Γιάννης Καφάτος:Περιμένοντας τον «κατ’ οίκον περιορισμό» Το Lock, το down το δύο το καλό…!

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι την κάνει!)

Γιάννης Καφάτος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

 Περιμένοντας τον «κατ’ οίκον περιορισμό»  Το Lock, το down το δύο το καλό…!

Το Λοκ το ντάουν νούμερο δύο  ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα δύο χιλιάδες και βάλε κρούσματα ημερησίως είναι η αιτία με τις παρενέργειές της, δηλαδή το φισκάρισμα των εντατικών που σημαίνει ότι το Σύστημα Υγείας είναι έτοιμο να κρασάρει.

Κι ενώ μέσα στο γενικότερο κλίμα ο καθηγητής Μπαμπινιώτης μας εγκαλεί, έστω και χαριτωμένα μέσα από το «προσωποβιβλίο» του (φέισμπουκ στα «ελληνικά») για τους ξένους όρους που τόσο κακό κάνουν στην ελληνική γλώσσα, και τον καταλαβαίνω, έρχεται ο περιορισμός να μας βγάλει από όποιο νιρβάνα είχε επιλέξει ο καθένας μας.

Πάντα θέλεις κάπου να πιαστείς ρε αδελφέ  να αντέξεις.

Κι έτσι πολλοί και διάφοροι δεν έκαναν αυτό που έπρεπε.

Καθώς λοιπόν περιμένουμε το λοκντάουν μας για ναν δουμε τι έκανε ο Υπουργός μεταφορών Καραμανλής;

«Καλά ευχαριστώ» θα μπορούσε να είναι μια κομψή απάντηση.

Περιμένοντας 25, 44, 17, 31 λεπτά το λεωφορείο 126, στην στάση Μικρόκοσμος στη Συγγρού κάποια απογεύματα, τον σκεφτόμουν αυτόν τον υπουργό και πόσα έχει τραβήξει στην υπουργική του ζωή από τον Μάιο που έληξε η το πρώτο μας λοκντάουν.

Φαντάζομαι θα τον μακάριζαν κι άλλοι συμπολίτες που βλέπω τα πρωινά στο 040 και το 550, τα λεωφορεία που ανεβαίνουν τη Συγγρού και θυμίζουν κουτάκι παστές σαρδέλες.

Περιμένω το λοκ το ντάουν το 2ο και σκέφτομαι πόσες προσλήψεις έγιναν στο σύστημα υγείας που μας έσωσε και μας σώζει τις ζωές και αυτό το διάστημα της πανδημίας;

Περιμένω το λοκ το ντάουν το 2ο και σκέφτομαι τι έκαναν οι διάφοροι κωλοπαιδαράδες που τάχα μου κορόιδευαν το σύστημα και κρατούσαν τα μαγαζιά τους πίτα στον κόσμο και μετά τις 12 με κατεβασμένα ρολά και το έπαιζαν «αντιστασιακοί του σφηνακοπότηρου».

Περιμένω το λοκ το ντάουν το 2ο και σκέφτομαι πώς θα ζήσουν τα γκαρσόνια, οι καλλιτέχνες, και τόσοι άλλοι που θα τσακιστούν οικονομικά από το σωτήριο (ελπίζουμε) λοκ ντάουν για να μην καταρρεύσει το Σύστημα Υγείας

Αλήθεια τι έκαναν οι πολιτικοί μας για να μας δώσουν διέξοδο από αυτή τη λαίλαπα;

«Καλά ευχαριστώ». Και βεβαίως σ’ αυτή την ερώτηση αναρωτήθηκα τι έκαναν πολιτικοί υπονοώντας όλους τους πολιτικούς. Κάθισαν σε ένα τραπέζι να συμφωνήσουν πώς θα βοηθήσουν τον κόσμο και δεν το πήραμε χαμπάρι;

Η Εκκλησία αλήθεια τι έκανε; Το παγώνι που κοιτάει τα ωραία πλουμιστά φτερά του είναι μια κομψή απάντηση.

Μόνο το παγώνι μπορεί να ακούει όλες τις μπούρδες των παπάδων που δεν σέβονται κανένα μέτρο ατομικής προστασίας και παροτρύνουν και τους πιστούς να κάνου τα αντίστοιχα.

Και για το παγώνι έχω μια ελπίδα ότι με μια κάποια εκπαίδευση μπορεί να καταλάβει κάτι. Για τους άλλους δεν υπάρχει ελπίδα και έλεος. Η εξουσία τους να μη θιγεί κι όλα τ’ άλλα «μπουρλότο».

Γενικώς η αναμονή έχει τη χάρη της. Τώρα θα μου πεις τι χάρη μπορεί να έχει το λοκντάουν που περιμένεις ρε φίλε;

Ε, δεν ξέρω. Κάτσε σκέψου και δύο πράματα για την πάρτη σου! Ο Καβάφης ολόκληρο ποίημα χάρισε στην ανθρωπότητα για μια αναμονή. Μην τα θες όλα δικά σου. Ατομική ευθύνη λέμε…

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΔεν ισχύει από αύριο στις 6 το πρωί, η απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00 με 5:00 το πρωί
Επόμενο άρθροΔεν σώθηκε η Ευρώπη με τον Μπάιντεν…- Γράφει ο Μιχάλης Δεμερτζής