Με πρωτοβουλία του Δ. Μπιάγκη κατατέθηκε και έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό η Τροπολογία των Βουλευτών της Κέρκυρας για την ένταξη των δομών Υγείας της Κέρκυρας στις άγονες και προβληματικές περιοχής Α΄ Ζώνης

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης πραγματοποίησε Ομιλία στη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας: «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσια υγείας».

Μάλιστα, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κέρκυρας, κ. Δημήτρη Μπιάγκη κατατέθηκε η υπ’ αριθμόν: 1354/211/30-6-2022 Βουλευτική Τροπολογία με τίτλο: «Χαρακτηρισμός της Κέρκυρας ως άγονη και προβληματική περιοχή Α΄ κατηγορίας, λόγω κοινωνικών, γεωγραφικών και συγκοινωνιακών συνθηκών» την οποία συνυπέγραψαν οι Βουλευτές Κέρκυρας: κ. κ. Στέφανος Γκίκας και Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Βασικά Σημεία της Ομιλίας του Βουλευτή ήταν τα εξής:

 Το παρόν Σχέδιο Νόμου με τις συνεχόμενες παρατάσεις που προβλέπει, αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία αποσπασματικάπρόσκαιρα και με εφήμερο τρόπο παρά το γεγονός ότι έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Το Εθνικό Σύστημα υγείας έχει δοκιμαστεί σκληρά και συνεχίζει ακόμα να δοκιμάζεται καθημερινά και μαζί με αυτό δοκιμάζεται η υπομονή, η αντοχή και τα όρια των εργαζομένων σε αυτό.

► Τα Νοσοκομεία σ’ όλη την Επικράτεια αλλά ιδιαίτερα στα νησιά της χώρας μας βιώνουν μια δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα έχοντας να διαχειριστούν, όχι μόνο τους ντόπιους κατοίκους των νησιών μας, αλλά και τους εκατομμύρια επισκέπτες σ’ αυτά, την ώρα που η πανδημία συνεχίζει να ταλανίζει το δημόσιο σύστημα υγείας. Τη δεδομένη χρονική στιγμή που εκατοντάδες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού παραμένουν κενές, το προσωπικό αδυνατεί να διαχειριστεί την κατάσταση, η Κυβέρνηση συνεχίζει να μην αφουγκράζεται τα κελεύσματα των καιρών και να αδυνατεί να πάρει καίριες αποφάσεις.

► Τον Οκτώβριο του 2020 η Κυβέρνησή έκανε αποδεκτή Τροπολογία που κατατέθηκε από τους Βουλευτές της πλειοψηφίας με αποτέλεσμα να εξαιρείται η Κέρκυρα και μόνο από τις «άγονες» και «προβληματικές περιοχές» της Ζώνη Α΄ και τις ευεργετικές διατάξεις που αυτή προβλέπει.

► Αξίζει μόνο να υπογραμμιστεί ότι στην Ζώνη Α΄ συγκαταλέγονται νοσοκομεία με μικρότερη χιλιομετρική απόσταση από τριτοβάθμια νοσοκομεία από αυτήν που καταγράφει η Κέρκυρα όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα.

► Συνεπεία αυτού, το Νοσοκομείο της Κέρκυρας να είναι πρωταθλητής σε ιατρικά κενά πανελλαδικά και αυτό γιατί το Υπουργείο Υγείας αρνείται να επανεξετάσει σοβαρά τα δεδομένα που υπάρχουν.

 Σήμερα, με τα προβλήματα που σας προανέφερα δεν έχω παρά να επαναφέρω το θέμα με νέα Βουλευτική Τροπολογία που υπογράφουν όλοι οι Βουλευτές του Νομού και με την οποία αποκαλύπτονται με στοιχεία πέραν κάθε αμφισβήτησης η ανεπάρκεια των προσπαθειών σας για την κάλυψη των κενών θέσεων των υγειονομικών της περιοχής μας και σας ζητώ ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής να την κάνετε αποδεκτή. Το έχει ανάγκη το νησί. Το έχει ανάγκη ο τόπος.

► Ο λαός της Κέρκυρας αγωνιά, και περιμένει την απάντησή σας

Προηγούμενο άρθροΝέα ρύθμιση για τους εργάτες γης
Επόμενο άρθροΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Ν.Ε.Ε.Α Θεσσαλονίκης: Επίσκεψη στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης