Μέλι ο φίλος της επιδερμίδα μας

alimperti maria katsani
Γράφει η Δημοσιογράφος Μαρία Αλιμπέρτη – Κατσάνη

Ο καλύτερος τρόπος ώστε η επιδερμίδα μας να αποκτήσει την πιο μελωμένη και λεία όψη της και τα μαλλιά μας την πιο υγιή λάμψη, είναι να κάνουμε χρήση το μέλι.

Το μέλι είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο αποτελεσματικά «μυστικά» ομορφιάς που υπήρξαν ποτέ. Θα σας αποκαλύψουμε μερικά μυστικά από την αρχαιότητα, αυτά που χρησιμοποιούσε η Κλεοπάτρα και οι Ελληνίδες για να είναι πάντα όμορφες.

Μέλι 51 Μέλι στο αφρόλουτρο.

Προσθέτουμε 1/2 φλιτζανιού μέλι στη γεμάτη μπανιέρα μας ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει στο ζεστό νερό έτσι ώστε να γίνει ένα με το αφρόλουτρο, και απολαμβάνουμε το χαλαρωτικό μπάνιο που θα μας προσφέρει  γλυκιά, μεταξένια, και χυμώδης επιδερμίδα.

2 Μέλι για λαμπερά μαλλιά.

Ανακατεύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, ένα κουταλάκι γλυκού φρέσκο λεμόνι και 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Μετά το λούσιμο στεγνώνουμε τα μαλλιά απαλά με μια πετσέτα και απλώνουμε το μείγμα μας στα μαλλιά. Δεν τα ξεβγάζουμε και αν είναι δυνατόν τα αφήνουμε να στεγνώσουν χωρίς μπιστολάκι. Θα έχουμε ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα!

μέλι 33 13 Μέλι ενυδατική μάσκα προσώπου.

Αναμειγνύουμε 2 κουταλιές μέλι με 2 κουταλάκια του γλυκού γάλα ή ξινόγαλο. Το απλώνουμε στο πρόσωπο για 10 λεπτά, ξεπλένουμε και θα απολαύσουμε απαλό και λαμπερό δέρμα.

4 Μέλι και μήλο για την τόνωση του δέρματος στο πρόσωπο.

Μπορεί να το φάτε σαν φρουτόκρεμα, αλλά αν αντισταθείτε θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα της ενυδάτωσης της επιδερμίδας σας.  Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε 1 μικρό καλά πλυμένο με την φλούδα του, μια κουταλιά σούπας μέλι. Όταν γίνει ομοιογενείς πολτός τον απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο, αφήνουμε για 15′ και ξεπλένουμε απαλά.

Προηγούμενο άρθροΤο παγκόσμιο προσκοπικό Γραφείο και το πρόγραμμα του ΟΗΕ για το περιβάλλον, ανανέωσαν την σύμπραξή τους
Επόμενο άρθροΓ΄ ΕΠΣΗ (11η αγων): Αποτελέσματα – Βαθμολογία – Επόμενη αγωνιστική