Δ. Βενιέρης: Η χώρα έχει ανάγκη να ξεχάσει τους πειραματισμούς των τελευταίων πέντε χρόνων

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτή που κατέστρεψε τη μεσαία τάξη. Ανακάλυψε εσχάτως την ύπαρξη της μεσαίας τάξης, κάτι είναι κι αυτό» δήλωσε μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο του ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Βενιέρης.

Αναφορικά με τα «καμπανάκια», που χτυπάνε οι Θεσμοί για τις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης Τσίπρα και το δημοσιονομικό κόστος, ο Δ. Βενιέρης απάντησε:

«Η κυβέρνηση με όλα όσα έκανε προεκλογικά έχει δημιουργήσει ένα ζήτημα για τα δημοσιονομικά. Ο κ. Ρέγκλινγκ είπε αυτά, που είπε περίπου ο κ. Ντομπρόβσκις, αυτά που είπε ο κ. Στουρνάρας, αλλά και περίπου αυτά που είπε, ο τοποθετημένος από την κυβέρνηση, κ. Κουτεντάκης, επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής.

Αυτό που ουσιαστικά είπαν, είναι ότι η κυβέρνηση, ασκώντας για προεκλογικούς λόγους εσωτερική πολιτική, αφαίμαξε την μεσαία τάξη. Για να λέει ο κ. Τσίπρας σε προεκλογικές του ομιλίες,  ότι στο ψηφοδέλτιο μέσα έχει ο συνταξιούχος 300 ευρώ, αν αυτό ήταν συνειδητή επιλογή ή αν προέκυψε, αυτό θα το δει ο ιστορικός του μέλλοντος. Προσωπικά, θέλω να πιστεύω ότι δεν το έκαναν σκοπίμως.»

Ο Δημήτρης Βενιέρης τόνισε ότι αυτό που έχει ανάγκη η Ελλάδα, είναι να ξεχάσει γρήγορα τους πειραματισμούς των τελευταίων πέντε χρόνων.

«Αυτό που εξέλιπε τα τελευταία χρόνια, είναι η εμπιστοσύνη των Θεσμών σε μία κυβέρνηση, η οποία αλλά έλεγε έξω κι αλλά έλεγε μέσα, γιατί την ενδιαφέρει πάντα το πολιτικό κόστος. Συνεπώς προτεραιότητα για την όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές, είναι να υπάρξει εμπιστοσύνη των Θεσμών απέναντι σε αυτά που έχουμε συμφωνήσει και δεύτερον να τρέξει οικονομία με γοργούς ρυθμούς, με την απελευθέρωση των  παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Αναρωτιόμουνα, καθώς έβλεπα από το αεροπλάνο το Ελληνικό να ρημάζει, αν αυτή η κυβέρνηση θα ωριμάσει ποτέ, ώστε στην επόμενη φάση, αν θα χρειαστεί η άποψή της, να βοηθήσει την ανάπτυξη… Η ανάπτυξη δεν έρχεται από μόνη της και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την έχει εμποδίσει σε πολλούς τομείς.»

Δείτε εδώ την συνέντευξη:

https://www.ant1news.gr/watch/1295293/kontoyli-benieris-ston-ant1-gia-tis-ethnikes-ekloges

Προηγούμενο άρθρο7ο Export Summit: Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροΛάζαρος Τσαβδαρίδης: Υπέροχα μακεδονικά αγροτικά προϊόντα