Οι ΗΠΑ ενέκριναν τα επικαιροποιμένα εμβόλια για τον Covid – Κλίμα χαλάρωσης με τα μέτρα

Tην ώρα που συζήτηση στην Ελλάδα για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία καλά κρατεί, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ η γνωστή FDA ενέκρινε σήμερα Τετάρτη τα ενημερωμένα ενισχυτικά εμβολίου Covid-19 από τη Moderna και την Pfizer, μετέδωσε το απόγευμα το CNN. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ενημερωμένα εμβόλια Covid-19 λαμβάνουν άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Και τα δύο είναι δισθενή εμβόλια που συνδυάζουν το αρχικό εμβόλιο των εταιρειών με ένα που στοχεύει τις υπογραμμές BA.4 και BA.5 Omicron. Και οι δύο εταιρείες υπέβαλαν αιτήσεις στον FDA για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για τα ενημερωμένα εμβόλια τους την περασμένη εβδομάδα.

Το ενημερωμένο εμβόλιο της Pfizer είναι μια δόση 30 μικρογραμμαρίων εγκεκριμένη για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Το ενημερωμένο εμβόλιο της Moderna είναι μια δόση 50 μικρογραμμαρίων εγκεκριμένη για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Τα εμβόλια μπορούν να χορηγηθούν μόνο αφού συστηθούν από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Η συμβουλευτική ομάδα εμβολίων του CDC έχει προγραμματιστεί να ψηφίσει την Πέμπτη για το αν θα υποστηρίξει τη σύσταση των ενισχυτών για χρήση.

Πάντως σήμερα ο κ. Γκίκας Μαργιοκίνης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1, μίλησε καθησυχαστικά  για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ενώ τόνισε ότι τα χαλαρά μέτρα που ανακοινώθηκαν στα σχολεία, θα ισχύσουν μάλλον και για τους άλλους χώρους συνάθροισης, όπως τα εστιατόρια κ.λ.π.

Στο ίδιο κλίμα εντάσσεται και  η σημερινή ανακοίνωση μεγάλης εταιρείας κρουαζιέρας, που και αυτή με τη σειρά της ανακοίνωσε χαλάρωση των περιορισμών στα ταξίδια της.

Προηγούμενο άρθροΓ. Οικονόμου για Σ. Κούλογλου: “Οι ισχυρισμοί του είναι προϊόντα φρικτής λογικής πλάνης”
Επόμενο άρθροΠΑΣΟΚ.-ΚΙΝ.ΑΛ: Εφαρμογή τριγωνικών μετατάξεων στον τομέα της Υγείας