Ομιλία προέδρου Ελληνικής Λύσης στη Βουλή για τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών του COVID-19

Ξεκινώντας την ομιλία μου θα ήθελα ως Μικρασιάτης στην καταγωγή και ως απόγονος προσφύγων από τη Μ. Ασία και την Κων/πολη και τον Πόντο να θυμίσω ότι σήμερα είναι 29 Μαΐου.

Σήμερα δυστυχώς ντρέπομαι γιατί κανένα κανάλι δεν έκανε αναφορά στην ημερομηνία αυτή. Σαν σήμερα άρχισε το ξεκλήρισμα ενός λαού, ενός έθνους. Και σήμερα ζούμε ακριβώς την περίοδο εκείνη πριν την εισβολή των Τούρκων στην Κων/πολη. Τότε, πριν την άλωση, υπήρχε μια συνεχής υπερφορολόγηση των αυτοκρατόρων με συνέπεια οι κάτοικοι να μισούν το Βυζαντινό κράτος και τον αυτοκράτορα. Υπήρχε επίσης λειψανδρία. Δεν υπήρχαν άνδρες να στελεχώσουν το στρατό. Όλα αυτά οδήγησαν του Τούρκους έξω από τα τείχη της πόλης. Και σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα τέτοιο σημείο. Είναι ακριβώς η ίδια περίοδος.

Η Ελλάδα πτώχευσε, υπερφορολογήθηκε, τα παιδιά μας έφυγαν από τη χώρα και σήμερα φτάνουμε στο σημείο μηδέν, να φοβόμαστε τον Τούρκο μήπως μας δημιουργήσει προβλήματα. Και σήμερα ο Ερντογάν αποφάσισε να μολύνει την Αγ. Σοφία με το δικό του κοράνι. Και εμείς τι κάνουμε ως χώρα; Γιατί η Τουρκία εδώ και αιώνες δεν έχει ιστορία. Έχει ποινικό μητρώο γεμάτο με κακουργηματικές πράξεις. Και δεν έχει γίνει για όλα αυτά ούτε μία αναφορά από ένα κανάλι ή από έναν βουλευτή εδώ μέσα. Και δεν αναφέρομαι σε όλα αυτά ως σωβινιστής, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί απαξιώνουμε την ιστορία μας. Ακούστε τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κ. Πέτσας για την ενέργεια του Ερντογάν: «είναι εάν θέμα προς αποδοκιμασία, γιατί ο χώρος έχει χαρακτηριστεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομίας.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που παρακολουθούμε τέτοιες προκλήσεις, αλλά εμείς πάντα θα προάγουμε τις σχέσεις της καλής γειτονίας στη βάση του διεθνούς δικαίου». Αυτά απάντησε ο κ. Πέτσας. Μπορεί η Αγ. Σοφία να είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομίας αλλά είναι και το σύμβολο της θρησκείας μας. Και πουθενά στην δήλωση του κ. Πέτσα δεν υπήρχε η λέξη «Τούρκοι». Φοβόμαστε να πούμε ποιοι είναι αυτοί;

Αν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ήταν στην κυβέρνηση θα είχαμε μποϊκοτάρει όλα τα τουρκικά προϊόντα. Θα είχαμε κλείσει τα σύνορα και δεν θα περνούσε κανένα προϊόν στη χώρα. Γιατί η Τουρκία πονά στα οικονομικά της. Και είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στην ιστορία και στο έθνος να απαντήσουμε. Και πρέπει κάποτε να καθορίσουμε το αυτονόητο: ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας. Εγώ δεν μπορώ να ξεχάσω τον μαρμαρωμένο βασιλιά. Μπορεί να είναι μύθος, μπορεί να είναι θρύλος. Όμως πρέπει να υπάρχει γιατί από τα λάθη που κάναμε καθορίζουμε την πορεία μας στην συνέχεια. Και επιτέλους κάποιος πρέπει να σταματήσει τον Ερντογάν. Δεν θα το κάνει η Δύση, η Γερμανία, η Ρωσία, οι ΗΠΑ. Θα το κάνουμε εμείς. Οι Έλληνες. Η Ελλάδα. Γιατί και το 1453 περίμεναν πως η δύση θα σταματούσε τους Τούρκους αλλά τελικά δεν το έκανε.

