Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Εγγύηση αναλογικότητας και κυβερνησιμότητας ο νέος Εκλογικός νόμος της Κυβέρνησης ΝΔ»

Δικλίδα ασφαλείας που εγγυάται την αναλογικότητα, ισχυροποιεί την κυβερνησιμότητα και θωρακίζει την λαϊκή βούληση,

χαρακτήρισε τον νέο εκλογικό νόμο ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Όπως τόνισε, ο νέος νόμος της ενισχυμένης αναλογικής με στοχευμένο και δίκαιο αναλογικό μπόνους έως και 50 εδρών, ενδυναμώνει τη δυνατότητα μίας Κυβέρνησης να λειτουργεί χωρίς βαρίδια και χαράσσει, να υλοποιεί πρόγραμμα και πολιτικές ταχύτερα, αποτελεσματικότερα, δυναμικότερα, όπως ακριβώς απαιτεί η λαϊκή εντολή.

Κάνοντας σφοδρή κριτική στον εκλογικό νόμο της δήθεν απλής, δήθεν άδολης και δήθεν ανόθευτης αναλογικής, που ψηφίστηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Βουλευτής Ημαθίας σημείωσε ότι το εν λόγω εκλογικό σύστημα εκμεταλλεύεται μικροκομματικά την βούληση των ψηφοφόρων, την παρερμηνεύει με δογματικές παρωπίδες, την κρατάει όμηρο στενών συμφερόντων, ευκαιριακών και συγκυριακών συμμαχιών, υποβολιμαίων πολιτικών ισορροπιών.

Στην πράξη εξάλλου, τόνισε χαρακτηριστικά, η απλή αναλογική αποδείχθηκε απλοϊκή και δυστυχώς χαοτική ήδη και από τις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, όπου συνδυασμοί που έλαβαν εντυπωσιακές πλειοψηφίες αδυνατούσαν να ασκήσουν τις προγραμματικές τους δηλώσεις.

Ο κ. Τσαβδαρίδης υπενθύμισε ότι η θέση του Πρωθυπουργού για τον εκλογικό νόμο είχε διατυπωθεί με σαφήνεια πριν τις εκλογές. Ήταν προγραμματική δήλωση, πήρε τη λαϊκή εντολή και τώρα εφαρμόζεται, με στόχο να αρθούν οριστικά τα εμπόδια κυβερνησιμότητας που έθετε το εκλογικό σύστημα, υπογραφής ΣΥΡΙΖΑ.

«Γιατί εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε η χώρα να είναι ένα ακυβέρνητο καράβι, ιδιαίτερα σε εποχές κρίσιμες για την οικονομία, τα εθνικά και τα γεωπολιτικά μας συμφέροντα. Ούτε θα επιτρέψουμε η ακυβερνησία να αποτελέσει την «κερκόπορτα» για κοινωνικές αναταράξεις, πολιτικής αποδόμησης και αναθέρμανσης του κοινωνικού αυτοματισμού, προκειμένου ισχνές και φανατικές μειοψηφίες να κάνουν την επαναστατική τους άσκηση στις πλάτες της κοινωνίας.» κατέληξε ο κ. Τσαβδαρίδης.

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Τσαβδαρίδη στη Βουλή στο:

Προηγούμενο άρθροΓαλλική Σπιτική Κρέμα Καραμελέ – Η κλασσική συνταγή που αρέσει πολύ…
Επόμενο άρθροΤα παιδιά της Άνοιξης: Ευχαρηστήρια επιστολή στους ανθρώπους που στηρίζουν το έργο του Συλλόγου με την συμμετοχή τους