Μετά τη Συρία έρχεται η σειρά μας – Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Σκυλάκης

    Η απάθεια και αδιαφορία των ελληνικών κυβερνήσεων, μπροστά στην επερχόμενη καταστροφή ή υποτέλεια, είναι μνημειώδης. Το περιμέναμε από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν το περιμέναμε όμως από την ΝΔ, οι ψηφοφόροι της οποίας την επέλεξαν για να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να σταματήσει την κατηφόρα που είχαμε πάρει. Δυστυχώς όμως ψήφισαν το «ΣΥΡΙΖΑ με γραβάτα», ένα κόμμα που ακολουθεί την ίδια και χειρότερη πολιτική στα εθνικά θέματα.

Λάζαρος Σκυλάκης
Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Σκυλάκης

     Ο «πολυπολιτισμικός» και «πολυσυλλεκτικός» κ. Μητσοτάκης, που όπως είπε από του βήματος της Βουλής αισθάνεται υπερήφανος για την μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας, είτε δεν αντιλαμβάνεται που βρίσκεται, είτε εκτελεί τυφλά, αλλά συνειδητά, ένα σχέδιο διαλύσεως του Ελληνισμού. Στο μείζον θέμα του μεταναστευτικού οι ενέργειές του είναι χειρότερες και από αυτές του προκατόχου του. Αντί να αντιμετωπίσει σοβαρά, οργανωμένα και αποτελεσματικά τις αθρόες ροές των ισλαμιστών στη χώρα μας το μόνο που κάνει είναι να διασπείρει το πρόβλημα σε όλη την επικράτεια. Μήπως θα έπρεπε ο κύριος πρωθυπουργός να ρωτήσει πως αντιμετωπίζουν το ζήτημα οι Βούλγαροι ή οι Ιταλοί. Εκτός και εάν οι μόνοι σύμβουλοί του είναι ο αμερικανός και γερμανός πρέσβης και ο «φιλάνθρωπος» Τζώρτζ Σόρος.

            Στον αντίποδα η Τουρκία, που καθοδηγείται από έναν χαρισματικό ηγέτη, επιλύει με τον καλύτερο τρόπο όλα σχεδόν τα φλέγοντα προβλήματά της. Η διπλωματία που ακολουθεί θα πρέπει να διδάσκεται και να παραδειγματίζει τους δικούς μας ηγέτες. Βέβαια η ειδοποιός διαφορά των Τούρκων με τους Έλληνες κυβερνήτες είναι ότι οι πρώτοι είναι εθνοκεντρικοί, ενώ οι δεύτεροι διεθνιστές και ξενόδουλοι. Η Άγκυρα κατάφερε να επιλύσει το κουρδικό θέμα στη Συρία με τον καλύτερο τρόπο. Χωρίς ουσιαστικές απώλειες, έθεσε τους Κούρδους στο περιθώριο, αναγκάζοντας τους να εγκαταλείψουν κάθε όνειρο για τη δημιουργία κουρδικού κράτους και ταυτόχρονα αδρανοποίησε την απειλή εισόδου Κούρδων ανταρτών στην Τουρκία. Η δημιουργία της ζώνης ασφαλείας 30-35 χιλιομέτρων κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων και εντός του συριακού εδάφους ήταν αυτό που ακριβώς επεδίωκε η Άγκυρα και επετεύχθη με αναίμακτο τρόπο.

      Επιλύοντας σε μεγάλο βαθμό το κουρδικό, η Άγκυρα φυσικό είναι να επικεντρωθεί στον έτερο «αδύναμο κρίκο» στα δυτικά της, την Ελλάδα. Ήδη έχει αρχίσει προ πολλού ένα «υβριδικό ή ασύμμετρο» πόλεμο εναντίον της χώρας μας χρησιμοποιώντας ως αιχμή του δόρατος τους μετανάστες. Πολύ έξυπνα η Τουρκία επέλεξε να χρησιμοποιήσει τα 3 με 4 εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες  που βρίσκονται στη χώρα της ως προπομπό των τουρκικών στρατευμάτων. Η επιλογή των νησιών που αποβιβάζονται δεν είναι τυχαία. Είναι πασιφανές ότι πολλοί από τους «δυστυχείς» πρόσφυγες είναι πράκτορες της Άγκυρας και άλλοι φανατικοί τζιχαντιστές. Σκοπός τους να αλλοιώσουν την πληθυσμιακή σύνθεση της χώρας, να προκαλέσουν οικονομική αιμορραγία και την κατάλληλη στιγμή, που θα επιλεγεί από την Τουρκία, να προκαλέσουν χάος και αναρχία.

      Ας ανατρέξει η μνήμη μας στα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, που προκλήθηκαν από το επεισόδιο Γρηγορόπουλου. Τότε πρωτοστάτησαν αναρχικοί, αλλοδαποί και διάφορες άλλες περίεργες ομάδες. Είχαν καταφέρει να μετατρέψουν την χώρα σε ένα πεδίο μάχης. Επικρατούσε το χάος, ο φόβος και η ανασφάλεια. Τα επεισόδια που έγιναν τότε ήταν οργανωμένα και σχεδιασμένα από πριν. Σκεφτείτε εντός του 2019 και 2020 να έλθουν στην Ελλάδα 1 με 1,5 εκατομμύρια ισλαμιστές, διασπαρμένοι σε όλη τη χώρα και κυρίως στα νησιά, πόσο εύκολα είναι για την Άγκυρα να τους καθοδηγήσει και να δημιουργήσει μια μείζονα εσωτερική απειλή για την χώρα μας. Εκτός και εάν βέβαια αντιτάξει κανείς ότι οι μετανάστες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές , το Κογκό και από άλλες ισλαμικές χώρες, αγαπάνε τους Έλληνες και είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για τα ιδανικά του ελληνισμού και τα εθνικά μας συμφέροντα.

     Σε μια τέτοια γενικευμένη και οργανωμένη εξέγερση των φίλων μας μουσουλμάνων μεταναστών, η χώρα μας είναι παντελώς αδύναμη να αντιμετωπίσει. Ούτε τις δυνάμεις διαθέτει, αλλά ίσως ούτε και τη θέληση. Δυστυχώς η παθητικότητα και ενδοτικότητα βρίσκεται στο ύψιστο σημείο της. Μια εσωτερικά παραλυμένη χώρα είναι η πιο εύκολη λεία για τον Ερντογάν. Τι θα μπορούσε να τον σταματήσει; Μήπως οι ξένες δυνάμεις; Για όσους έχουν την παραμικρή αμφιβολία ότι κανείς δεν θα μας βοηθήσει, ας μελετήσουν την συνέντευξη του Ισραηλινού πρέσβη. Μόνοι σας όπως είπε θα αντιμετωπίσετε τις απειλές. Μήπως θα μπορούσε να σταματήσουν την Τουρκία οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ); Εδώ πράγματι οφείλουμε να μειδιάσουμε.

      Οι ελληνικές ΕΔ βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση που έχουν βρεθεί ποτέ. Για να ακριβολογούμε δεν μιλάμε για άσχημη κατάσταση, αλλά για τραγική, εάν όχι τραγελαφική. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ άφησε ανεξίτηλα το τραγικό της στίγμα στις ΕΔ. Καμία νέα αγορά, ελλιπέστατη έως μηδαμινή συντήρηση, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, ανυπαρξία εκπαίδευσης κα τόσα άλλα. ΟΙ ΕΔ ήταν μόνο για γιορτές και παρελάσεις. Για να μην θυμηθούμε ότι επί εποχής τους είχαμε και τους πρώτους αιχμαλώτους στον Έβρο, που καταρράκωσε το ηθικό όλων. Καμιά ενέργεια δεν έγινε για να διορθωθεί η κατάσταση και η ευθύνη βαρύνει την ηγεσία των ΕΔ, πολιτική και στρατιωτική. Στις εξετάσεις που έδωσαν πήραν μηδέν, λίγο κακό για αυτούς, μέγιστο για την πατρίδα. Η ΝΔ εξήγγειλε την προμήθεια δυο γαλλικών φρεγατών, πολύ λίγο και πολύ αργά. Όταν θα έλθει η πρώτη ίσως να έχουν τελειώσει όλα. Καλύτερα να ασχοληθούν με την εκπαίδευση για να μην ξαναγίνουμε ρεζίλι και κωλύσει ξανά καμιά φρεγάτα στα αβαθή της Σαμοθράκης ή εάν έχουν το σθένος ας αυξήσουν λίγο τη θητεία.

     Τελικά δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο σε αυτή τη χώρα. Με τη νοοτροπία που έχει η ελληνική ελίτ ή θα οδηγηθούμε σε μια τραγική ήττα ή σε μια τραγικότερη αναθεώρηση της χαρτ 123συνθήκης της Λωζάννης, όπως ζήτησε ο Ερντογάν, κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα. Με αυτό τον υπέροχο τρόπο η φίλη μας Τουρκία θα επιλύσει και το ελληνικό ζήτημα όπως και το κουρδικό. Η ελληνική φοβική κυβέρνηση θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως ηττημένη, χωρία πόλεμο, και θα τα υπογράψει όλα παραχωρώντας το μισό Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, κάτω από τις ευλογίες των ΗΠΑ και της ΕΕ, που θα επικροτήσουν μια τέτοια ταπεινωτική για τη χώρα μας συμφωνία. Μπορεί και εδώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι κάθε λογής πολιτικοί να πανηγυρίζουν που αποφύγαμε τη σύρραξη και κερδίσαμε και εμείς το μισό Αιγαίο και πήραμε και κάποια μίλια στην Αν. Μεσόγειο. Σκάψαμε τον τάφο μας μόνοι μας και για νεκροθάφτες έχουμε τους πολιτικούς μας.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Αρχίζουν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΒόλος – Στο Στεφανοβίκειο ελικόπτερα Apache και εξοπλισμός της 3ης ταξιαρχίας Στρατού των ΗΠΑ
O αντιστράτηγος Λάζαρος Σκυλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 4 Οκτωβρίου 1961. Μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Ευελπίδων (1979-1983) ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού και συνέχισε την εκπαίδευσή του στη Σχολή Πυροβολικού. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις του όπλου του, μεταξύ των οποίων διετέλεσε διοικητής υπομονάδων και μονάδων πυροβολικού μάχης και αντιαεροπορικού πυροβολικού, αξιωματικός τακτικού ελέγχου, επιχειρήσεων και πληροφοριών. Επίσης τοποθετήθηκε σε θέσεις επιτελείων σχηματισμών, διευθυντής στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, καθώς και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Υπηρέτησε στο ΓΕΕΦ (Κύπρο), στο Αφγανιστάν, ως αξιωματικός μελλοντικών επιχειρήσεων, και Ακόλουθος Άμυνας στην Κίνα. Αποστρατεύτηκε το 2016, ως διοικητής του Πεδίου Βολής Κρήτης. Έχει αποφοιτήσει από όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του όπλου του, την ΑΔΙΣΠΟ και την ΣΕΘΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του τμήματος Ιστορίας Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στις Στρατηγικές Σπουδές του τμήματος του Γαλλικού Πανεπιστημίου στην Αθήνα, Pari 2.