Β.Κοντοζαμάνης: Περί τα μέσα Οκτωβρίου θα ξεκινήσει και φέτος ο αντιγριπικός εμβολιασμός

Κανονικά  θα ξεκινήσει και φέτος ο αντιγριπικός εμβολιασμός και έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον ποσότητες εμβολίων  και θα είναι στην ώρα τους στα ράφια των φαρμακείων, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία του covid-19, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Δεν υπάρχει  κανένας λόγος και κυρίως επιστημονικός λόγος ο  αντιγριπικός εμβολιασμός  να ξεκινήσει νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης και υπενθύμισε ότι  κάθε χρόνο η έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου είναι περί τα μέσα Οκτωβρίου και αυτό προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα και να  « χτιστεί το τείχος ανοσίας στον πληθυσμό για να είμαστε ασφαλείς κατά  την χειμερινή περίοδο».

Μάλιστα ο  επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης εκτίμησε ότι η μετάδοση της γρίπης φέτος θα είναι χαμηλότερη, καθώς «τα μέτρα που λαμβάνονται για covid- 19  έχουν αποτέλεσμα και στην γρίπη,  η οποία θα είναι πλήρως διαχειρίσιμη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ε.Φουσέκη
Προηγούμενο άρθροΈκπτωση 50% σε τρένα και ΚΤΕΛ για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, με πρωτοβουλία της Σ. Ζαχαράκη
Επόμενο άρθροΕμανουέλ Μακρόν: Προκλήσεις οι ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο Η Γαλλία έθεσε κόκκινες γραμμές