Αλεξάνδρεια: Στου Βάφα, θα βρεις “της Ελλάδας τα καλύτερα” – Βίντεο- Φώτο

Σήμερα συναντηθήκαμε με την Χριστίνα Βάφα, του γνωστού καταστήματος της Αλεξάνδρειας,  που έκλεισε 60 χρόνια λειτουργίας και ζητήσαμε να μας  ξεναγήσει στους γευστικούς και μη «θησαυρούς» της.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νίκας

Το αγαπημένο κατάστημα των κατοίκων όλης της περιοχής, που εδώ βρίσκουν της «Ελλάδας τα καλύτερα» θα λέγαμε, αφού διαθέτει από βιολογικά όσπρια μικρών παραγωγών μέχρι θυμιάματα ξεχωριστά και εικόνες.

Ότι μπαχαρικό ονειρευτείς στον Βάφα θα το βρεις… αυτό ισχύει οπότε αυτές τις ημέρες που τα τσουρέκια, τα κουλουράκια και το αρνί θα είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές η ευγενέστατη Χριστίνα, φροντίζει να ικανοποιεί όλα τα γούστα. Από μαχλέπι και κακουλέ μέχρι μαστίχα Χίου εκλεκτή και ειδικά χαρμάνια μπαχαρικών για να είναι γίνει το αρνί υπέροχο. Οι βαφές αυγών  βιολογικές, άλλες από παντζαρόσκονη… και άλλες συμβατικές σε υπέροχα χρώματα.

Οι ξηροί καρποί είναι πάντα φρέσκοι  ελληνικοί αλλά και επίλεκτοι εισαγόμενοι. Τα καρύδια κίτρινα και αρωματικά που θα κάνουν την καρυδόπιτα ποίημα. Η Ελλάδα είναι ένας τεράστιος βοτανόκηπος και η συλλογή από αρωματικά και βοτάνια επιλεγμένα είναι πολύ πλούσια.

Η επάρκεια όλων των υλικών εξασφαλισμένη και τα καλούδια τους πιστοποιημένα όπως και η ευγένεια της οικογένειας Βάφα να εξυπηρετεί κάθε σας ζήτηση γαστρονομική αλλά και λατρευτική.

Δείτε το βίντεο:

Φωτογραφίες:

DSC 0001 1 DSC 0002 1 DSC 0003 1 DSC 0004

Προηγούμενο άρθροΤο χρονοδιάγραμμα καταβολής των 600 ευρώ σε επιστήμονες
Επόμενο άρθροΠΚΜ: Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 3 Θεσσαλονίκης-Πανοράματος-Στροφής Χορτιάτη