το ζήτημα με την Greek Mafia. Όλοι βγήκαν αθώοι! Γιατί; Μα γιατί τα δικαστήρια δεν αναγνωρίζουν, λέει, τις υποκλοπές. Για ποια δικαιοσύνη μιλάμε λοιπόν; Βγήκατε ένα άλλοθι για να αθωωθούν όλοι οι εγκληματίες και ο Έλληνας θα πηγαίνει στα δικαστήρια για ένα κουλούρι.

Και τώρα είδαμε την ΕΛ.ΑΣ. να συνομιλεί με νομούς. Έχουμε υπόγειες διαδρομές μεταξύ νονών της νύχτας και ανωτάτων αξιωματικών, πλημμελείς ελέγχους για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παράνομη δραστηριότητα. Ακούμε διαλόγους όπως: «Φίλε μου, ό,τι θέλεις για τα βενζινάδικα, εγώ και άμεσα…», μεταξύ των νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. σε ανώτατο επίπεδο. 25 αξιωματικοί πρωτοστατούν, σχετίζονται ή επωφελούνται από το κύκλωμα διαφθοράς. Ενδεικτικό των διαστάσεων της διαφθοράς, είναι οι αναφερόμενες στους διαλόγους μετακινήσεις αστυνομικών, που επιβεβαιώνονται από τα εσωτερικά δεδομένα των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Είναι άμεση η ανάγκη κάθαρσης στο χώρο των αστυνομικών αρχών. Δεν πάει άλλο. Αυτό το κράτος της Κοζα Νόστρα η Ελληνική Λύση θα το αποδομήσει και θα το χτίσει από την αρχή.

Μας είπε ο υπουργός ο κος Θεοδωρικάκος ότι δεν γνώριζε. Μα αν αυτό είναι αλήθεια, τότε είναι ανεπαρκής!

Δώσατε το δικαίωμα στους ολιγάρχες να στήνουν παιχνίδια σε βάρος των πολιτικών. Είναι ντροπή να τους δίνετε το δικαίωμα να χτυπούν τους θεσμούς. Γιατί έτσι, όταν διαφωνείτε με τους ολιγάρχες, σας χτυπούν μέχρι τέλους. Γι’ αυτό η Ελληνική Λύση δεν έχει καμμία σχέση με ολιγάρχες.

Και την ώρα που συζητάμε αυτά, έρχεται ο Ουκρανικός τύπος και επιβεβαιώνει πληροφορίες, ότι ο κος Μητσοτάκης θα στείλει άρματα μάχης LEOPARD 2  στην Ουκρανία! Αυτά είναι στον Έβρο. Θα φύγουν από τον Έβρο; Θα τα διώξετε την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει σε βάρος της Θράκης μας; Την ώρα που το αμερικανικό κογκρέσσο βγάζει ανθελληνική έκθεση;

Και την ίδια ώρα, το ΚΙΝΑΛ ανακοινώνει υποψήφιο βουλευτή του κάποιον, ο οποίος συνοδεύει παντού τον Τούρκο πρόξενο και υποστήριξε τον ψευδομουφτή, ενώ στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παραιτείται, γιατί το κόμμα παραδόθηκε στο προξενείο. Στην καταγγελία που εξέδωσε λέει μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και αυτή η δυσλειτουργία έχει παρενέργειες και στη λειτουργία των 4 οργανώσεων – μελών του νομού Ροδόπης. Και επειδή όλα έχουν ονοματεπώνυμο, το πρόβλημα ξεκινά από την ανεπάρκεια της συντονίστριας της Νομαρχιακής κας Αγγελικής Κουγιουμτζόγλου, που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στοιχειωδώς στον ρόλο της, συνεχίζει με τον πρώην αναπ. Συντονιστή της Νομαρχιακής Οζγκιούρ Φερχάτ, που στο όνομα της προσωπικής του φιλοδοξίας να γίνει βουλευτής έχει παγιδεύσει όλο τον ΣΥΡΙΖΑ του νομού σε έναν πολιτικό κατήφορο, που καταλήγει στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, συνεχίζει με τον αργόμισθο Σταμάτη Σακελλίωνα, πρώην συντονιστή της Νομαρχιακής και νυν σκιώδη συντονιστή της και καταλήγει στον Δημήτρη Καρβούνη, που ως μέλος του οργανωτικού έχει αποδιοργανώσει τα πάντα».

