ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Ενημέρωση για την πανδημία: Τι θα ισχύσει για τα self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Ενημέρωση για την πανδημία: Τι θα ισχύσει για τα self tests για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ανοίγουν ξανά για να λειτουργήσουν δια ζώσης τα λύκεια της επικράτειας, με υποχρεωτική τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ κορονοϊού (self test) για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Όπως ανέφερε στην ενημέρωση για την πανδημία, την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, η υπουργός Παιδείας, «το self-testing είναι μία διαδικασία εύκολη και απλή, μία διαδικασία που χρησιμοποιείται και σε άλλες χώρες για τη λειτουργία των σχολείων». Αξίζει να σημειωθεί ότι τα self tests προβλέπονται τόσο για τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς.

Το αυτοδιαγνωστικό τεστ κορονοϊού θα πρέπει να διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό λυκείου και θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Την ενημέρωση ξεκίνησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αναφέροντας το χθεσινό ρεκόρ testing, 75.182 δειγματοληψίες και εμβολιασμών, που χθες πλησίασαν τις 60.000. “Αύριο ξεκινάει η διάθεση των δωρεάν self tests από τα φαρμακεία της χώρας και σε πρώτη φάση η διανομή αφορά στους μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και τους εκπαιδευτικούς.

Μέχρι την Παρασκευή 700.000 τεστ θα είναι διαθέσιμα από τα φαρμακεία. Έχουν παραληφθεί 2 εκατομμύρια τεστ μέχρι σήμερα και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα παραληφθούν άλλα 7 εκατομμύρια”, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

 ΑΠΕ ΜΠΕ / ΕΡΤ
Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Αθήνα: Κινητοποίηση εργαζομένων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
Επόμενο άρθροΜ. Κατρίνης: “Η αγορά άνοιξε-Οι κατασχέσεις ξεκίνησαν”