Κων. Μπούμπας: «Αναγκαία η στήριξη των επιχειρήσεων λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους»

ΕΡΩΤΗΣΗ

  Του Κωνσταντίνου Μπούμπα , Βουλευτή Σερρών

Προς:   Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

            Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: «Αναγκαία η στήριξη των επιχειρήσεων λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους»

Κύριε , κύριε Υπουργέ,

Όπως πληροφορούμαστε, το αυξημένο ενεργειακό κόστος, όχι απλά συνεχίζει να ταλανίζει τις επιχειρήσεις, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, απειλεί την ίδια τους την επιβίωση. Η ενεργειακή κρίση, μετά και τα καινούρια δεδομένα, που δημιουργούνται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και πλήττει ανεπανόρθωτα όλους τους κλάδους των επιχειρήσεων. Η επιδότηση του ενεργειακού κόστους δίνει μια ανάσα στις επιχειρήσεις και είναι αναγκαίο να συνεχιστεί για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν επαρκεί για να για να καλυφθεί η ζημία που υφίστανται οι τελευταίες και οι οικονομικές συνέπειες φαντάζουν, πλέον, καταστροφικές για όλους: καταναλωτές, νοικοκυριά, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ιδιαίτερα μείζον είναι το θέμα για τις ενεργοβόρες βιομηχανικές επιχειρήσεις, που αδυνατούν να μετακυλήσουν στην κατανάλωση τις υπέρμετρες επιβαρύνσεις που υφίστανται από τον πολλαπλασιασμό του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ . Υπουργοί :

Ποια μέτρα σκοπεύετε να λάβετε, αφενός, για να μη μετακυλιστεί στην κατανάλωση η τεράστια αύξηση του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων, και αφετέρου, για να εξασφαλιστεί η επιβίωσή τους στις κρίσιμες συνθήκες που περνάει η χώρα μας;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Μπούμπας

Προηγούμενο άρθροΛΟΤΤΟ: Κλήρωση & διαλογή της 9ης-03-2022
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών