ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Μαυρίκιος: Κόπηκε στα δύο το ιαπωνικό τάνκερ – Στη θάλασσα 1.000 τόνοι πετρελαίου

Δείτε την είδηση – πλάνα στο βίντεο:

Μαυρίκιος: Κόπηκε στα δύο το ιαπωνικό τάνκερ – Στη θάλασσα 1.000 τόνοι πετρελαίου

Mauritius: Wrecked cargo ship spills oil after breaking up at Point d’Esny

Το ιαπωνικό φορτηγό πλοίο MV Wakashio, που είχε εξοκείλει σε έναν ύφαλο στον Μαυρίκιο, κόπηκε στα δύο, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία Mitsui OSK Lines με αποτέλεσμα να χυθούν στη θάλασσα 1.000 τόνοι καυσίμου. «Επιβεβαιώθηκε στις 15 Αυγούστου ότι το πλοίο κόπηκε στα δύο», ανέφερε η Mitsui, διευκρινίζοντας ότι η πληροφορία προέρχεται από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, τη Nagashiki Shipping. Εδώ και αρκετές ημέρες, φαινόταν αναπόφευκτο να σπάσει στα δύο το πλοίο που προσάραξε στις 25 Ιουλίου στα νοτιοανατολικά του Μαυρίκιου.

Τα σωστικά συνεργεία έδωσαν μάχη με τον χρόνο για να αντλήσουν τους περίπου 3.000 τόνους πετρελαίου που είχαν απομείνει στις δεξαμενές του μετά την αρχική διαρροή, προκειμένου να σωθούν από την καταστροφή οι προστατευόμενες περιοχές του νησιού, όπως τα μαγκρόβια δάση και τα απειλούμενα είδη.

Σύμφωνα με τις αρχές, απέμεναν περίπου 90 τόνοι καυσίμων στο πλοίο όταν κόπηκε στα δύο. Σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι αρχές του Μαυρίκιου σχεδιάζουν να ρυμουλκήσουν το μπροστινό μέρος του πλοίου, το μεγαλύτερο από τα δύο τμήματα και να το βυθίσουν στα ανοιχτά, για να αποφευχθούν τυχόν επιπρόσθετες καταστροφές. Το εναπομείναν τμήμα παραμένει πάνω στον ύφαλο.

The wrecked Japanese-owned cargo ship, MV Wakashio, broke up on Saturday at Pointe d’Esny, spilling around 90 tonnes of oil in one of the world’s richest and most biodiverse coral reefs areas.

ΑΠΕ/ΜΠΕ- ruptly
Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη: Μην γίνεις υπεύθυνος για το επόμενο κρούσμα
Επόμενο άρθροΗ εγχώρια και η παγκόσμια ιστορία στο βιβλίο της ΔΕΘ – Η ΔΕΘ φέτος θα κρατηθεί σε “καταστολή”