Ομιλία Κυρ. Βελόπουλου στη Βουλή για το σ/ν του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: «Κύρωση συμφωνίας τροποποίησης της από 24.6.2016 Σύμβασης Παραχώρησης που τιτλοφορείται «Σύμβαση Παραχώρησης σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χώρων και περιουσιακών στοιχείων εντός του Λιμένος Πειραιώς» μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της “Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.”».

Αναρωτιέμαι σε τι χώρα ζούμε. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ είστε ίδιοι. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προ ημερών είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε την πώληση δημόσιας περιουσίας. Και τώρα βλέπουμε ότι η ΝΔ συνεχίζει αυτή την πολιτική.

Γνωρίζετε ποια είναι η σημασία του λιμανιού του Πειραιά; Ο Πειραιάς είναι πύλη για την Ευρώπη για τα εμπορεύματα των Κινέζων. Γιατί οι Κινέζοι χρειάζονται ένα λιμάνι για τα εμπορεύματά τους και εσείς αντί να το εκμεταλλευτείτε και να τους εκβιάσετε ώστε να αγοράζουμε φθηνά τους το δίνετε τζάμπα! Έχουμε μια εμπορική σύγκρουση ΗΠΑ και Κϊνας. Και αναρωτιέμαι γιατί πουλάτε στους Κινέζους, αφού είστε στοιχισμένοι πίσω από τα αμερικανικά κελεύσματα; Δίνετε τζάμπα στου Κινέζους χωρίς να πάρετε μια επένδυση από αυτούς.

Και επαναλαμβάνω ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είστε ίδιοι. Άλλωστε αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 60% των νομοσχεδίων σας. Το ίδιο έκανε και το ΚΙΝΑΛ. Άρα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ έχουμε μια καλή κυβέρνηση. Επομένως πώς ασκείτε κριτική; Εμείς τουλάχιστον έχουμε ψηφίσει το 35% των ν/σ και φροντίζουμε να ασκούμε εποικοδομητική κριτική.

Σήμερα ο εκπρόσωπος του State Department ανακοίνωσε την επ’ αόριστον χρονική παράταση της συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις. Πρώτη φορά στα χρονικά της ΝΔ επιβεβαιώνετε την αμερικανο-δουλεία σας και μάλιστα με τον χείριστο τρόπο. Πάντα η συμφωνία ήταν για 1 ή 2 έτη. Τώρα εσείς δεσμεύετε τη χώρα για τα επόμενα χρόνια, για να έχουν βάσεις οι Αμερικανοί χωρίς η χώρα να κερδίσει τίποτα. Τα λιμάνια σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Σούδα τα δώσατε. Είστε κυριολεκτικά losers και δεν είστε win – win.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με τους Γάλλους, πρώτοι εμείς σας επισημάναμε την αναγκαιότητά της, σας είπαμε ότι πρέπει να αγοράστε τα Rafale και να πάρετε φρεγάτες, που είναι πολύ καλά πλοία και οι ναύαρχοί μας τα ήθελαν. Τώρα όμως σας λέμε ότι αυτή η συμφωνία που υπογράψατε έχει κενά. Το κείμενο μιλά για πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας όταν υπάρχουν «δημιουργικές ασάφειες» και το χειρότερο όταν δεν επιβεβαιώνει την αμυντική συνδρομή της Γαλλίας σε περίπτωση επιθέσεως από νατοϊκή χώρα.

Στα άρθρα 3 και 8 η συμφωνία καθιστά ρητά ότι προκρίνεται πρώτα το ΝΑΤΟ. Δηλαδή αν επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα η Γαλλία δεν δεσμεύεται να συνδράμει τη χώρα μας. Αυτό είναι προσωπική αποτυχία του πρωθυπουργού. Αυτό σας υπογραμμίζαμε όλο αυτόν τον καιρό. Σας ζητούσαμε να μην πάτε να αγοράσετε όπλα σαν ιθαγενείς χωρίς να κερδίσετε τίποτα. Το ΝΑΤΟ είναι ένας παγιωμένος βραχίονας.

