Εκδηλώσεις και ομιλίες στην Ακαδημία Αθηνών

Σεμινάριο του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας, Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019, 5 μ.μ.

Stephen Hodkinson: “Επαναξιολογώντας την ανελευθερία των Σπαρτιατών (Re-evaluating Spartiate Unfreedom: A Grassroots Perspective)”

Το Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας της Ακαδημίας Αθηνών, στο πλαίσιο του μηνιαίου σεμιναρίου του (Μορφές Ελευθερίας και Ανελευθερίας στον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο), διοργανώνει διάλεξη με θέμα:

Επαναξιολογώντας την ανελευθερία των Σπαρτιατών (Re-evaluating Spartiate Unfreedom: A Grassroots Perspective).

Ομιλητής ο κύριος Stephen Hodkinson (Ομότιμος Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Πανεπιστήμιο του Nottingham), την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 5 μ.μ. στο Μέγαρο Ακαδημίας Αθηνών (Πανεπιστημίου 28), Ανατολική αίθουσα.

Περισσότερες λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στην σχετική ιστοσελίδα του Κέντρου.

Ημερίδα του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας της Ακαδημίας Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019

H Διδασκαλία των Κλασικών Γραμμάτων στην Ελληνική Εκπαίδευση

Το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας της Ακαδημίας Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας διοργανώνει Ημερίδα με θέμα:

H Διδασκαλία των Κλασικών Γραμμάτων στην Ελληνική Εκπαίδευση. Αναζητώντας το σχολικό παράδειγμα του 21ου αιώνα.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 10 π.μ. στην Ανατολική Αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών, Πανεπιστημίου 28. Σκοπός της Ημερίδας είναι η προαγωγή και ενίσχυση των κλασικών γραμμάτων στην εκπαίδευση.

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Το πρόγραμμα της Ημερίδας είναι διαθέσιμο εδώ.

Η πρόσκληση της Ημερίδας είναι διαθέσιμη εδώ.

Επιστημονική ανακοίνωση από τον Ακαδημαϊκό κ. Εμμανουήλ Γδούτο, Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019, ώρα 11.00

«Τέχνη, Μαθηματικά, Μηχανική»

Κατά τη διάρκεια Δημόσιας Συνεδρίας της Ολομέλειας της Ακαδημίας Αθηνών ο Ακαδημαϊκός κ. Εμμανουήλ Γδούτος θα προβεί σε επιστημονική ανακοίνωση με θέμα: «Τέχνη, Μαθηματικά, Μηχανική» την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019, ώρα 11.00.

Προηγούμενο άρθροΤάσος Μπαρτζώκας για την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης: «Είναι μεγάλη η τιμή και η πολιτική ευθύνη της συνδιαμόρφωσης του Συντάγματος»
Επόμενο άρθροΝέα Δημοκρατία: Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις διοικήσεις των νοσοκομείων