Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: «Μαρκουλάκη» πάρε τηλέφωνο να παίξουν «τα τρανζίστορ τ’ αμερικάνικα»

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι αι την κάνει!)

Γιάννης Καφάτος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

«Μαρκουλάκη»  πάρε τηλέφωνο να παίξουν «τα τρανζίστορ τ’ αμερικάνικα»

Η κατάσταση που ζούμε μόνο με χιούμορ, μάσκα και εμβόλια μπορεί αντιμετωπιστεί.

Μάσκα και εμβόλια για προφανείς λόγους: προστασία από τη διασπορά και προστασία του οργανισμού, θωράκιση κατά του ιού.

Το χιούμορ πάλι μπορεί  να μας γλυτώσει από επικίνδυνες καταστάσεις που προκαλούν στον οργανισμό καταστάσεις σαν αυτές που αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Γι’ αυτό επικαλούμαι τον πρωθυπουργικό φίλο Μαρκουλάκη που με ένα τηλέφωνο είχε καθαρίσει για τα θέατρα. Τη θυμάσαι την υπόθεση;

Δεν πειράζει κι αν δεν τη θυμάσαι. Άλλωστε και η «μνήμη χρυσόψαρου» έχει και αυτή τις ιαματικές της  επιδράσεις αφού δεν γεμίζει τον «σκληρό», δεν μπλοκάρει την εγκεφαλική μας ram και αντέχουμε στα επόμενα, αφού έχουμε βάλει στην πάντα τα προηγούμενα.

Δεν έχω και 40 χιλιάρικα να τα μοιράσω σε δυο παλικάρια να έρθουν να με πυροβολήσουν μπας και ξελαμπικάρω. Καταλαβαίνεις; Η κατάσταση μου είναι πολύ σοβαρή  και μόνο αν την πάρω στην πλάκα θα τη βγάλω καθαρή.

Μα είναι δυνατόν στα μέτρα προστασίας μας να απαγορεύεται η μουσική στα καφέ – μπαρ και στα ταβερνάκια;
Δεν πίστευα στ’ αυτιά μου όταν το άκουσα.

Κάνε την εικόνα: Είσαι στο καφέ, στο μπαράκι, στην ταβέρνα ντούρος, ασφαλής και θωρακισμένος από τον φονικό ιό, κάπου στην κωλότσεπη ή στο κινητό έχεις το ραντεβού για το εμβόλιό σου – κι αν δεν έχεις κλείσει ραντεβού να το κάνεις σε παρακαλώ – αλλά στη μούγκα. Γιατί αν στο ηχείο παίξει λίγο Μπόουι, λίγο Κότσιρα, λίγο Πάτι Σμιθ, Μποφίλιου ή Πέγκυ Ζήνα, ό,τι τέλος πάντων φτιάχνει τον μαγαζάτορα τότε ο κακός ιός θα τρυπώσει μέσα σου εσύ ακολούθως θα τον βγάλεις έξω σου και πάει. Διαδόθηκε.

Αφού πλάκα μας κάνουν μόνο με πλάκα μπορώ να αντιδράσω για να  παραμείνω κόσμιος και ευγενής.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ρουφιάνα η μουσική έχει πολλά ποδάρια, σαν τον διάολο ένα πράμα. Μπορεί να σε κάνει υποχείριό της. Και να σου τύχει κανένας σατανιστής dj να σου παίξει ανάποδα κανά hotel California και να μπει μέσα σου ο βελζεβούλης…

Καλά μας κάνουν και θα μας έχουν χωρίς μουσική. Άκου μουσική. Δεν πα να είσαι εμβολιασμένος. Η μουσική μπορεί να σε ξεμβολιάσει, να σε ξεβαφτίσει και να σε οδηγήσει σε αντικοινωνικές ατραπούς.

Κάτσε στη μούγκα σου και πολύ σου είναι που θες και μουσική, γιατί προφανώς ο Μαρκουλάκης δεν θα πάρει τηλέφωνο.

(Το μόνο που δεν είναι πλάκα στο κείμενο είναι το γεγονός ότι πρέπει να κλείσουμε ημερομηνία εμβολιασμού και να συνεχίσουμε να φοράμε μάσκα και να είμαστε προσεκτικοί)

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον δεν επιδιώκει την «κλιμάκωση» με τη Ρωσία
Επόμενο άρθροΕλεύθερες», από σήμερα, οι διαδημοτικές μετακινήσεις, εντός της περιφερειακής ενότητας