ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού

Επιστολές, στις αδελφοποιημένες πόλεις από όλον τον κόσμο, με αίτημα την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα αποστείλει ο δήμος Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας στην εκδήλωση μνήμης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων που έγινε το πρωί στο μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Εμείς ως απόγονοι επιζήσαντες εκείνων των ηρώων και αγωνιστών του Πόντου έχουμε χρέος και μνημονεύουμε τους νεκρούς μας όλο το χρόνο», δήλωσε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, Χριστίνα Σαχινίδου, ενώ την ανάγκη διεθνοποίησης του ζητήματος της γενοκτονίας των Ποντίων τόνισαν στους χαιρετισμούς τους, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αλλά και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η τελετή ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση, παρουσία πολιτικών και τοπικών αρχών της πόλης, ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο και ολοκληρώθηκε με ποιήματα και ποντιακά τραγούδια. Χαιρετισμοί από την Αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και τον Κωνσταντίνο Γκιουλέκα βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ. Στην κάμερα του ΑΠΕ ΜΠΕ, εκτός από τον δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη, μιλάει επίσης ο Γιάννης Αμανατίδης, βουλευτής Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. 

 ΑΠΕ ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ
Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Η Βουλή τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: H Ισπανία στέλνει πίσω τους μετανάστες που φτάνουν στη Θέουτα