Πάμε τώρα και στο ν/σ….

Στο άρθρο 33. Τι λογιστικά είναι αυτά με τα οικονομικά των Δήμων; Δηλαδή θα πάρετε τα χρήματα των Δήμων και αντί να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν έργα και επενδύσεις για τους Δήμου θα τα ρίχνετε σε άλλες οφειλές! Γιατί;

Άρθρο 55 – γνωρίζουμε ότι έχετε μια αδυναμία στη ΜΚΟ. Εμείς σας φωνάζουμε να τις κλείσετε εσείς με το ν/σ επιταχύνετε την διαδικασία χρηματοδότησης.

Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι η χρήση των χρημάτων της ΚΑΠ για την εξόφληση των οφειλών των Δήμων, αντί τα χρήματα αυτά να πάνε στους αγρότες και τον πρωτογενή τομέα.

Άρθρο 24 – απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία. Με το οποίο παρατείνετε την άδεια παραμονής ξένων στην χώρα μας για να εργαστούν στον αγροτικό τομέα. Εμείς σας είπαμε να δώσετε 60 ευρώ μεροκάματο στον Έλληνα (30 ευρώ από το κράτος και 30 ευρώ από τους αγρότες) για να μην χρειαζόμαστε ξένα εργατικά χέρια. Αντ’ αυτού εσείς θέλετε να επιχορηγείτε τους Έλληνες αλλά να τους δώσετε δουλειά. Μα έτσι κάνετε τους νέους να μην θέλουν να δουλέψουν.

Δίνετε προνόμια στις αεροπορικές εταιρείες. Όμως τα vouchers που δίνονται δεν περιλαμβάνουν τους φόρους, τους οποίους θα πληρώσει ο πολίτης. Δηλαδή θα χρηματοδοτήσετε την Aegean χωρίς να πάρετε μετοχές, όπως κάνει η Γερμανία με την Lufthansa. Τουλάχιστον πείστε τον επιχειρηματία να μην πληρώσει τον φόρο ο επιβάτης!

Δίνετε προνόμια στις πλοιοκτήτριες εταιρείες. Δηλαδή προκαταβολή του 50% του τιμολογίου τους. Μα θα μου πείτε ότι δεν πρέπει να μείνουν τα νησιά χωρίς πλοία. Δεν αντιλέγω. Όμως γίνατε τόσο πολύ αντοιχτοχέρηδες!

Απ’ ευθείας αναθέσεις για είδη ατομικής προστασίας στα σχολεία. Δηλαδή Παπουτσάνης και ΣΙΑ. Γιατί; Εσείς φωνάζατε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις απ’ ευθείας αναθέσεις και σήμερα κάνετε ακριβώς τα ίδια.

Επειδή στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ αντιλαμβανόμαστε την λαϊκή οργή, θα ζητήσουμε από τον πρωθυπουργό να τελειώσει την Επιτροπή 2021. Γιατί είναι ο κόπρος του Αυγείου. Την μια δεν βάζουν την ελληνική σημαία στο σήμα τους, την άλλη λένε τον Καποδίστρια δικτάτορα, την άλλη λένε ότι ο Καραϊσκάκης είχε έρωτες, την άλλη ότι είμαστε Έλληνες μόνο για 200 χρόνια. Αυτή δεν είναι επιτροπή για το 2021 είναι επιτροπή εθνικής λοβοτομής. Λένε ότι θα διαλύσουν τους μύθους της εθνικής μας αφήγησης. Μα αυτή είναι μια γιορτή για την τόνωση της εθνικής μας αυτοπεποίθησης. Είναι δυνατόν να ακούω βουλευτές της ΝΔ εδώ μέσα να διαμαρτύρονται για τις ανοησίες που λέει μια επιτροπή που εσείς διορίσατε; Γιατί εσείς του διορίσατε. Το κόμμα σας. Και είναι ώρα να τους ξηλώσετε. Βάλτε άλλους. Πρέπει δηλαδή να είναι σόνι και καλά επικεφαλής η Αγγελοπούλου με τα πούρα;

Είναι από τις λίγες φορές που θα στηλιτεύσω προσωπικά τον πρωθυπουργό. Έχω εδώ ένα dvd (το καταθέτει στα πρακτικά) που έχει απόσπασμα από την συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός στην γερμανική Bild και είπε: «θα κλείσουμε τα λιγνιτωρυχεία στην Β. Ελλάδα. ΟΙ κάτοικοι που εργάζονται εκεί θα πρέπει να βρουν άλλη δουλειά». Και εγώ ρωτάω: τι να κάνουν οι άνθρωποι; Να πάμε στην Αλβανία να δουλέψουν; Επίσης στην ίδια συνέντευξη ο πρωθυπουργός είπε: «και βέβαια θα επωφεληθούν γερμανικές εταιρείες από το κλείσιμο των λιγνιτωρυχείων». Με θλίβει όμως να βλέπω τον πρωθυπουργό να χαίρεται και να επαίρεται γιατί θα κερδίσουν οι Γερμανοί. Και βέβαια τα κανάλια που τα μπουκώσατε με τα 20 εκατ. ευρώ δεν είπαν τίποτα γι’ αυτό. Γιατί όταν αναφέρουν μια είδηση μιλούν για την κυβέρνηση παρουσιάζουν και ολίγον από αντιπολίτευση. Φτάνουν μέχρι το ΚΚΕ και τέλος. Ο Βαρουφάκης και ο Βελόπουλος δεν υπάρχουν για τα κανάλια. Κύριε Βαρουφάκη είστε άυλος για τα ελληνικά κανάλια. Και μετά βγάζετε και τις δημοσκοπήσεις επί μισθώ και λέτε ό,τι θέλετε.

Έχω εδώ επίσης ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Μαχητής της Θράκης. Λέει λοιπόν εδώ ότι ο δήμαρχος Ξάνθης που είχε μια ιδιότυπη ασυλία από το κράτος, αναρτά στο facebook μηνύματα και λέει ότι είναι υπερήφανος που είναι Τούρκος. Δεν ήξερα ότι έχουμε Τούρκους δημάρχους. Και εγώ στην ομιλία μου για τη Μακεδονία δεν σας είπα προδότες γιατί το απαγορεύει ο θεσμικός μου ρόλος. Όταν λοιπόν είσαι δήμαρχος, και πρόεδρος κόμματος δεν λες τέτοια. Εδώ πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας. Γιατί το προξενείο εκεί επάνω κάνει ό,τι θέλει. Πληρώνει, χρηματοδοτεί. Έχετε βολέψει και τους ψευτομουφτήδες εκεί και κάνουν κι αυτοί ό,τι θέλουν. Το ξεκίνησε αυτό το ΣΥΡΙΖΑ κι εσείς το συνεχίζετε. Γιατί είστε ίδιοι.

Επίσης, κ. Υπουργέ, είναι δυνατόν να βγάζει λίστες ο κ. Θεοχάρης με τα νησιά υψηλής επικινδυνότητας για τον κορωναϊό; Εδώ έχω λίστα που την έβγαλε ο Υπουργός Τουρισμού. Σαν να λέει στους τουρίστες μην πάτε εκεί! Και τι κάνουν τώρα οι tour operators; Εκβιάζουν για να πάρουν μικρότερη τιμή από ότι είχαν κανονίσει. Είναι δυνατόν να βάζουμε οι ίδιοι αυτογκόλ; Έχουμε θεσμικό ρόλο και πρέπει να προσέχουμε.

