Παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις από το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης.
Το καμάρι της Αθήνας, που στην καρδιά του κρύβει θησαυρούς της Αρχαίας Ελλάδας
Χιλιάδες τουριστών επισκέπτονται το περίφημο μουσείο, που θεωρείται σήμερα από το λαμπρότερα μουσεία του κόσμου.
Αξίζει να αφιερώσετε μια μέρα από τη ζωή σας για να επισκεφθείτε και το ευχαριστηθείτε. Τα προγράμματα πολλά ακόμα και για ολόκληρη την οικογένεια και για τους μικρούς μας φίλους. Και για να είναι ολοκληρωμένη η γεύση της αυθεντικής Ελλάδας εμείς προτείνουμε και ένα πέρασμα από το εστιατόριο έτσι για να απολαύσετε ελληνικά πιάτα ατενίζοντας την Ακρόπολη… εμπειρία.
Αν θέλετε να επισκεφθείτε το Μουσείο μάλιστα Παρασκευή τότε στο εστιατόριο θα απολαύσετε δείπνο με εκλεκτά πιάτα, ποτό και μουσική τζαζ μέχρι τα μεσάνυκτα. Θα έπρεπε η μουσική να ήταν αρχαιοελληνική… ίσως είναι ωραία ιδέα να την διερευνήσουν οι άνθρωποι του Μουσείου.
Πάντως είναι ωραίο που δίνεται στο μενού ιδιαίτερη έμφαση σε τοπικά προϊόντα ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) μέσα από την πλούσια ποικιλία που προσφέρει ο τόπος μας.
Εμείς σας δίνουμε και τα τηλέφωνα για να είστε σίγουροι ότι μετά τον πολιτιστικό σας περίπατο στο Μουσείο, θα απολαύσετε φωταγωγημένη την Ακρόπολη με ένα ποτήρι εξαιρετικό ελληνικό κρασί. Το τηλ. για τις κρατήσεις είναι (+30) 210 9000915, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου.
Εμείς απολαύσαμε πραγματικά το παραδοσιακό μοσχαράκι λεμονάτο με πουρέ πατάτας σπιτική και σας δίνουμε και τη συνταγή.
Παραδοσιακό μοσχαράκι λεμονάτο με πουρέ μαμαδίστικο
Από το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης
Υλικά
Για το κρέας
1 κιλό μοσχαράκι, ποντίκι ή κυλότο, κομμένο σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 ποτήρι κρασιού λευκό, μοσχοφίλερο ή ροδίτη
Χυμό από 4 φρέσκα λεμόνια
Ελαιόλαδο εκλεκτό
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Για τον πουρέ
12 μεσαίες πατάτες
Ελαιόλαδο εκλεκτό
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Τρόπος παρασκευής
Σε κατσαρόλα φαρδιά σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το μοσχάρι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να γίνει το κρεμμύδια διάφανο, προσθέτουμε και το σκόρδο και αφήνουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Με τη λαβίδα γυρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδοκοκκινήσει. «Σβήνουμε» με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε καυτό ζωμό λαχανικών μέχρι να καλύψει το κρέας, και σιγοβράζουμε σε σκεπασμένη κατσαρόλα 60-90 λεπτά.
Ετοιμάζουμε παράλληλα τον πουρέ.
Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό και προσθέτουμε τις πατάτες. Μόλις το νερό αρχίζει να κοχλάζει προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αν χρειαστεί τις αφήνουμε λίγο ακόμα.
Τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ προσθέτοντας και όσο ελαιόλαδο θέλουμε για να αποκτήσει βελούδινη υφή.
Για είναι όμορφο το σερβίρισμα του πουρέ το βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και με το ρύγχος του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
Μόλις το μοσχαράκι είναι έτοιμο και μαλακό, 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε το μοσχαράκι από τη φωτιά, το περιλούζουμε με το χυμό των λεμονιών και το αφήνουμε να μελώσει.
Ρίχνουμε και τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια και σερβίρουμε τα κομμάτια από το μοσχαράκι και δίπλα τον πουρέ και περιλούζουμε με τη σάλτσα.
Το μοσχαράκι θα είναι απολαυστικό αν το συνοδέψουμε με το ίδιο κρασί που χρησιμοποιήσαμε στο μαγείρεμα. Άλλωστε αυτό είναι τάση στη γαστρονομία για τον καλύτερο συνδυασμό των γεύσεων.