Ο ΓΑΠ, οι παρατρεχάμενοι, ο Κυριάκος & τ’ ανταλλακτικά – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολλά εν ολίγοις σήμερα. Καιρό έχουμε να γράψουμε πολυθεματικές σκέψεις.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

@ Μου λένε ότι ο Κοτζιάς κάτι ψάχνει με το ΚΙΝΑΛ, δηλαδή το ΠαΣοΚ. Αναζητά γέφυρες με τον μοιραίο ΓΑΠ, αφού άλλωστε δικός του άνθρωπος λογίζεται.

@ Έξυπνος άνθρωπος στο ζήτημα της πολιτικής επιβίωσης, γνωρίζει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα ξαναβρεί θέση ενώ με το «Πράττω» καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει το εκλογικό μέτρο και να ξαναμπεί στη Βουλή.

@ Όμως, στο ΚΙΝΑΛ (ΠαΣοΚ), ούτε που θέλουν να ακούνε για ανθρώπους του ΓΑΠ που τον… συντρόφευαν στους… στοχασμούς και στις … αναζητήσεις του αφού έχουν κακή πείρα με δαύτους….

@ Βαρουφάκης, Κοτζιάς, Ραγκούσης, Μπιρμπίλη κι άλλοι που συνθέτουν μια ομάδα για επιθεώρηση ή πολιτικό θρίλερ…

@ Λέτε να βρεθούν πάλι όλοι μαζί σε κοινή στέγη; Με τον μοιραίο Γιώργο να κάνει ποδήλατο μαζί τους και να προσπαθεί να φτιάξει εν κινήσει την αλυσίδα;  Ποτέ μη λέτε ποτέ!

@ Όχι στο ΚΙΝΑΛ (ΠαΣοΚ), φυσικά…

@ Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που γράφαμε ότι ο Νίκος Παππάς θα έχει την τύχη του Αλαβάνου, του Λαφαζάνη και της Ζωής. Τότε, τα παπαγαλάκια έσκουζαν για …δήθεν προβοκάτσιες… Η εξέλιξη παρακαλώ να κολληθεί στα μούτρα τους…

@ Η είδηση πέρασε στα ψιλά της επικαιρότητας αλλά ουσιαστικά καταδεικνύει για ποιον λόγο ο Μητσοτάκης δείχνει σε όλους τη σκόνη του και προηγείται με διψήφια ποσοστά ακόμη και μετά την μεγάλη ύφεση της οικονομίας λόγω της πανδημίας. Η είδηση λοιπόν είναι ότι η Ελλάδα απέκτησε πάλι την εμπιστοσύνη των αγορών κι ανέκτησε το κύρος της και οικονομική υπόσταση. Η κυβέρνηση βγήκε στις αγορές για δανεικά 2,5 δις μέσω 10ετούς ομολόγου. Της προσφέρθηκαν συνολικά 18 δις!!! Τελικά αντλήθηκαν τα 2.5 δις με επιτόκιο 1,23%!!!  Ούτε η Γερμανία έτσι…

@ Κι αυτή η είδηση πέρασε στα ψιλά: Ότι η ΔΕΗ ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων ύψους 3,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 248,5 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2019!!! Δηλαδή, από εκεί που επί ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν υπό κατάρρευση (όλοι το θυμόμαστε) και κοντά στο φαλιμέντο, με το στιβαρό τιμόνι του Γιώργου Στάση, γύρισε το μαγαζί σε κερδοφόρο!!!

@ Κι άλλη είδηση από τα ψιλά: Ρεκόρ τηλεθέασης για την τελευταία πενταετία έκανε η ΕΡΤ! Από τις μηδενικές θεαματικότητες της Ακριβοπούλου, του Καψώχα και των φρουρών του μνημείου των … νεκρών της ΕΡΤ, έφτασε ακόμη και σε διψήφια ποσοστά, υπό την σοβαρή ηγεσία του Ζούλα…

@ Πρέπει να συζητήσουμε κι ένα θέμα που είναι άκρως ενδεικτικό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι άφησαν αεροπλάνα και πλοία του Στρατού χωρίς ανταλλακτικά επειδή δεν έδιναν ευρώ για αγορές τους.

@ Αν πού και πού η πατριωτάρα Πάνος Καμμένος κι ο ΣΥΡΙΖΑ έδιναν κάποια λίγα εκατομμύρια ετησίως όσο κυβερνούσαν, σήμερα θα είχαμε στο Αιγαίο πολλαπλάσια αεροπλάνα στον αέρα και πλοία στο νερό.

@ Ο πρωθυπουργός που δεν ήξερε ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα μα κι ο υπουργός του που μας παρέδιδε μαθήματα πατριωτισμού, προτιμούσαν να ξοδεύουν χρήματα για επιδοματάκια που φέρνουν και ψηφαλάκια, παρά να αγοράσουν ανταλλακτικά… Δεν έβρισκαν άλλα λεφτά!

@ Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης βρήκε κονδύλια για ν’ αγοραστούν ανταλλακτικά (και δη εν μέσω οικονομικής δυσπραγίας λόγω κορονοϊού και αποφάσεων των δικαστηρίων για επιστροφή αναδρομικών στους συνταξιούχους) δείχνει πολλά… Τόσο σε επίπεδο ικανοτήτων όσο και επιλογών!

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 07 Σεπτεμβρίου 2020
Επόμενο άρθροΒουλή: Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, για τις συνέπειες της COVID-19
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.