Ως κατεψυγμένοι που αποψύχθηκαν – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όταν ο ηγέτης του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης μιλούσε για την στρατιωτική και πολιτική συγκρότηση του κομμουνιστή αντάρτη, ελάχιστοι φαντάζονταν ότι λίγα χρόνια μετά όλα αυτά θα γίνονταν ολόκληρο εγχειρίδιο για τους απανταχού αντάρτες των πόλεων. Κωδικοποιήθηκαν μάλιστα από τον Βραζιλιάνο Μαριγκέλα μέσα στο βιβλίο του με τίτλο «Εγχειρίδιο του αντάρτη των πόλεων»! 

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Αυτό το εγχειρίδιο έγινε το «ευαγγέλιο» των Αριστερών οργανώσεων στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Μ’ αυτό πορεύτηκαν οι Τουπαμάρος στην Ουρουγουάη ή οι Μοντενέρος στην Αργεντινή.

Να πω του στραβού το δίκιο, δεν το έχω διαβάσει.

Μα είμαι σίγουρος ότι δεν αναφέρεται σε αντάρτες πόλεων που ληστεύουν τον κοσμάκη κι ύστερα –ως ρημέικ της ταινίας «Ο ηλίθιος κι ο πανηλίθιος») τραυματίζει ο ένας τον άλλο!

Να πούμε κι αυτό.

 Όταν το αντάρτικο πόλεων, ηττημένο,  έχει εξαφανιστεί εδώ και σχεδόν 40-50 χρόνια σ’ όλη την υφήλιο, εδώ στη γωνιά των Βαλκανίων κάποιοι επιμένουν να ρίξουν τον καπιταλισμό!  Κάποιοι που λες και τόσα χρόνια βρίσκονταν στον πάγο και ξαφνικά ξύπνησαν για να σώσουν την ανθρωπότητα. Αυτοί οι κάποιοι, άνεργοι στην πλειοψηφία τους, ζούσαν και ζουν με ληστείες και κάθε είδους παραβατικές συμπεριφορές! Κατά κόρον  εις βάρος εκείνων για τους οποίους –υποτίθεται- μάχονται…

Στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 του προηγούμενου αιώνα, η τρομοκρατία και το αντάρτικο πόλεων εισήχθη από την Λατινική Αμερική και στην Ευρώπη.

Είχαμε την  «Μπάαντερ Μάινχοφ» στην Γερμανία,  τις «Ερυθρές Ταξιαρχίες» στην Ιταλία, τον «IRA» στην Ιρλανδία, την «ΕΤΑ» των Βάσκων ή και το FLC στη Γαλλία (Κορσική).

Όλα αυτά εξέπνευσαν! Μάλιστα κάποιες από αυτές τις οργανώσεις έκαναν και τη δημόσια αυτοκριτική τους καταθέτοντας τα όπλα. Άλλωστε, μόνο και μόνο η λογική «λέει» ότι… «σκοτώνοντας κάποιους Αστυνομικούς ή προσωπικότητες του καπιταλισμού», αυτός δεν πέφτει! Χώρια ότι οι Αριστερές επαναστάσεις έμειναν χωρίς σημείο αναφοράς μετά την πτώση του υπαρκτού!

Να πούμε και το άλλο.

Ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης ( (2010 – 15) Χοσέ Μουχίκα  υπήρξε  μέλος των «Τουπαμάρος», έμεινε πολλά χρόνια στη φυλακή κι όταν αποφυλακίστηκε έγραψε το «τέλος εποχής» του αντάρτικου των πόλεων! Γράφοντας ότι μόνο με την κοινοβουλευτική δημοκρατία μπορεί να καλυτερεύσει η ζωή του λαού του.

Εδώ; Εδώ παράγουμε ακόμη τρομοκράτες!

Τρομοκράτες που σκοτώνουν, που ληστεύουν, που οραματίζονται … λαϊκά εργοστάσια και … λαϊκές επαναστάσεις με μολότοφ, καλάζνικοφ και εκρηκτικά!  Τρομοκράτες πέριξ ενός αδιέξοδου προσωπικού τους ναρκισσισμού (όρα Κουφοντίνας, Χριστόδουλος Ξηρός κλπ) και εκδίκησης της κοινωνίας…  Μηδενιστές που στον 21ο αιώνα ομνύουν στο μίσος, στη βία και στην Αριστερή κουταμάρα μιας φαντασιακής πραγματικότητας.

Ξαναλέμε. Λες και ήταν κατεψυγμένοι και αποψύχθηκαν!  Πρωτόγονοι άνθρωποι σε μια χώρα στην οποία τα παγκόσμια ρεύματα φτάνουν και γίνονται συνείδηση μετά από 40-50 χρόνια,

Ε, όχι! Αυτός ο πρωτογονισμός πρέπει να τελειώνει. Δεν μας αξίζει.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 12 Νοεμβρίου 2019
Επόμενο άρθροΣε 31.217 ανέρχονται οι αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.