Χρ. Σταϊκούρας: Το 80% των πολιτών, τα μεσαία και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα θα δουν σημαντικές μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Σε λάθος κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση, είπε ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Κ. Σκανδαλίδης, αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για συρραφή μέτρων χωρίς αντίκρυσμα για όσους βιώνουν δραματικά την κρίση και την ακρίβεια. “Επιλέγετε να ελαφρύνετε λίγο και προσωρινά τους μη έχοντες, και, γενναία και μόνιμα τους έχοντες. Δεν είναι προοδευτική μεταρρύθμιση αυτή που φέρνετε”, είπε ο κ. Σκανδαλίδης.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Σκανδαλίδη, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας είπε ότι επιβάλλεται από την Ευρώπη να είναι προσωρινά τα μέτρα. Όλες οι χώρες παίρνουν προσωρινά μέτρα για να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση. Κατ’ αντιστοιχία έπρεπε να είναι προσωρινά τα μέτρα για την υγειονομική κρίση. Απαγορεύεται από το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού να βγεις εκτός του πλαισίου των μέτρων, είπε ο κ. Σταϊκούρας. Τόνισε ωστόσο ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση έχουν το πρόσημο της κοινωνικής αποτελεσματικότητας και της κοινωνικής ανταποδοτικότητας, δηλαδή το πρόσημο του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Η αγορήτρια του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα είπε ότι η όποια μείωση των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ αποτελεί “εμπαιγμό” και ότι το μόνο δίκαιο μέτρο θα ήταν να καταργηθεί το μνημονιακό αυτό “χαράτσι”.

Ο αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Β. Βιλιάρδος είπε ότι οι Έλληνες δε χρειάζονται ελεημοσύνη, αλλά παραγωγή πλούτου που θα μοιράζεται σε όλους δίκαια.

Από την πλευρά του, ο αγορητής του ΜέΡΑ25, Κρ. Αρσένης ζήτησε στοιχεία για τον ΕΝΦΙΑ στις δυτικές συνοικίες, τη Β΄ Πειραιά και όλες τις φτωχογειτονιές της Αθήνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΣημεία δωρεάν ελέγxου Covid-19, από τον ΕΟΔΥ, στις 18 Μαρτίου
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν αποκαλεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν “δολοφόνο δικτάτορα”, “σκέτο κακοποιό που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο κατά του λαού της Ουκρανίας”