Οι γόβες της Νοτοπούλου κι οι μάζες της Σβίγκου – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολλά εν ολίγοις και σήμερα

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
  1. Διαβάζω ότι η Νοτοπούλου που ήρθε 4η στη Θεσσαλονίκη, εκπληρώνοντας το καθήκον της αυτοκριτικής της, ανέφερε ότι διαπίστωσε πως το μόνο λάθος που έκανε είναι ότι φόρεσε ροζ γόβες…. Καταλαβαίνεις εσύ λαέ; Η Αριστερά δεν κάνει ποτέ λάθος. Λάθος κάνεις εσύ έλληνα που δεν αντιλαμβάνεσαι το μεγαλείο τους…
  2. Διαβάζω επιπλέον ότι η κ. Ράνια Σβίγκου δήλωσε ότι η μεγάλη μάζα του πληθυσμού δεν αντιλήφθηκε. Προτείνω να κληθούν ο Σκουρλέτης κι η Δούρου συνεισφέρουν με το φωτεινό πνεύμα τους. Εν ανάγκη κι ο ίδιος ο Τσίπρας να φωτίσει το σκοτάδι μέσα στο οποίο ζουν οι μάζες. Αναρωτιέμαι: Δεν ντρέπονται διόλου;
  3. Εν τω μεταξύ εμφανίστηκε Πολάκης κι έθεσε το μέγα διακύβευμα των εκλογών: Θέλετε εμένα υπουργό ή τον Άδωνι;

Θέλει κι ερώτημα; Ακόμη κι ο Κουτσούμπας Άδωνι θ’ απαντούσε….

  1. Ανεπίδεκτοι μαθήσεως κι εκτός τόπου και χρόνου. Το μόνο που δεν έχουν κάνει ακόμη είναι να βγάλουν στους δρόμους τον Πολάκη, την κυρά Τασία και τον Βαρεμένο να δίνουν χαστούκια στους περαστικούς….
  2. Δεν φταίει σε τίποτα ο Αλέξης, φταίει ο 943, ο Σκάι ή το ράδιο πέρδικα….

Δεν φταίει ο Πολάκης, φταίνε τα βοθροκάναλα… Δεν έχει καμιά ευθύνη ο Βερναδάκης που τους παραμύθιαζε, αλλά τα ΜΜΕ. Δεν φταίει σε κάτι ο Σκουρλέτης, φταίει το «Πρώτο Θέμα»….  Δεν έκανε καμιά ζημιά ο Κατρούγκαλος που διέλυσε τη Μεσαία τάξη, την έκανε ο Σακελλαρόπουλος, ο Παπαδάκης, ο Πορτοσάλτε ή η χοντρή του θησαυρού….

  1. Δεν φταίει η ανικανότητα και η αναισχυντία τους στο Μάτι, φταίνε τα κανάλια που ήταν συνέχεια συνδεδεμένα με τον τόπο της καταστροφής. Δεν φταίνε όσοι πήραν την απόφαση να εξαγοράσουν τους συνταξιούχους μ’ ένα τρακοσάρι, φταίει ο άτιμος ο χρόνος που ήταν λίγος και οι παππούδες δεν πρόλαβαν να το χωνέψουν πολιτικά.
  2. Δεν φταίει η κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, φταίνε οι Έλληνες που είναι ακροδεξιοί και φασίστες κι αρνούνται να δουν τα ευεργετήματα της. Δεν φταίει ο Τσίπρας  που πήγε στο κότερο λίγες ημέρες μετά το Μάτι, , φταίνε αυτοί που τον φωτογράφισαν και μοίρασαν τις φωτογραφίες.
  3. Δεν φταίει η κατάσταση στα Εξάρχεια κι ο Ρουβίκωνας που αλωνίζει ανενόχλητος, φταίμε εμείς που δεν καταλάβαμε ότι η Παπακώστα είχε μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα.
  4. Δεν φταίει το παραμύθι και το ψέμα χρόνων, φταίμε εμείς που καταλάβαμε άλλα. Δεν φταίει ότι ακόμη έχουμε capital controls ούτε εκείνοι που πενταπλασίασαν τα χρέη του κοσμάκη, φταίνε οι καταχρεωμένοι που δεν εκτίμησαν τις 120 δόσεις που τους πρόσφεραν αυτοί που τους χρέωσαν.
  5. Τελικά δεν φταίει κανένας κυβερνητικός. Μόνο οι δημοσιογράφοι και οι… μάζες (όπως χαρακτήρισε την κοινωνία η Σβίγκου) που δεν κατάλαβαν τίποτα….

Απέναντι σε τέτοιους «απολογισμούς», μια μόνο καρτερική απάντηση υπάρχει και δη από τη λαϊκή σοφία.

Εκείνη η λαϊκή ρήση για κάτι μικρό που του φταίνε οι τρίχες….

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 31 Μαϊου 2019
Επόμενο άρθροΠέθανε ο ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.