ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Ανοιχτή η εστίαση από σήμερα, χωρίς μουσική, με τραπεζοκαθίσματα αποκλειστικά σε ανοικτό χώρο

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Ανοιχτή η εστίαση από σήμερα, χωρίς μουσική, με τραπεζοκαθίσματα αποκλειστικά σε ανοικτό χώρο

Ανοικτά έως τις 10:45 το βράδυ, από σήμερα και καθημερινά, είναι τα καταστήματα εστίασης χωρίς μουσική και με τραπεζοκαθίσματα αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, ενώ οι πολίτες πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 6 με SMS στο 13033. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, η ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 27683 (ΦΕΚ Β 1814/29 -4-21) τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα 3 Μαΐου και ώρα 6:00 π.μ έως την Δευτέρα 10 Μαΐου και ώρα 6:00 π.μ και επιτρέπεται:

Η λειτουργία μόνο των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργία για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης (π.χ. εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, εκτός από φοιτητικά εστιατόρια]) υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, β) φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών, γ) μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους κάτωθι υγειονομικούς όρους: – Απολύμανση καταλόγων κατά την εναλλαγή των πελατών στα τραπέζια – Τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι – Υποχρεωτική χρήση μάσκας από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής – Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι – Τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων (0.90εκ εάν δεν παρεμβάλλεται καρέκλα μεταξύ των τραπεζιών, 1.20εκ εάν παρεμβάλλεται στην πλευρά του ενός εκ των 2 τραπεζιών καρέκλα και 1.80εκ εάν παρεμβάλλονται στις πλευρές και των 2 τραπεζιών καρέκλες).

AΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΤ

 

Προηγούμενο άρθροΚατανομή κατά νομό στην Κεντρική Μακεδονία των 391 νέων κρουσμάτων κορονοϊού
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Με τον πρώτο εμβολιασθέντα κατά του κορονοϊού στη χώρα μας συναντήθηκαν ο Β. Κικίλιας και η Δ. Μιχαηλίδου