ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Ν. Δένδιας: Αυτό που θα οδηγήσει τα Δυτικά Βαλκάνια στον 21ο αιώνα, είναι η ευρωπαϊκή προοπτική και οι ευρωπαϊκές αξίες

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Ν. Δένδιας: Αυτό που θα οδηγήσει τα Δυτικά Βαλκάνια στον 21ο αιώνα, είναι η ευρωπαϊκή προοπτική και οι ευρωπαϊκές αξίες

«Αυτό που θα οδηγήσει τα Δυτικά Βαλκάνια στον 21ο αιώνα είναι η ευρωπαϊκή προοπτική, οι ευρωπαϊκές αξίες, η συνεννόηση και η καλή γειτονία», επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε με τον υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, Τζόρτζε Ραντούλοβιτς, (Đorđe Radulović), ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο κ. Δένδιας επανέλαβε την «προσήλωση της Ελλάδος στην ατζέντα της Θεσσαλονίκης και τη σταθερή υποστήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, πάντοτε υπό την γνωστή αιρεσιμότητα», ενώ πρόσθεσε πως «η ΕΕ θα πρέπει να δώσει ένα σαφές μήνυμα προς αυτή την κατεύθυνση, κάτι που θα τονίσω και στο επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, όταν θα έχουμε τη συζήτηση για τα Δυτικά Βαλκάνια».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, Τζόρτζε Ραντούλοβιτς, υπογράμμισε πως η επίσκεψη στη σύμμαχο και φιλική Ελλάδα είναι επιβεβαίωση εξαιρετικών διμερών σχέσεων και ευχαρίστησε τη χώρα για τη συνεχόμενη πολιτική στήριξη στο Μαυροβούνιο στον ευρωπαϊκό του δρόμο.

ΑΠΕ ΜΠΕ / ΕΡΤ
Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Ο ρωσικός στρατός αποσύρεται από τα σύνορα της Ουκρανίας
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Κώστας Αχ. Καραμανλής: “Η Θεσσαλονίκη έχει το αεροδρόμιο που της αξίζει”