Και έρχεται μετά από αυτά ο κος Κατρούγκαλος που θεωρεί ότι οι Μουσουλμάνοι της Θράκης μπορούν να αυτοπροσδιοριστούν όπως θέλουν. Δηλαδή ο ένας μπορεί να αλλάξει τα πάντα; Δεν ήξερα ότι ο αυτοπροσδιορισμός μπορεί να ανατρέψει ακόμα και τη συνθήκη της Λωζάνης, η οποία αναφέρει κατηγορηματικά ότι η μειονότητα είναι θρησκευτική και όχι εθνοτική.

Και τι δουλειά έχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ σε εκδηλώσεις Τούρκων στην Θράκη; Ο πρόεδρος των Πομάκων δέχθηκε επίθεση από Τούρκους στην Θράκη και δεν μίλησε κανείς. Γιατί; Για λίγα ψηφαλάκια παίζετε με τη Θράκη μας. Αφήνετε εκεί το τουρκικό προξενείο να τρομοκρατεί τον κόσμο. Εμείς λέμε Τώρα ξήλωμα του προξενείου και αφαίρεση του δικού μας προξενείου από τη Σμύρνη. Εσείς όμως επικαλείστε το Στρασβούργο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν όμως γίνει κόντρα με την Τουρκία, ούτε το Στρασβούργο θα πολεμήσει, ούτε η ΕΕ, ούτε κανείς. Μόνο οι έλληνες θα πολεμήσουν.

Έχω εδώ ανακοίνωση της Exxon Mobil, αμερικανική πολυεθνική, που λέει ότι έχει κέρδη 56 δις από το εμπόριο με την Ρωσία. Και εδώ ο κος Μητσοτάκης δεν μας επιτρέπει να πουλήσουμε ροδάκινα και μαρούλια στην Ρωσία. Επιτίθεστε στη Ρωσία με μανία όλοι σας. Ήταν απαράδεκτο να κάνει την δεξίωση η ΠτΔ και να μην καλέσει τον Ρωσο πρέσβη, ενώ κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη!

Ανακοινωση εξον μομπιλ – εχει κερης 56 δις από εμποριο με ρωσι και ο κος μητσο δεν επιτρεπει να εξαγουμε προιοντα στη ρωσια – εξον αμερικαικη πολυεθνικη βγαζει εκατο και εμεις τιποτα. ΕΠΙΤΙΘΕΣΤΕ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ….ΟΛΟΙ!

Σας φωνάζαμε εδώ και χρόνια για τα πετρέλαια. Δεν κάνατε τίποτα. Η χώρα μας εισάγει περίπου 120 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ετησίως, επιβαρύνοντας το εμπορικό ισοζύγιότης με 3,5 δις ευρώ. Σήμερα όμως η ΕΔΕΥΕΠ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ) κάνει λόγο για έως και 3,5 δις βαρέλια, που είναι οι δυνητικοί πόροι υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Εγώ θα μιλήσω για τον πρώην πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή που όταν υπέγραφε τη συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς –  Αλεξανδρούπολη πέσατε όλοι να τον φάτε! Τώρα που ο αγωγός κάνει τον αγωγό ανάποδα είναι απλώς Σαββατοκύριακο!

