Ομιλία του προέδρου της Ελληνική Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Προστασία προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις ενωσιακο

Θα ήθελα σήμερα να ήταν εδώ ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Αλβανίας, να τον ρωτήσω για ποιο λόγο κινδυνεύουν περιουσίες Ελλήνων στην Βόρειο Ήπειρο και γιατί έκλεισαν άρον άρον οι αλβανικές αρχές την υπόθεση Κατσίφα. Καμμία κυβέρνηση και κυρίως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν ασχολήθηκε, παρ’ ότι στα συλλαλητήρια έλεγαν τα δικά τους για την Μακεδονία, όταν ήρθαν στην εξουσία τα ξέχασαν όλα. Εμείς όμως είμαστε εδώ για να τα φωνάξουμε, για να ζητήσουμε την απόδοση του εθνικού δικαίου.

 

Σήμερα κε Υπουργέ έμαθα ότι αφέθηκε ελεύθερος ο παιδοβιαστής με το λευκό βαν. Πείτε εδώ στα παιδιά που μας παρακολουθούν από τα θεωρεία ότι αυτός ο άνθρωπος αποφυλακίστηκε με τους δικούς σας νόμους. Το ίδιο έγινε και με τον παιδοβιαστή στα Ιωάννινα. Βίαζε επί 6 έτη τα παιδιά του, καταδικάστηκε σε 16 χρόνια με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος! Ο Αλβανός βιαστής που πήγε να βιάσει και να σκοτώσει την κοπέλα στη Νίκαια είναι επίσης ελεύθερος! Αυτή είναι η δικαιοσύνη σας; Σας τη χαρίζουμε! Για εμάς ο βιαστής ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙ ΉΛΙΟ!

Πάμε και στο θέμα των υποκλοπών. Για πρώτη φορά άκουσα τον πρωθυπουργο να παραδέχεται ότι θα νομοθετήσει την απαγόρευση των παράνομων λογισμικών. Δηλαδή, μέχρι τώρα οι παράνομες παρακολουθήσεις ήταν νόμιμες; Είναι απίστευτα πράγματα. Αλλα η κωλοτουμπα στη ΝΔ έγινε επιστήμη.

Τρία χρόνια φωνάζαμε για εξορύξεις και ο κος Δένδιας και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έλεγαν ότι δεν θα κάνουμε εξορύξεις. Και τώρα βγαίνετε και μιλάτε για έρευνες, αλλά τα παπαγαλάκια σας στα κανάλια μιλούν για εξορύξεις. Όμως έρευνες έχουν γίνει κύριοι. Ρωτήστε τον κο Μανιάτη και δείτε στα πρακτικά που έχουμε καταθέσει από το 2009 τα αποτελέσματα των ερευνών. Η εξόρυξη αν ξεκινήσει σήμερα θα φέρει αποτέλεσμα το 2027 ή το 2028. Αν όμως μας ακούγατε που φωνάζαμε από το ’19, τώρα θα είχαμε ήδη τρυπήσει το Αιγαίο και θα βγάζαμε δικό μας πετρέλαιο. Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να μας πει για ποιο λόγο μιλά για έρευνες όταν δεν ξέρει τι συμβάσεις έχει υπογράψει η ΝΔ με την EXXON MOBIL. Τι υπογράψατε πείτε μας. Φέρτε εδώ τις συμβάσεις. Γιατι είναι άλλο πράγμα η συμφωνία 50-50, άλλο η συμφωνία 60-40 και άλλο το 70-30. Αυτά όμως αποδεικνύουν ότι λέτε ψέμματα. Γιατί να γίνουν έρευνες δυτικά του Ιονίου και όχι ανατολικά της Κρήτης, που είναι έτοιμο το κοίτασμα; Μα γιατί με την συμφωνία που έχετε υπογράψει θα παραβιάσετε την μειωμένη επήρεια και την ίδια ώρα έρχεστε και επικαλείστε το διεθνές δίκαιο! Αυτοί είστε!

Έχω εδώ τη δήλωση του διευθυντή του προγράμματος τροφίμων του ΟΗΕ: «Το 2022 το πρόβλημα είναι στις τιμές των τροφίμων και έχει προκαλέσει χάος. Αν όμως δεν αντιμετωπιστεί, το 2023 θα έχουμε πρόβλημα με τις ποσότητες της διαθέσιμης τροφής. Άρα θα μιλάμε για κόλαση επί της γης!».

Κύριοι, ήμασταν εδώ από το 2020 που σας τα λέγαμε αυτά. Σας λέγαμε να ετοιμαστείτε για πείνα και εσείς μας κοροϊδεύατε. Επιμένω και φωνάζω: Μόνη λύση είναι η Ελληνική Λύση. Γιατί εμείς έχουμε προτάσεις και γνωρίζουμε τι συμβαίνει.

Και επειδή μας ρωτούν συνεχώς αν θα πάμε σε συγκυβέρνηση, θα το πω από το βήμα της βουλής για να καταγραφεί στα πρακτικά: Εμεις με ψεύτες και ανίκανους δεν συγκυβερνούμε. Εμείς δεν θέλουμε να συγκυβερνήσουμε. Θέλουμε να κυβερνήσουμε. Έχετε εδώ μέσα πολλούς χρήσιμους και πρόθυμους να συγκυβερνήσουν. Ψηφίζουν μάλιστα και την πλειοψηφία των ν/σ που φέρνετε στην βουλή. Εμείς θα πάμε αυτόνομα μέχρι τέλους!

Κυβερνάτε με ψέμματα και λάθη όλα αυτά τα χρόνια. Λέτε ότι είστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Γιατί στην Αλεξανδρούπολη δεν έγινε ιδιωτικοποίηση; Γιατί;;  Την ίδια ώρα, και ενώ ο πρωθυπουργός μας λέει ότι είναι οπαδός των ιδιωτικοποιήσεων, η Γερμανία, η Γαλλία και άλλες χώρες βλέπουμε ότι κάνουν κρατικοποιήσεις.

Μας λέτε ότι οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος δεν φταίνε ποτέ και για τίποτα, αλλά ο Συνήγορος του Καταναλωτή λέει άλλα! Και να σας πω ότι ο επικεφαλής του Συνηγόρου είναι δικός σας! Είναι Καραμανλικός! Δεν έγινε ποτέ φορολόγηση των υπερκερδών των παρόχων. Πόσα είναι αυτά τα υπερκέρδη;;

Στις τράπεζες, έχουμε αύξηση των επιτοκίων των δανείων, αλλά καμμία αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων.

Δεν μειώνετε τον ΦΠΑ, γιατί κανείς δεν εγγυάται για μειώσεις στον καταναλωτή. Τότε τι κάνει το κράτος;

Οι φόροι δαγκώνουν το πορτοφόλι των καταναλωτών. Στο καλάθι του νοικοκυριού, οι φόροι στα 300 ευρώ είναι 46 ευρώ. Το καλάθι του νοικοκυριού έγινε καλάθι των αχρήστων και όχι των αρίστων. Πετάξτε το. Είστε άχρηστοι στις επιλογές σας. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν τον ΦΠΑ στο 6% και εσείς τον έχετε στο 13% -24% γιατί δεν είστε ικανοί να παράξετε πλούτο και να δώσετε δουλειά στον Έλληνα. Υπηρετείτε μόνο τα σουπερ μάρκετ. Δείτε εδώ (δείχνει φωτο) 6 αυγά εκτός καλαθιού στοιχίζουν 1,99 ευρώ και δίπλα, τα ίδια αυγά εντός καλαθιού όμως στοιχίζουν 2,99 ευρώ! Ένα κιλό gouda εντός καλαθιού στοιχίζει 10,80 ευρώ, εκτός καλαθιού 9,90 ευρώ! Ορίστε, φέτα Τουρκίας ή Ολλανδίας στοιχίζει 5 ευρώ / κιλό (που απαγορεύεται γιατί είναι προϊόν ΠΟΠ), δίπλα ακριβώς το ταμπελάκι λέει ότι η ελληνική φέτα πωλείται 15 ευρώ / κιλό! Και το εντυπωσιακότερο είναι ότι η ελληνική φέτα απουσιάζει από το ράφι! Έτσι ο Έλληνας αναγκάζεται να αγοράσει ξένη φέτα! Ούτε αυτά δεν είστε ικανοί να αποτρέψετε και μετά μας μιλάτε για κρίση στην οικονομία και την ενέργεια!

Βγαίνει ο πρωθυπουργός και μας λέει ότι όταν χιόνισε και είχαμε προβλήματα στην κυκλοφορία έφταιγε το χιόνι, όταν πλημμύρισαν σπίτια έφταιγε η βροχή, όταν κάηκαν δάση και σπίτια έφταιγε η φωτιά, τώρα για την ενεργειακή κρίση φταίει ο Πούτιν! Εγώ όμως έχω εδώ το περιοδικό Spectator, από τα πιο σοβαρά περιοδικά της Ευρώπης, που λέει ότι για τα προβλήματα της Ευρώπης φταίνε οι ηγεσίες της.

Κλείσατε τους λιγνίτες, ενώ Πολωνία, Γαλλία, Γερμανία, τους ανοίγουν. Γιατί δεν ανοίγετε τους λιγνίτες πάση δυνάμει; Επί 3 χρόνια ο πρωθυπουργός μας λέει ότι το ενεργειακό πρόβλημα θα το λύσουν τα αιολικά. Και βγαίνει ο πρωθυπουργός της Αγγλίας και μας λέει ότι τα αιολικά δεν είναι και πολύ «καθαρά». Εγώ λοιπόν λέω στον Έλληνα: όταν ένας άνθρωπος από τα 10 πράγματα που έχει πει, έχει κάνει λάθος στα 11, ΔΕΝ είναι ικανός να κυβερνήσει.

Επιδοτείτε τις τιμές του ρεύματος για τον Νοέμβριο και η επιχορήγηση είναι στο 60%, όταν τον Οκτώβριο ήταν στο 73%, όταν από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο τα κέρδη των παρόχων ήταν 3,5 δις ευρώ! Σε 4 μήνες! Η ΡΑΕ τα λέει αυτά, δεν τα λέω εγώ. Υπηρετείτε και εξυπηρετείτε τους ολιγάρχες παρόχους ενέργειας. Άρα δεν είστε ικανοί να κυβερνήσετε.

Δεν κατηγορούμε κανέναν άνευ λόγου και αιτίας. Εμείς βαδίζουμε στην λογική του Θουκυδίδη. Δεν κατηγορούμε αυτούς που ασκούν εξουσία, αλλά εκείνους που είναι προθυμοι να υπακούσουν σε ξένα και αλλότρια συμφέροντα κατά του ελληνικού λαού.

Εδώ έχουμε τον πρωθυπουργό -για να περάσω στο θέμα της Ουκρανίας- που πήρε το καριοφίλι και ξεκίνησε μόνος του πόλεμο κατά της Ρωσίας. Πείτε την αλήθεια για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Πείτε μας ότι θέλετε να πεινάσουμε για να βοηθήσετε τον Ζελένσκι! Ρωτήστε τον Ελληνα το θέλει αυτό; Ή θέλει να υπάρχει ειρήνη για να είναι φθηνά τα προϊόντα και η ενέργεια; Και αφού μας λέτε ότι είστε υπέρ των αδυνάτων και τους βοηθάτε, γιατί δεν βοηθάτε και την Αρμενία; Γιατί κάνατε τις πάπιες και τα παγώνια; Γιατί βοηθάτε το Κόσσοβο όταν μας δημιουργούσε πρόβλημα; Αφού το πρόβλημά σας είναι η πολιτική της Τουρκίας απέναντι σε εμάς, γιατί δεν ζητάτε να επιβληθούν κυρώσεις από την Ε.Ε. στην Τουρκία; Δεν απαντά κανείς. Γιατί είναι μεγάλη μπίζνα ο πόλεμος για τους χαρτογιακάδες της Ε.Ε. και τους Αμερικανούς πάτρωνές της. Αποφάσισαν να δίνουν δάνεια δις στην Ουκρανία και τους τόκους θα τους πληρώνουν τα κράτη μέλη. Δηλαδή εμείς!! Αλλά δεν ρωτά ο πρωθυπουργός κανένα. Αποφασίζει μόνος του! Είναι ένας μικρός Ιούλιος Καίσαρ!

Και μετά από όλα αυτά έχουμε νέα αθλιότητα του Ζελένσκι κατά της Ελλάδας. Τον βοηθάτε, δεν φτάνει που η Ελλάδα έχει πληρώσει το βαρύτερο τίμημα από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και έχει θέσει σε κίνδυνο την εθνική της ασφάλεια στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία, ο Ζελένσκι δεν έκανε καμμία αναφορά στην επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας, παρά βγήκε και ευχαρίστησε την Τουρκία και τον ΕΡντογάν! Τον αχάριστο δεν τον βοηθάς ποτέ!

Και έχω εδώ την δήλωση του πρέσβη των ΗΠΑ, του κ. Τσούνη που είπε ότι «η πρωτεύουσα αρχή είναι Ελλάδα και Τουρκία να συζητήσουν και να λύσουν τις διαφορές τους». Δηλαδή, αυτός που διεκδικεί εδάφη από εμάς που δεν διεκδικούμε τίποτα, θα πρέπει να καθίσουμε και οι δύο στο τραπέζι και να τα βρούμε! Σας τα λέω μήπως καταλάβετε ότι πάντα μόνοι ήμασταν, μόνοι είμαστε και μόνοι θα είμαστε την ώρα της μάχης. Σταματήστε τα ψεύτικα λόγια με τις συμμαχίες και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι. Πρέπει να γίνουμε γενναίοι για να μην είμαστε υποχείρια κανενός.

Ως κυβέρνηση όμως είστε εμμονικοί, απόδειξη είναι οι υγειονομικοί. Η πρωθυπουργός στην Αλμπέρτα του Καναδά ζητά συγγνώμη από τους υγειονομικούς και όσους έχασαν τις εργασίες τους συνεπεία της κρίσης με την πανδημία και τους επαναφέρει στις θέσεις τους, και εσείς επιμένετε στο λάθος Ο κος Πλεύρης ακούει για τους υγειονομικούς και βγάζει φλύκταινες. Φέρτε πίσω τους υγειονομικούς τώρα!

Ως κυβέρνηση είστε αντιφατικοί, απόδειξη είναι ότι στον ΟΗΕ έφεραν ψήφισμα για την καταδίκη των ΝΑΖΙ και ζήτησαν από τις χώρες να λάβουν μέτρα για την απαγόρευση της παρουσίας τους. Τι έκανε η Ελλάδα; Καταψήφισε! Και αναρωτιέμαι γιατί το θέμα αυτό δεν το σήκωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ; Η Ελλάδα καταψήφισε το ψήφισμα για τους ναζι! Και ξέρετε γιατί; Για να δικαιολογηθεί η παρουσία όλων των μικροκομματιδίων που πιστεύετε ότι θα πάρουν δύναμη από την Ελληνική Λύση. Όμως εμείς δεν προχωράμε απλά. Καλπάζουμε!

Για εμάς στην Ελληνική Λύση δεν υπάρχει νίκη χωρίς μάχη, δεν υπάρχει σωτηρία χωρίς αγών, δεν υπάρχει λύτρωση χωρίς κόπο. Αυτά θα τα κάνει η Ελληνική Λύση στην μητέρα των μαχών που θα δοθεί στις εκλογές. Θα τα κάνει για την πατρίδα, για την Ελλάδα, για την ορθοδοξία. Για να γίνει ξανά μεγάλη η Ελλάδα που την εσείς την κάνατε μικρή. Και που η μικρή Ελλάδα δεν αξίζει στους Έλληνες.

Προηγούμενο άρθροΗ Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην τουριστική εκδήλωση “Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop” στο Άμστερνταμ
Επόμενο άρθροΣυμβολική φωταγώγηση του Δημαρχείου Νάουσας για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διαβητικών Ημαθίας «Γλυκιά Ισορροπία»