ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ: Εκδήλωση για την επέτειο των 170 ετών από τη γέννηση του Γεωργίου Χατζηδάκι, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, ώρα 6.30μ.μ.

Με τη συμμετοχή της Ακαδημίας Αθηνών και του ιστορικού σωματείου Ρεθυμνίων Αττικής «Το Αρκάδι» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την επέτειο των 170 ετών από τη γέννηση του πατέρα της ελληνικής γλωσσολογίας Γεωργίου Χατζηδάκι, τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018, ώρα 6.30 μ.μ στην Ανατολική Αίθουσα Ακαδημίας Αθηνών, Πανεπιστημίου 28.

Επιστημονική ανακοίνωση

«H οικουμενικότητα του Ελληνικού Αλφαβήτου στις Επιστήμες»: Επιστημονική ανακοίνωση του Ακαδημαϊκού κ. Εμμανουήλ Γδούτου, Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, ώρα 11 π.μ.

Την Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018, ώρα 11 π.μ. κατά την διάρκεια δημόσιας συνεδρίας της Ολομέλειας της Ακαδημίας Αθηνών ο Ακαδημαϊκός κ. Εμμανουήλ Γδούτος θα παρουσιάσει επιστημονική ανακοίνωση, με θέμα: «H οικουμενικότητα του Ελληνικού Αλφαβήτου στις Επιστήμες.»

Διάρκεια ομιλίας 40΄

Είσοδος ελεύθερη.

Μέγαρο της Ακαδημίας Αθηνών Πανεπιστημίου 28.

Ημερίδα

Ημερίδα του Κέντρου Ερεύνης Ιστορίας Νεωτέρου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών και του Συνδέσμου Επιτελών Εθνικής Αμύνης για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Κέντρο Ερεύνης Ιστορίας Νεωτέρου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών και ο Σύνδεσμος Επιτελών Εθνικής Αμύνης διοργανώνουν Ημερίδα για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Θέμα της Ημερίδας η Ιστορική και Γεωστρατηγική σημασία της Ελληνικής συμμετοχής στον «Μεγάλο Πόλεμο».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 9.30 π. μ. στην Ανατολική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών Πανεπιστημίου 28.

Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι διαθέσιμο εδώ:

http://www.academyofathens.gr/…

Προηγούμενο άρθροΥπ. Παιδείας: Εξετάσεις Πιστοποίησης αποφοίτων του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των ΕΠΑ.Λ.
Επόμενο άρθροΦώφη Γεννηματά από Τρίπολη: Ο λαϊκισμός και η συντήρηση έχουν εξαπολύσει επίθεση στην παράταξη μας