Το γαστρονομικό γεγονός Ancient Greek Cuisine: Back to the Future, αποτελεί μια ιστορική στιγμή και ένα παγκόσμιο event που γίνεται για πρώτη φορά, με βάση την αρχαία Ελληνική διατροφή και τα συστατικά της κουζίνας της, από το παρελθόν στο σήμερα, προβάλλοντας τη χώρα μας διεθνώς.
Η έμπνευση για το συγκεκριμένο event ήταν ένα πιστεύω μου πολλά χρόνια πίσω. Πήρε σάρκα και οστά στη συνάντηση και συζήτηση μου το καλοκαίρι του 2021, με τον καθηγητή κύριο Κυριακίδη Τάσσο του Πανεπιστημίου Yale, στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στη Σπάρτη Λακωνίας.
Έτσι, δημιουργήθηκε το event, με την ελπίδα να ενώσει τα ελληνικά εθνικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές, με την Αρχαία Ελλάδα και την Αρχαία Σπάρτη, από το χθες στο σήμερα.
Νοιώθω πραγματικά ιδιαίτερη χαρά, δικαίωση και τιμή να προβάλλεται η Ελλάδα αλλά και η Σπάρτη σε όλον τον κόσμο, μέσω της Αρχαιοελληνικής γαστρονομίας και της σύγχρονης επιστήμης.
Οφείλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον καθηγητή Κυριακίδη Τάσσο και το σεφ Ψιλάκη Μιχάλη, για την θετική τους ανταπόκριση, τις ιδέες τους και για την εξαιρετική συνεργασία μας.
Εύχομαι η «Αρχαία Ελληνική Κουζίνα» να αποτελέσει το επίκεντρο της σημερινής διατροφής παγκοσμίως και η χώρα μας να γίνει ο σηματωρός των ποιοτικών τροφίμων του μέλλοντος