Και όταν οι Νέο-Δημοκράτες χειροκροτούσαν για την σύναψη της συμφωνίας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε διαφορές που υπάρχουν για τις θαλάσσιες ζώνες. Μα μέσα στις θαλάσσιες ζώνες είναι η αιγιαλίτιδα ζώνη, είναι ο αέρας και είναι και η θάλασσα. Και εδώ μιλάμε για μονομερώς ασκούμενο δικαίωμα της χώρας μας, που δεν το διαπραγματεύεται με κανέναν.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός λοιπόν μίλησε για αμοιβαίες υποχωρήσεις. Και ρωτώ, αγοράζει όπλα για να κάνει υποχώρηση; Πού; στην μειωμένη επήρεια που επικαλούνται οι Τούρκοι; Δώσατε μειωμένη επήρεια, δηλαδή  μειωμένη εθνική κυριαρχία στους Ιταλούς και τους Αιγύπτιους και τώρα λέτε θα πάμε στη Χάγη. Μα αυτό λέγεται εθνική προδοσία. Και ζητά ο πρωθυπουργός υποχωρήσεις; Υποχωρήσεις σε τι; Και αν υποχωρήσουμε εμείς, οι Τούρκοι σε τι θα  υποχωρήσουν;

Έχετε όμως όλα τα ΜΜΕ με το μέρος σας, τους λαδώνετε και εκείνοι σας λιβανίζουν όλη την ημέρα. Και η κυβέρνηση αποκρύπτει ότι ο πρωθυπουργός έχει νομιμοποιήσει από το παράθυρο το τουρκο-λιβυκό σύμφωνο. Και σε αυτό ακριβώς οφείλεται η παρουσία της Τουρκίας ανατολικά της Κρήτης.

Λέτε ψέματα στον ελληνικό λαό. Δεν αμύνεστε. Δεν κάνετε το παραμικρό. Πολλοί βουλευτές σας είναι πατριώτες αλλά φοβούνται την απλή αναλογική. Η κομματική πειθαρχία δημιουργεί αναταραχή στα πατριωτικά τους αισθήματα. Εγώ τους καλώ να μην ψηφίζουν ό,τι φέρνει η κυβέρνηση.

Μίλησε στον ΟΗΕ ο πρωθυπουργός για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων και είπε ότι τα πετρέλαια είναι διαμάχη του περασμένου αιώνα και ένα αγαθό που χάνει την αξία του. Εγώ λοιπόν σας λέω ότι ο πρωθυπουργός έχει κακούς συμβούλους. Δεν μπορεί να λέει ότι το φυσικό αέριο χάνει την αξία του. Και ρωτώ: Δεν έχει υπ’ όψιν του την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας, που βρίσκεται στην Ντόϊτσε Μπανκ, και το οποίο κάνει λόγο για 300 δις ευρώ δυνητικά κέρδη για την χώρα μας από την εξόρυξη φυσικού αερίου; Καταθέτω την έκθεση στα πρακτικά. Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρίζει 300 δις, την ώρα που πεινά ο ελληνικός λαός και όταν χαρίζει επιπλέον 270 δις από τους λιγνίτες, αυτό σημαίνει 570 δις, που είναι χρήματα των Ελλήνων και που τα πετά στα σκουπίδια. Αυτό είναι εθνικό έγκλημα.

Έχω εξοργιστεί. Είστε πραγματικά απαρχαιωμένα κόμματα. Λειτουργείτε με την λογική του ’80 και του ’90, με την αντίληψη του «ανήκομεν εις την Δύσιν». Είναι λάθος αντίληψη, γιατί αφορά την εποχή που υπήρχαν οι δύο πόλοι ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης. Εσείς αρνείστε την σκέψη. Δεν προσαρμόζεστε στο πραγματικό διεθνές περιβάλλον. Σήμερα υπάρχουν πολλοί πόλοι. Υπάρχει η Κίνα, η Ινδία, η Γαλλία. Δεν είναι πια διπολικό το σύστημα. Πρέπει να ανήκετε εκεί οπου είναι το εθνικό συμφέρον. Το συμφέρον της Πατρίδας. Το συμφέρον των Ελλήνων.

Φοβάμαι ότι βασική προτεραιότητά σας δεν είναι η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας αλλά η επιβίωση των βουλευτών στα έδρανά τους και τους υπουργικούς θώκους, για να βιοπορίζονται και να υπάρχουν πολιτικά. Όμως δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Αυτό το σύστημα πρέπει να αλλάξει χθες. Εμείς είμαστε το καινούργιο. Εμείς θα αλλάξουμε όλο αυτό το σύστημα. Οι βουλευτές δεν επιλέγονται από τον λαό για να αντιπροσωπεύουν τον λαό. Κάνετε λάθος. Γίνατε πρώτα εκπρόσωποι των κομμάτων σας και μετά αντιπρόσωποι του λαού. Οι βουλευτές εκλέγονται για να εκπροσωπούν κάθε Έλληνα ξεχωριστά και την Ελλάδα ολόκληρη.

Και αναφέρομαι στον Έλληνα. Έλληνα, είναι πολιτική παράνοια να επιμένεις στο ίδιο λάθος περιμένοντας άλλο αποτέλεσμα. Ψηφίζεις το λιγότερο κακό και περιμένεις το καλύτερο που δεν έρχεται ποτέ. Έχει έρθει λοιπόν η Ελληνική Λύση, η μοναδική λύση των Ελλήνων που θα δώσει διέξοδο σε αυτή τη σκοτεινή διαδρομή. Απευθύνομαι στο 55% των Ελλήνων που είναι δυσαρεστημένοι, που δεν πήγαν να ψηφίσουν. Τους καλώ να δώσουν μια Κυριακή από τη ζωή τους και να πάνε να μας ψηφίσουν για να τους χαρίσουμε χιλιάδες μέρες χαράς και χιλιάδες επιτυχίες.

Σας καταγγέλλουμε, γιατί βάζετε τα κόμματα στα σχολεία. Γιατί σπέρνετε τον κομματισμό τους χώρους μάθησης. Γιατί ρίχνετε λάδι στη φωτιά με το μοίρασμα φυλλαδίων. Γιατί κάνετε κομματικό προσηλυτισμό. Γιατί επωάζετε το αυγό του φιδιού. Έξω τα κόμματα από τα σχολεία. Συγχαρητήρια, τα καταφέρατε! Αναγεννήσατε από τις στάχτες του τον φοίνικα και τα φασισταριά.

Μακριά τα απολυταρχικά καθεστώτα. Μακριά τα ναζιστικά καθεστώτα. Είναι ντροπή να βγαίνουν τα φασισταριά και να χαιρετούν ναζιστικά. Τους εξαφάνισε στις εκλογές ο ελληνικός λαός και εσείς τους επαναφέρατε. Όταν κυβερνήσει η Ελληνική Λύση και είναι κοντά η μέρα, τα κόμματα θα ξηλωθούν από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Ούτε μία παράταξη σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Θέλω όμως να μιλήσω λίγο και για την οικονομία. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, έχετε εξευτελίσει την Ελλάδα και τους Έλληνες με τις λάθος οικονομικές επιλογές σας. Και συνεχίζετε να παραπλανάτε τον κόσμο. Πώς το κάνετε; Με 10 τρόπους:

-1) Αντιστροφή της προσοχής – παραπλάνηση: Σκόπιμες ειδήσεις που παρουσιάζονται ως σημαντικές, για να κρύψουν τις πραγματικά σημαντικές.

-2) Σκόπιμη δημιουργία προβλημάτων, με ταυτόχρονη παροχή λύσεων, για να μην αντιδρά ο πληθυσμός – αυτή είναι η επικοινωνιακή πολιτική των αυταρχικών καθεστώτων.

-3) Διαβάθμιση των δυσάρεστων αλλαγών, ώστε η μάζα να ελπίζει ότι όλα θα περάσουν και θα γίνουν καλύτερα.

-4) Μετάθεση των επιδιωκόμενων αλλαγών στο μέλλον. Έτσι αυξάνεται η πιθανότητα αποδοχής επειδή ο πολίτης συνηθίζει στην ιδέα.

-5) Η ομιλία στις μάζες σαν να πρόκειται για μικρά παιδιά. Έτσι νιώθουν ανάλογα ασήμαντοι και είναι ευκολότερο να τους πει κάποιος δυσάρεστες αλήθειες.

-6) Έμφαση στα συναισθήματα και όχι στην λογική. Έτσι εμποδίζεται η κριτική σκέψη

-7) Διατήρηση της κοινωνίας σε άγνοια. Γιατί οι μάζες δεν πρέπει να είναι σε θέση να κατανοούν τις μεθόδους και τις τεχνικές χειραγώγησης. Επομένως, όσοι προσπαθούν να τις «ξυπνήσουν» συκοφαντούνται, διακωμωδούνται, χαρακτηρίζονται οπαδοί θεωριών συνωμοσίας.

-8) Χειραγώγηση της σκέψης του λαού, ώστε να πειστεί ότι είναι μετριότητα.

-9) Μετάλλαξη της αντίστασης σε συναίσθημα κακής συνείδησης, γιατί χωρίς καμμία ενέργεια δεν υπάρχει άμυνα. Όταν η κοινωνία πείθεται συλλογικά ότι είναι ανόητη, διεφθαρμένη και ανίκανη, άρα ένοχη για τα δεινά της, εξουδετερώνεται πλήρως. Εξουδετερώσατε την αντίσταση της κοινωνίας. Κάνατε τον Έλληνα ενοχικό.

