Μελίκη – Αγκαθιά και Τριποτάμος – Αγία Μαρίνα τα ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣ Ημαθίας

Με τους αγώνες της 12ης αγωνιστικής που περιλαμβάνουν δύο μεγάλα ντέρμπι και θα διεξαχθούν το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Ημαθίας.

Το σημαντικότερο παιχνίδι της αγωνιστικής είναι το παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Μελίκης μεταξύ του τοπικού Φιλίππου και της Νίκης Αγκαθιάς. Ένα γειτονικό ντέρμπι με όλα τα αποτελέσματα να φαντάζουν πιθανά και τα βλέμματα των φιλάθλων της Ημαθίας να είναι στραμμένα κυρίως σε αυτή την αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στις πέντε πρώτες προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στα play-off, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα επιδιώξουν να πάρουν το τρίποντο για να παραμείνουν τουλάχιστον στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, καθώς την ίδια ώρα ο Αστέρας Τριποτάμου κοντράρεται εντός έδρας με τον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας. Ένα παιχνίδι που σίγουρα θα παίξει ρόλο το ποιος το θέλει περισσότερο με τους γηπεδούχους να έχουν καλή ψυχολογία μετά την καλή εμφάνιση που πραγματοποίησαν την προηγούμενη αγωνιστική στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τριποτάμου, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στις ομάδες αγωνίζονται οι δύο πρώτοι σκόρερ της κατηγορίας.

Το δεύτερο ποιο σημαντικό παιχνίδι της ημέρας είναι η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο «μαντρί» του Τριποτάμου μεταξύ του τοπικού Αστέρα και του Μέγα Αλέξανδρου Αγίας Μαρίνας. Το συγκρότημα του Τάσου Χουρσουζίδη θέλει να σημειώσει την δεύτερη νίκη σε διαδοχικό ντέρμπι για να πάει την επόμενη εβδομάδα στην Αγκαθιά με ανεβασμένη ψυχολογία, σε παιχνίδι που θα επιδιώξει την εδραίωση στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αναμφισβήτητα ένα παιχνίδι που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ο Μέγας δείχνει ικανός να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του δοθούν και να βάλει δύσκολα στους έμπειρους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει ο Αστέρας.

Με υπηρεσιακό προπονητή θα εμφανιστεί ο ΦΑΣ Νάουσα στην Κουλούρα μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Μερκούρη Καραλιόπουλο. Ο Δημήτρης Κοτζάμπασης θα καθίσει στον πάγκο για το παιχνίδι με τον ΠΑΟ, ενώ ο έμπειρος Γιάννης Κερλίδης θα αναλάβει την ομάδα από την προσεχή Δευτέρα. Η νίκη είναι μονόδρομος για τον ΦΑΣ που θέλει να εκμεταλλευτεί το ευνοϊκό πρόγραμμα των επόμενων δύο αγωνιστικών και να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της φετινής κούρσας.

Στο Μακροχώρι κοντράρονται η τοπική ομάδα με τον ΓΑΣ σε μία άτυπη ρεβάνς του αγώνα Κυπέλλου της Τέταρτης, όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 2-0. Με νίκη η ομάδα του Γιώργου Απόσογλου προσπερνά το Μακροχώρι, ενώ με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι θα διατηρήσουν ή θα αυξήσουν την βαθμολογική τους διαφορά από την Ένωση Απόστολου Παύλου. Ένα από τα πιο αμφίρροπα παιχνίδια της αγωνιστικής.

Τέλος το πρόγραμμα της αγωνιστικής συμπληρώνει η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Μέσης, όπου έχουμε ντέρμπι ουραγών μεταξύ του Άχθου Αρούρη και του ΓΑΣ Ροδοχωρίου. Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να ξεκολλήσουν από την ουρά του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι φιλοξενούμενοι να σημειώσουν την πρώτη τους νίκη εκτός έδρας. Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού η παρουσία των ένθερμων φιλάθλων του Άχθου που αναμένεται για άλλη μία φορά να δημιουργήσουν μία πρωτόγνωρη ατμόσφαιρα που όμοια της δεν βλέπουμε συχνά στα άλλα γήπεδα της Ημαθίας. Όλοι οι αγώνες της 12ης αγωνιστικής που θα διεξαχθούν το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν στις 15.00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα
Αστέρας Τριποτάμου – Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας
ΠΑΟ Κουλούρας – ΦΑΣ Νάουσα
Φίλιππος Μελίκης – Νίκη Αγκαθιάς
Άχθος Αρούρης – ΓΑΣ Ροδοχωρίου
Μακροχώρι – ΓΑΣ Κοπανός

Screenshot 20211211 001833 Samsung Internet

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού συνεχίζεται μολονότι η χώρα φθάνει το ορόσημο της χορήγησης 200 εκατ. δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 (PBS)
Επόμενο άρθροΒρετανία: 148 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, σχεδόν 51.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες