Όλοι κατά Φώφης αλλά μπροστά ουδείς… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μιλούσα χθες στη Βουλή με βουλευτές και στελέχη του ΠαΣοΚ. Η διαπίστωση που μπορώ να μεταφέρω είναι ότι όλοι βάλουν εναντίον της Φώφης για την απόφασή της να γίνει συνέδριο του ΠαΣοΚ. Σχεδόν όλοι ισχυρίζονται ότι η Φώφη δεν έχει πια φραγμούς,  δεν τηρεί ισορροπίες κι ότι το παρατράβηξε!

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Σκέφτομαι ότι η Φώφη διώχνοντας ουσιαστικά τον Βενιζέλο και με ανήμπορους ή πολιτικά αδύναμους  τους αδελφούς Παπανδρέου, νιώθει παντοδύναμη. Έτσι προχθές (στη συνεδρίαση του Ενιαίου πολιτικού κέντρου) ανέφερε ότι θα μείνει πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μέχρι το 2021, αφού έχει εκλεγεί. Κι ότι στο συνέδριο του ΠαΣοΚ που προσκάλεσε έχει πρόθεση να τροποποιηθεί το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, ώστε ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ να είναι αυτοδικαίως και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!

Για τους αδαείς να πούμε ότι το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ προβλέπει εκλογή Προέδρου από εκλεγμένους συνέδρους, αλλά κατά την Φώφη Γεννηματά αυτό «θα είναι διαρχία και δεν μπορεί να γίνει δεκτό» (εκ μέρους της), και οι αποφάσεις του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ θα προσαρμοστούν στις αποφάσεις του ΚΙΝΑΛ!

Κι εδώ προκύπτει ο κακός χαμός. Λένε, επί παραδείγματι κάποιοι: Γιατί θα είναι δυαρχία, αφού το ΠΑΣΟΚ είναι ένα εκ των κομμάτων του ΚΙΝΑΛ (το 95% όσων την ψήφισαν για Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ήταν ΠΑΣΟΚ);

Όμως η βασική ανησυχία της Φώφης Γεννηματά καταδεικνύεται από τη φράση της:  «Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει ΠΑΣΟΚ χωρίς ΚΙΝΑΛ, θέλουν να πάρουν την σφραγίδα και να πάνε σε άλλο κόμμα!!!

Εξ ου και άρχισαν τα όργανα. Ειδικά μετά την τελευταία της φράση. Διάφοροι βουλευτές και στελέχη μιλούν πλέον ανοικτά για νόθο συνέδριο! Με διορισμένους συνέδρους άλλου κόμματος (ΚΙΝΑΛ), χωρίς προσυνεδριακό διάλογο και πολλές καταστατικές αυθαιρεσίες.

Η αλήθεια είναι ότι έτσι είναι τα πράγματα. Το σώμα των συνέδρων θα αποτελείται από … Πασόκους που εξελέγησαν σύνεδροι … του ΚΙΝΑΛ,  τον Μάρτιο του 2019.

Ξέρετε, όμως, ποια είναι η ουσία; Ότι το ΠαΣοΚ δεν υπάρχει χωρίς ΚΙΝΑΛ. Όλα τα άλλα είναι για να κουβεντιάζουν στην Χαριλάου Τρικούπη. Παραγνωρίζοντας ότι μόνο μέσω ΚΙΝΑΛ θα πληρώνει τα χρέη του κι ότι είναι απολύτως παγιδευμένο στην παγίδα χρέους. Βλέπετε, εκείνη η έρευνα των Οικονομικών  που είχε γίνει επί ημερών Βενιζέλου δεν είδε ποτέ το φως!

Είναι και κάτι ακόμη. Κάθε λίγο και λιγάκι ακούμε διαφοροποιήσεις διάφορων επίδοξων ηγητόρων του ΠαΣοΚ. Πότε ο Νίκος Ανδρουλάκης, πότε ο Πάυλος Γερουλάνος. Προσφάτως ακούγαμε, ως φήμη,  ότι ο Νίκος Παπανδρέου ετοιμάζεται για την ηγεσία!  Ο καθείς το μακρύ και το κοντό του. Όμως ουδείς βγαίνει μπροστά. Ενώ επιθυμούν την προεδρία ουδείς βγαίνει να τη διεκδικήσει. Μόνο κριτική, γκρίνια, εσωστρέφεια. Πώς το λέει ο λαός μας; Πολύ λάδι και τηγανίτα τίποτα!

Τέλος, για να λέμε και τα δεδομένα με τ’ όνομά τους. Από τους βουλευτές, δίπλα στην Φώφη Γεννηματά έχει συνταχθεί η παλιά φρουρά του ΠαΣοΚ. Γκεγκέρογλου, Λοβέρδος, Σκανδαλίδης. Σ’ όσους γκρινιάζουν εντόνως,  η Νάντια Γιαννακοπούλου, η Χαρά Κεφαλίδου, Χάρης Καστανίδης κλπ.

Οι δεύτεροι ισχυρίζονται ότι έτσι το ΠαΣοΚ οδεύει στην εξαΰλωση κι αυτό δεν το επιθυμεί η λαϊκή βάση. Από την οποία, όπως αναφέρουν οι καταστατικές διαδικασίες συνεδρίου, πρέπει να υπάρξει εκλογή συνέδρων και αρχηγού.

Για να δούμε τα επόμενα κεφάλαια αυτής της ιστορίας… Και μέχρι ποιου σημείου θ’ αμφισβητηθεί η  απόλυτη κυριαρχία της Φώφης Γεννηματά.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 01 Νοεμβρίου 2019
Επόμενο άρθροΧρήστος Σταϊκούρας στον Σκάι: Και τα ενοίκια στο 30% των ηλεκτρονικών δαπανών
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.