Γίνονται μπίζνες με λεφτά της Ελλάδας από το ταμείο ανάκαμψης και με δάνεια από ελληνικές τράπεζες. Μέσω της κοινοπραξίας ‘ΜΕΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.’, η ‘RWE RENEWABLES GMBH’,  με ποσοστό συμμετοχής 51% και η ΔΕΗ με ποσοστό 49% έλαβαν την τελική επενδυτική απόφαση για την κατασκευή 5 φωτοβολταϊκών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ. Από αυτά, 90 εκατ. θα μπουν από το ταμείο ανάκαμψης, 54 από τις τράπεζες EUROBANK Α.Ε. & ALPHA BANK και τα υπόλοιπα 36 από ίδια συμμετοχή. Η ‘ΜΕΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.’ έχει υπογράψει διμερείς συμφωνίες αγοραπωλησίας πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας διαρκείας 10 – 15 ετών με τρίτους, που θα αγοράζουν την πράσινη ηλεκτρική ενέργειας που παράγεται από τα φωτοβολταϊκα.

Πρέπει να δώστε εξηγήσεις για το πώς και γιατί καταστράφηκε η χώρα από τις πολιτικές σας. Τα κόμματα πρεπει να εξηγήσουν πώς σε 20 χρόνια καταστράφηκε η βιομηχανία, η βιοτεχνία, η δημόσια παιδεία, ερημώθηκε η ύπαιθρος, χρεωκοπήσαμε, μπήκαμε σε μνημόνια, εκποιήθηκε η δημόσια περιουσία, μετανάστευσαν 600 χιλιάδες ελληνόπουλα στο εξωτερικό, καταρρεύσαμε δημογραφικά.

Έρχονται νέες αυξήσεις και ανατιμήσεις σε βασικά προϊόντα και εσείς συνεχίζετε αν εγκληματείτε σε βαρος της χώρας. Το ενιαίο δίκτυο συνταξιούχων σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι, 44,3% των συνταξιούχων δεν έλαβε καθόλου την αύξηση στη συνταξη ή πήρε μικρότερη αύξηση. Δηλαδή, 910.000 χιλιάδες δεν πήραν αυξηση και 260.000 πήραν μικρότερη αύξηση. Ποιος φταίει γι’ αυτό; Φταίνε ο  Κατρούγκαλος και η ΝΔ.

Ψηφίζετε νόμους κατά των Ελλήνων και υπέρ των λαθρομεταναστών. Το μηνιαίο επίδομα τέκνου για τον Έλληνα είναι 40 ευρώ + φόρος ενώ για τον πρόσφυγα είναι 240 ευρώ χωρίς φόρο. Αν αυτό δεν είναι ρατσισμός τι είναι;

Χιλιάδες κτηνοτρόφοι απειλούνται με πλειστηριασμούς. Εχουμε την καταγγελία του προέδρου του συνδέσμου ελληνικής κτηνοτροφίας κου Παναγιώτη Πεβερέτου. Πρόκειται για παλαιά χρέη στην πρώην Α.Τ.Ε., που είχαν δοθεί με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Αυτά ανέρχονται σε 1,5 δις. Εσείς τα δώσατε στα funds στο 20% της αξίας τους και έρχονται τα funds και ζητούν από τους κτηνοτρόφους πολλαπλάσια ποσά. Για εμάς η κτηνοτροφία, η αλιεία και η γεωργία είναι η ατμομηχανή της οικονομίας.

Είναι ψεύδος ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε παρακμή. Η παρακμή είναι αποτέλεσμα των επιλογών του πολιτικού συστήματος. Η ελληνική κοινωνία διαθέτει εξαιρετικό δυναμικό που διαπρέπει διεθνώς, αλλά είναι εξορισμένο από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων για το μέλλον της χώρας. Σε αυτά τα κέντρα κυριαρχούν κόμματα και πρόσωπα με ολιγαρχική, πελατειακή και διαπλεκόμενη δομή, εντελώς αποτυχημένα και ακατάλληλα για να διοικήσουν τη χώρα. Άλλωστε αυτά τα κόμματα και αυτά τα πρόσωπα οδήγησαν τη χώρα στην χρεωκοπία.

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στην έκθεση SALON DE GOURMETS 2023
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας