Ουκρανία: Η Ρωσία προσπαθεί να μας “εξαφανίσει από προσώπου γης”, λέει ο ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι

Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα σε διάφορες πόλεις της Ουκρανίας, δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιχειρεί να εξαφανίσει “από προσώπου γης” τη χώρα του.

 

“Προσπαθούν να μας εξοντώσουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης … να εξοντώσουν τους πολίτες που κοιμούνται στα σπίτια τους στην (πόλη της) Ζαπορίζια. Να σκοτώσουν ανθρώπους που πηγαίνουν στην δουλειά τους στο Ντνίπρο και στο Κίεβο”, έγραψε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

“Οι σειρήνες αεροπορικού βομβαρδισμού δεν σταματάνε να ηχούν σε όλη την Ουκρανία. Πύραυλοι μας χτυπάνε. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες”

Προηγούμενο άρθροΟυκρανία: Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εξετάζει από σήμερα σχέδιο απόφασης που καταδικάζει την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών από τη Ρωσία
Επόμενο άρθροΟυκρανία-Ρωσία: Η Μόσχα εκτόξευσε σήμερα το πρωί 75 πυραύλους εναντίον της Ουκρανίας, οι 41 από τους οποίους καταρρίφθηκαν, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις