Πλατύ: Αποχετευτικό. Τα ίδια Παντελάκη μου… τα ίδια Παντελή μου…Δηλώσεις – Βίντεο -Φώτο

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει καταντήσει το αποχετευτικό δίκτυο του Πλατέος, καθώς μετά την επέμβαση της αναδόχου εταιρείας που αποκατέστησε τις  βλάβες που είχαν δημιουργηθεί  κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, τα προβλήματα επέστρεψαν ξανά. Λύματα στους δρόμους, αδέσποτα να βρίσκονται πάνω σε αυτά και έντονη δυσοσμία  δημιουργούν ένα σκηνικό εφιαλτικό που έχει διαταράξει την καθημερινότητα των πολιτών και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

ΑΠΟΧ 3

Οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΛ, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ λόγω του   κορονοϊού και την απαραίτητη εκπαίδευση που απαιτεί το σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης τύπου vacuum που έχει εγκατασταθεί, δίνουν καθημερινά μάχη με το χρόνο για να μπορέσουν να επαναφέρουν το δίκτυο στην κανονική του λειτουργία θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα  και την ίδια τους την υγεία.

ΑΠΟΧ 2

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμβατική υποχρέωση της αναδόχου εταιρίας ήταν η επαρκής εκπαίδευση του προσωπικού τουλάχιστον για ένα χρόνο, ώστε να μπορέσουν οι τεχνικοί  της ΔΕΥΑΛ να ανταποκριθούν στα όποια προβλήματα πιθανόν θα προέκυπταν κατά την λειτουργία του. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη με υπαιτιότητα της ΔΕΥΑΛ, με αποτελέσματα  να μην υπάρχει η τεχνογνωσία που απαιτεί το σύγχρονο σύστημα αποχέτευσης. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαντάζει μονόδρομος η ανάθεση του έργου της ετήσιας συντήρησης του συστήματος της αποχέτευσης, σε ιδιωτική εταιρεία ώστε να μπορεί αυτό να λειτουργεί απρόσκοπτα εξυπηρετώντας τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών.

Πάντως είναι άξιον απορίας πώς ένα σύγχρονο σύστημα αποχέτευσης, που εγκαταστάθηκε στον Πλατύ, με χρήματα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας έχει αφεθεί στην τύχη του με τους ιθύνοντες να αδιαφορούν για την λειτουργία του και κατά επέκταση για την υγεία των πολιτών.

ΑΠΟΧ 1

Παρά τις αφόρητες πιέσεις που ασκούνται τόσο από την τοπική κοινότητα όσο και από τους δημοτικούς συμβούλους της περιοχής, μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα, καθώς ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ  Σωτήρης Τόκας, δεν έχουν βρει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω της πλημμελούς συντήρησης, τα τρία τελευταία  τουλάχιστον χρόνια. Όσον αφορά στο τρόπο επιλογής της κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου και την επάρκεια του να σημειώσουμε ότι το ίδιο σύστημα χρησιμοποιούν η Χαλάστρα, το Ανατολικό, τα Κύμινα, τα Μάλγαρα  και η λειτουργία τους δεν παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ η κατασκευή τους έχει υλοποιηθεί από την ίδια ανάδοχο εταιρία με αυτή του Πλατέος.

Δείτε το βίντεο:

Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Κορονοϊός: Πάνω από 130.000 νεκροί παγκοσμίως
Επόμενο άρθροΣτέλιος Πέτσας: Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου