Η καθαρίστρια κι ο νόμος – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα είχε συμβεί σε τούτη τη χώρα αν στη θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ ήταν οι σαμαροβενιζέλοι και τα δικαστήρια είχαν στείλει φυλακή μια καθαρίστρια ως πλαστογράφο και καταχράστρια του δημοσίου χρήματος. Χιλιάδες «κόκκινα» γάντια θα υψώνονταν στον ουρανό, δεκάδες φορές θα έτρεχε να τραγουδήσει η Χάρις Αλεξίου (κι άλλες Αλεξίου) κι ο… στόμας του Τσίπρα θα εκτόξευε μαργαριτάρια που φανταζόμαστε όλοι. Μα σήμερα που είναι στην κυβέρνηση η άμεμπτη, άσπιλη και ηθικά ανώτερη Αριστερά, απλώς είναι … Δευτέρα. 

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τι συνέβη λοιπόν; Η καθαρίστρια για να προσληφθεί στο Δημόσιο (ήθελε κι εκείνη βλέπετε τη σιγουριά της) έπρεπε να διαθέτει απολυτήριο Δημοτικού σχολείου. Προφανώς επειδή αν δεν είχε, θα ήταν ελλιπείς οι υπηρεσίες καθαριότητας που θα προσέφερε. Όμως, επειδή δεν είχε απολυτήριο Δημοτικού, το πλαστογράφησε. Κάποιος της είπε ότι υπάρχουν χιλιάδες πλαστογραφημένοι τίτλοι σπουδών στο δημόσιο (πτυχία, μεταπτυχιακά, ξένων γλωσσών κλπ) και σκέφτηκε να το κάνει κι εκείνη.

Κι όταν την έπιασαν, της έριξαν στο κεφάλι δέκα χρόνια φυλακή. Όταν έπιασαν τον αδελφό του πρωθυπουργού που πλαστογράφησε φορολογική ενημερότητα για να λάβει μέρος σε διαγωνισμό έργων, ήταν πάλι ημέρα… Δευτέρα!

Υποκρισία!

Τώρα ρίχνουν τα βάρη στους δικαστές. Οι οποίοι δίκασαν και καταδίκασαν με όσα προβλέπει ο νόμος. Ένας νόμος που βάζει τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι . Τσοχατζόπουλους και καθαρίστρια.

Ναι, η καθαρίστρια έσφαλε και πρέπει να τιμωρηθεί. Μα, με σταθμά Δικαίου. Δεν έχει κάνει το ίδιο αδίκημα με τον Άκη, ούτε με τον γιατρό που παραποίησε το πτυχίο του, ούτε με τον διευθυντή που δεν ήξερε Αγγλικά κι εμφάνισε πλαστό πτυχίο.

Κάτι ακόμη. Η καθαρίστρια έκανε αδίκημα αλλά τα χρήματά της τα δούλεψε. Δεν τα καταχράστηκε.

Να τονίσω κάτι ακόμη. Δεν συμφωνώ διόλου με την άποψη που εκφράζεται, ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να της δώσει χάρη. Αλίμονο αν φτάναμε εκεί. Να δίνεται χάρη σε κάθε αδίκημα, εξ αιτίας των αντιδράσεων της κοινής γνώμης και του περί Δικαίου αισθήματος. Θα ξεκινήσει μεγάλη φάμπρικα. Ο καθείς θα ισχυρίζεται «γιατί εκείνη κι όχι εγώ».

Εκείνο που θα μπορούσε να γίνει είναι άμεση νομοθετική ρύθμιση με αναδρομική ισχύ. Νόμος στον οποίο να βρεθεί τρόπος ώστε να μη μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι της διαφθοράς και της απάτης.

Ας στύψουν το μυαλό τους οι ειδικοί κι οι επιστήμονες να βρουν λύση.

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 26 Νοεμβρίου 2018
Επόμενο άρθροΟυκρανία – Ρωσία: Σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας τέθηκαν όλες οι μονάδες των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.