-10) Γνώση των ανθρώπων καλύτερα από τους ίδιους. Είναι τεράστια η απόσταση μεταξύ πολύ υψηλών εισοδηματικών στρωμάτων από τη μάζα, άρα ακόμα και η μεσαία τάξη έχει μείνει πολύ πίσω διανοητικά και επομένως είναι πολύ εύκολη η χειραγώγησή της.

Χθες άκουσα τον πρόεδρο των μικρών super markets να λέει ότι οι πολυεθνικές που έχουν άσυλο και ασυλία στην Ελλάδα, πουλούν 15% πιο ακριβά τα ίδια τρόφιμα στην Ελλάδα, απ’ ό,τι στην Γαλλία, ή την Γερμανία. Αυτό σημαίνει 40% με 50% πιο ακριβά στο πορτοφόλι του Έλληνα. Βάλτε επιτέλους τέλος στην αισχροκέρδεια, στα καρτέλ, στις πολυεθνικές. Ο Έλληνας δεν μπορεί να πάρει γάλα για το παιδί του. Στην Γερμανία το γάλα πωλείται 85 λεπτά και εδώ η τιμή φθάνει το 1,40 ή 1,50 ευρώ. Γιατί;;

Σπάτε την οικονομική δομή της χώρας. Μόνο 550 επιχειρήσεις απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους. Το 95% απασχολούν λιγότερους από 9. Σκοτώνετε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο υπουργός ανάπτυξης βγαίνει στα κανάλια και χαίρεται. Και δεν ντρέπεται που λέει ότι οι μικρές επιχειρήσεις δεν θα έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό.

Οι δηλώσεις υπουργών σας προκαλούν γέλιο. Φαίνονται ότι είναι αδαείς:

-Υπουργός σας δήλωσε: «Υπάρχουν εργαζόμενοι που θέλουν να είναι ελεύθεροι συνεργάτες. Τους έχω συναντήσει».

-Άλλος υπουργός σας είπε: «θα γίνει απορρόφηση των ανατιμήσεων με μείωση φόρων και εισφορών» Και ο φτωχός που δεν μπορεί να πληρώσει; Και οι άνεργοι; Και οι συνταξιούχοι;

-Άλλος υπουργός σας που είναι και παπαγαλάκι των δανειστών μίλησε για μη χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων και κλείσιμό τους.

-Άλλος υπουργός σας είπε ότι είναι μικρές οι διαφορές μεταξύ Ελλάδα και ΕΕ. Έχει πάει ποτέ στη Ευρώπη για να δει πώς ζουν οι Ευρωπαίοι και πώς οι Έλληνες;

-Υπουργός σας είπε ότι το δημόσιο χρέος αυξήθηκε μόνο σε ποσοστό ΑΕΠ. Ποιος σας τα έμαθε αυτά; Δεν καταλαβαίνεται ότι χάσατε 70 δις;

-Δικός σας υπουργός είπε ότι η επιτυχημένη πολιτική οδηγεί στις αυξήσεις των τιμών. Είστε με τα καλά σας;

Η χώρα βυθίζετε στα χρέη και τα ελλείμματα και η κυβέρνηση αναφέρεται σε επιτυχίες θριαμβολογώντας. Θυμίζετε τον Τιτανικό λίγο πριν την σύγκρουση με το παγόβουνο. Έτσι και εσείς θα βυθιστείτε στις επόμενες εκλογές, γι’ αυτό και όταν έχετε κάποιο πρόβλημα πετάτε μια δημοσκόπηση.

Έχετε κάνει την Ελλάδα ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη. Έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, το ακριβότερο WEB στην Ευρώπη, το ακριβότερο κινητό στην Ευρώπη, το πιο αργό INTERNET στην Ευρώπη, τα ακριβότερα ρούχα και παπούτσια, τα ακριβότερα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ. Κοστίζετε πολύ ακριβά στους Έλληνες.

Είστε η κυβέρνηση των ολιγαρχών. Νοιάζεστε για την τσέπη την δική σας και των φίλων σας. Εμείς απαιτούμε, φωνάζουμε: Πρώτα η Ελλάδα, Πρώτα οι Έλληνες. Μια τετραετία και θα τα αλλάξουμε όλα αυτά. Θα επανιδρύσουμε το κράτος. Το Ελληνικό Κράτος. Το κράτος των Ελλήνων.

Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Ισπανία: Η λάβα του ηφαιστείου στα Κανάρια έφθασε στον ωκεανό
Επόμενο άρθρο«Μαντάς σε Υπερταμείο για αεροδρόμιο: Επιλέχθηκε ο τεχνικός σύμβουλος για τον διαγωνισμό παραχώρησης»