Πάμε και στην αγροτική παραγωγή. Πρέπει να αντιληφθείτε ότι έχετε την ιστορική ευκαιρία από εδώ και πέρα αυτά τα 32 δις να μην γίνουν πακέτα Σαντέρ και Ντελόρ και τα φάνε οι μεγαλο-εργολάβοι. Κάντε ένα σχέδιο στήριξης του πρωτογενούς τομέα στην τέταρτη και την πέμπτη μορφή του. Να βρούμε την υπεραξία αγροτικών προϊόντων που δεν μπορούν να παράξουν οι άλλοι. Στην Λάρισα ο πρωθυπουργός προεκλογικά είχε υποσχεθεί στους αγρότες αφορολόγητο πετρέλαιο και μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα. Εδώ μιλάμε για έτοιμα λεφτά που μπορούμε να τα πάρουμε και να τα δώσουμε στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Λέτε ότι θα αποζημιώσετε τους κτηνοτρόφους για τη ζημία που υπέστησαν το Πάσχα με βάση το γάλα που παράγεται. Μα οι περισσότεροι παράγουν κρέας και έτσι δεν θα αποζημιωθεί κανένας. Και οι άνθρωποι είναι στα κάγκελα. Πρέπει να τα δούμε αυτά σοβαρά.

Μιλάτε για αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους που έχουν 10  πρόβατα και δέχονται επίθεση από λύκο. Αν ο λύκος φάει τα 9 πρόβατα ο κτηνοτρόφος δεν δικαιούται αποζημίωση. Πρέπει να φάει και τα 10 πρόβατα και ο κτηνοτρόφος να μεταφέρει τα κουφάρια στον υπεύθυνο να τα δείξει για να αποζημιωθεί και βέβαια θα πάρει τα μισά χρήματα από όσα αξίζουν. Μα αυτά είναι τεράστια λάθη.

Απαγορεύετε το χύμα τσίπουρο. Γιατί; Δημιουργείτε πρόβλημα στους αμπελοκαλλιεργητές και δεν καταλαβαίνω το λόγο. Όλη η Θεσσαλία με το τσίπουρο και η Κρήτη με την τσικουδιά είναι στα κάγκελα.

Πάμε στην πατάτα. Οι τιμές που πωλούν τις πατάτες σήμερα έχουν κατρακυλήσει γιατί έχουμε γεμίσει με πατάτες Κύπρου και Αιγύπτου. Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα. Δώστε αφορμή στον Έλληνα καταναλωτή να αγοράσει ελληνικά προϊόντα.

Πρέπει δηλαδή εγώ να βγαίνω να φωνάζω τσιτάτα για να με παρουσιάσουν τα κανάλια μήπως και μας ακούσετε; Έχουμε προτάσεις! Δεν είμαστε ούτε ούγκανα ούτε ακροδεξιοί όπως είπε ο Δένδιας. Ο οποίος σήμερα φτιάχνει το φράχτη στον Έβρο ενώ πέρυσι έλεγε ότι είναι αντίθετος με τον φράχτη. Σταματήστε επιτέλους να κολλάτε ταμπέλες.

Έχω εδώ μια πρωτοβουλία του γεωπονικού πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει φτιάξει ένα πρόγραμμα εκπόνησης σχεδίου για την αποθήκευση τροφίμων στην Ελλάδα. Είναι αυτό που φωνάζουμε τόσο καιρό και το κάνει το πανεπιστήμιο μόνο του. Δώστε χρήματα και στηρίξτε την πρωτοβουλία του πανεπιστημίου. Γιατί ένα κράτος όταν εισάγει κατά 80% προϊόντα, βασικά καταναλωτικά αγαθά είναι τελειωμένο  κράτος, στην περίπτωση που οι άλλες χώρες κλείσουν τα σύνορά τους.

Αυτά τα 32 δις. είναι μια ιστορική ευκαιρία αλλά πρέπει να κάνετε ένα πρόγραμμα. Πραγματικό πρόγραμμα στήριξης της οικονομία. Όχι να τα πετάξετε από εδώ και από εκεί σε vouchers. Μην τα δώσετε στην παροχή υπηρεσιών. Βρείτε τρόπο να τα δώσετε στην εκκίνηση της διαδικασίας. Καλέστε τα κόμματα να σας πουν προτάσεις. Εμείς λέμε ότι είναι 2 οι πυλώνες που πρέπει να στηρίξετε. Ο πρώτος είναι ο πρωτογενής τομέας και ο δεύτερος είναι η πολεμική βιομηχανία. Και την χρειαζόμαστε την πολεμική βιομηχανία γιατί έχουμε έναν εχθρό στα ανατολικά αλλά έχουμε και την δυνατότητα να κάνουμε εξαγωγές.

Να δώσουμε λεφτά για την ανάπτυξη με μηδενικό φορολογικό συντελεστή για 5 χρόνια. Και η Κίνα έτσι αναπτύχθηκε την δεκαετία του ’90. Μήπως πρέπει να την αντιγράψουμε;

Η Γερμανία δυστυχώς για όλους μας προσπαθεί να υπερχρεώσει τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης ώστε όπως έκανε με την Fraport να μπορεί να εξαγοράσει τις επιχειρήσεις τους. Εδώ λοιπόν είναι το ανάχωμα που πρέπει να κάνετε. Δεν χωρά άλλη καθυστέρηση. Και επειδή μιλάμε για την ΕΕ να θυμίσω ότι το έλλειμμά μας το ’79 ήταν στο 20%. Και καθώς φαίνεται ή δεν μας ωφέλησε η ΕΕ ή οι κυβερνήσεις ήταν ανίκανες να σηκώσουν και να εκμεταλλευτούν το βάρος της ΕΕ. Και μην πείτε ότι μαζί τα φάγαμε όπως είχε πει κάποιος άλλος εδώ μέσα γιατί δεν είναι έτσι.

Και σταματήστε επιτέλους να κάνετε λάθη. Είναι ανεπίτρεπτο να πηγαίνετε δίπλα στο καλύτερο ελληνικό στρατιωτικό σώμα και 100 μέρα από εκεί που υπάρχουν πυρομαχικά να φτιάχνετε ένα hot spot. Μιλώ για τη Νέα Πέραμο. Το ίδιο ακριβώς έχετε κάνει και στην Σάμο. Στήσατε hot spot κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Πηγαίνετέ τους αλλού. Πηγαίνετε τους στα ακατοίκητα νησιά. Οι κάτοικοι της Μαλακάσας που έχετε στήσει άλλο hot spot φεύγουν από τα σπίτια τους και εσείς συνεχίζετε το έγκλημα.

Και βγαίνει ο κ. Πάϊατ στο MEGA και λέει: Δεν πρέπει να γίνει σύρραξη Ελλάδα – Τουρκίας γιατί αν γίνει θα βγει κερδισμένος ο Πούτιν και η Ρωσία. Δηλαδή ο Πάϊατ ορίζει τη χώρα μας ως εχθρική απέναντι στη Ρωσία; Και δεν βγαίνει ο Υπουργός Εξωτερικών να του πει «τι λες ρε άνθρωπε»;

Η Τουρκία είναι ο μεγάλος εχθρός. Οι Τούρκοι πήραν νέες βάσεις στην Αλβανία, στήνουν βάσεις στην Λιβύη, τη Σομαλία και το Κατάρ. Περικυκλώνουν την Ελλάδα. Έχουν θέσει σε εφαρμογή την επιχείρηση περικύκλωσης της χώρας μας. Το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο με την προκλητικότητα της Τουρκίας. Και όταν εμείς λέγαμε ότι πρέπει να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να οριστούν κόκκινες γραμμές εσείς το κάνατε γαργάρα. Τώρα ακόμα και ο  Τσίπρας το ζητά.

Κύριοι αν δεν  υπάρχει η  Ελλάδα δεν θα υπάρχετε και εσείς. Φέρετε μεγάλη ευθύνη και πρέπει να πετύχετε στα οικονομικά και να υψώσετε πατριωτική φωνή στα εθνικά. Με πολυπολιτισμούς και μπολιάσματα δεν γίνεται δουλειά. Με έναν πρωθυπουργό που χαίρεται γιατί θα κλείσουν τα λιγνιτωρυχεία και δεν θα έχουν δουλειά οι Έλληνες δεν γίνεται δουλειά. Πάνω από όλα η Ελλάδα και οι Έλληνες.

Προηγούμενο άρθροΕΛΓΑ: Προσλήψεις συμβασιούχων Γεωπόνων και Κτηνιάτρων
Επόμενο άρθροΠεριφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Εξειδικευμένες τουριστικές καμπάνιες σε χώρες του εξωτερικού