H Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου στο #ΕUBackstage

Καλωσήρθατε στο #ΕUBackstage που στόχο έχει να σας φέρει σε πιο άμεση επαφή με διάφορες πτυχές των εργασιών του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, μέσα από το πρίσμα της δραστηριότητάς μου, ως Ευρωβουλευτής.

Η περίοδος προσαρμογής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τελείωσε και επίσημα, με την έγκριση του νέου Κολεγίου των Επιτρόπων.

Βρίσκω και εγώ τα πατήματά μου και τους ρυθμούς μου.

Ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου, θα αγωνιστώ για την προώθηση των εμπορικών συμφερόντων της Ελλάδας και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων.

Ως μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών, θα παλέψω για την επιτυχή και γρήγορη μετάβαση της Ελλάδας στην ψηφιακή εποχή.

Στην Επιτροπή Αναφορών, θα υπερασπιστώ τα δίκαια παράπονα και αιτήματά σας, σχετικά με θέματα που άπτονται των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην Ευρωβουλή θέλω να είμαι «η φωνή σας». Γι’ αυτό, θα χαρώ πολύ να μου στείλετε τα σχόλιά σας, τις ιδέες σας, τις ερωτήσεις σας, την κριτική σας και τα παράπονά σας. Είμαι εδώ για εσάς.

Μπορείτε να ακολουθείτε το #EUBackstage στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής μου.

Μαζί θα δώσουμε νέες «μάχες» στην Ευρωβουλή για την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και της υπερηφάνειας.

ΜΦΧ,
Άννα-Μισέλ

Η Ε.Ε. να λάβει μέτρα στήριξης των Ελλήνων παραγωγών αγροτικών προϊόντων 

Στην Ελλάδα, αφού το ρωσικό εμπάργκο γονάτισε τους Έλληνες παραγωγούς επιτραπέζιου ροδάκινου, τώρα έρχονται οι δασμοί του κ. Τράμπ να καταστρέψουν την παραγωγή κομπόστας που εξάγεται στις ΗΠΑ.

Καλούμε, λοιπόν, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα στήριξης των Ευρωπαϊκών παραγωγών αγροτικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων και άμεσων έκτακτων ενισχύσεων, ιδιαίτερα σε χώρες που δεν είχαν σχέση με την Airbus.

Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τα λόγια στα έργα.

Εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός και Ευρωπαϊκός κλάδος αλουμινίου

Στην Ελλάδα, το 2018, ο κλάδος αλουμινίου απασχόλησε πάνω από 80 χιλιάδες εργαζόμενους, συμβάλλοντας κατά 4,3 δις ευρώ στο ΑΕΠ. Οι εξαγωγές του κλάδου αντιπροσωπεύουν το 5,7% των συνολικών εξαγωγών της χώρας.

Ο Ευρωπαϊκός κλάδος αλουμινίου βρίσκεται σήμερα ανάμεσα σε συμπληγάδες. Από τη μία πλευρά, η Κίνα με σειρά αθέμιτων εμπορικών πρακτικών αυξάνει την προσφορά αλουμινίου συμπιέζοντας προς τα κάτω τις τιμές του. Από την άλλη πλευρά, οι πολιτικές εμπορίου του Τραμπ στηριζόμενες στο δόγμα «πρώτα η Αμερική» πλήττει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων μας. Χρειαζόμαστε περισσότερη διαφάνεια από την πλευρά των εμπορικών εταίρων της ΕΕ, περεταίρω ενίσχυση των Ευρωπαϊκών εμπορικών αμυντικών μέσων, και δυναμική ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ της εμπορικής και βιομηχανικής πολιτικής της ΕΕ και της πολιτικής ανταγωνισμού.

Ερώτησή μου προς τον Επίτροπο για το Εμπόριο, Φιλ Χόγκαν

Πως σχεδιάζετε να εξισορροπήσετε τις εντάσεις μεταξύ του πολυμερούς ελεύθερου εμπορίου αφενός, και του προστατευτισμού αφετέρου σε συνδυασμό με άλλα μέσα πολιτικής στο πλαίσιο μεταρρύθμισης του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ); Πως σχεδιάζετε να συμπεριλάβετε το Ευρωκοινοβούλιο και την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου στις προσπάθειές σας για τη μεταρρύθμιση του ΠΟΕ η οποία όπως αναφέρατε στη γραπτή σας απάντηση είναι προτεραιότητά σας;

Βιομηχανική πολιτική, ελεύθερο εμπόριο, μέλλον του εμπορικού συστήματος,  στο Ετήσιο Δημόσιο Φόρουμ του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

Με την ιδιότητά μου ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμμετείχα στο Ετήσιο Δημόσιο Φόρουμ (WTO Annual Public Forum) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), που πραγματοποιήθηκε  στις 10 κι 11 Οκτωβρίου, στη Γενεύη. Εκεί, ήμουν ομιλήτρια σε εκδήλωση με θέμα «Βιομηχανική πολιτική έναντι ελεύθερου εμπορίου; Επιπτώσεις στο μέλλον του εμπορικού συστήματος», η οποία διοργανώθηκε από το  ίδρυμα Konrad – Adenauer Stiftung.

Η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει τη βιομηχανική της βάση με επιπρόσθετες χρηματοδοτήσεις για καινοτομία, ψηφιακό εκσυγχρονισμό και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Αυτό υποστήριξα στην ομιλία μου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εφαρμογής αυστηρότερης πολιτικής απέναντι στην Κίνα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις αθέμιτες πρακτικές τους και σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων Ευρώπης-Η.Π.Α.

Υπερασπίζομαι τα δίκαια παράπονα και αιτήματά σας για θέματα που έχουν σχέση με τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.

Στην Επιτροπή Αναφορών θα υπερασπιστώ τα δίκαια παράπονα και αιτήματά σας σχετικά με θέματα που έχουν σχέση με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Ευρωβουλή θέλω να είμαι «η φωνή σας».

Δήμοι και Περιφέρειες μπορούν και πρέπει να είναι στην «πρώτη γραμμή» της μάχης για την αναγέννηση της Ελλάδας στη νέα μεταπολίτευση

Στη συνάντηση Δικτύωσης και Γνωριμίας της EuroConnect που πραγματοποιήθηκε με δική μου πρωτοβουλία με Ελληνικούς δήμους, περιφέρειες, και ευρωπαϊκούς φορείς στις Βρυξέλλες, επεσήμανα οτι τα διαθέσιμα κοινοτικά κονδύλια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την πράσινη οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο. Στη μάχη αυτή οι δήμοι και οι περιφέρειες μ’ έχουν σύμμαχο στο Ευρωκοινοβούλιο, πέρα και πάνω από μικροκομματικές διαφορές.

Περισσότεροι από 100 αιρετοί εκπρόσωποι και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες, της Υπηρεσίας Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από εξειδικευμένους φορείς ενημέρωσης και διαχείρισης Κοινοτικών Προγραμμάτων για τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων στην νέα προγραμματική περίοδο.

Στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

224935bc a4dd 47d1 b271 a5b110facbe1
e69cb650 c7e7 4532 92ba 3153cb4851d5
be9ce168 eff6 4289 ac56 06f936f46c8d
7c650f51 2490 4d5a bf68 c2644fdf97b6
974e396d d542 48d1 9023 51fb2c887c48
0308a934 89b8 4a30 9d30 a3a348fc00d2
d69a60e6 70b1 4fe8 a30e ae6db46ec89a
6f383d28 dc01 4dab 8a80 d2ee2e64b152
54d54c9e 5b71 4992 82d4 1495efc44cdb
7f6b26c0 8a63 4073 83c8 4116ee5ebba1

Ήταν ένα Συνέδριο φρέσκο, σύγχρονο, ανοιχτό, ζωντανό. Ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη που πήραν το λόγο ανέδειξαν τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας και τους τρόπους με τους οποίους η Κυβέρνηση και η Ν.Δ. μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή τους. Ακούσαμε εισηγήσεις για τη μάχη κατά του λαϊκισμού, την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, καθώς και των προκλήσεων που επιφέρει η ψηφιακή εποχή. Με βλέμμα προς το μέλλον και ανοιχτούς ιδεολογικούς ορίζοντες προσεγγίζουμε αποτελεσματικά τα εν λόγω θέματα. Η Ελλάδα προχωράει με βάση τη «Συμφωνία Δημιουργίας» στοχεύοντας σε απτά αποτελέσματα. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, οι ανισότητες διευρύνονται. Γι’αυτό ο φιλελευθερισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι έννοιες αλληλένδετες. Αυτό ήταν και το κεντρικό μήνυμα του Συνεδρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου.

Τι συνέβη στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ

Ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε δύο εμπνευσμένες και οραματικές ομιλίες στη νεολαία του κόμματος για το μέλλον της Ευρώπης και σε ειδική συνεδρίαση με θέμα την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στοίχημα της κυβέρνησης, είπε, είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε να επιστρέψουν οι νέοι μας που έφυγαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Είναι πλέον κοινή πεποίθηση στην Ευρώπη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας σοβαρός, υπεύθυνος, και αποτελεσματικός ηγέτης.

Εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ισραηλινής Ένωσης με θέμα  «Απονομιμοποίηση του Ισραήλ: Το αποδεκτό πρόσωπο του αντισημιτισμού»

f34c66f2 5d8f 45d3 97ce d5945686ddfc

 

 

 

 

8ad9bd28 afdb 48ee a5ca 0d60aa89862e

 

 

 

 

Είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε με τους συναδέλφους ευρωβουλευτές, τον πρώην πρωθυπουργό της Ρουμανίας, Traian Basescu και την πρώην υπουργό εθνικής αμύνης της Πολωνίας, Anna Fotyga στην κατάμεστη αίθουσα «Aldo Moro» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Ισραηλινός Υπουργός Δημοσίας Ασφάλειας και Στρατηγικών Υποθέσεων, Gilad Erdan, μίλησε για τη σύνδεση μεταξύ του αντισημιτισμού και της ρητορικής του Κινήματος BDS.

Εισηγήσεις επίσης έκαναν η Συντονίστρια της Ε.Ε. για την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, Katharina Von Schnurbein και o Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, Elan Carr.

Παραμένω προσωπικά αφοσιωμένη στον αγώνα κατά του αντισημιτισμού.

17b8d0f5 0fbc 4473 8931 5f5193af9837
Shanah tovah!
Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πολλούς φίλους γιορτάσαμε την Εβραϊκή Πρωτοχρονιά ”Rosh Hashanah”. Ευχαριστώ την Ευρωπαϊκή Ισραηλινή Ένωση για το shofar που κοσμεί από σήμερα το γραφείο μου στο  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

 

Προηγούμενο άρθροΊκαρος Έδεσσας: Πρωτάθλημα Βόλεϊ Παγκορασίδων
Επόμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Σύσκεψη στο Μαξίμου για το Μεταναστευτικό